Past events

Webinar: Roadmap and Planning - first steps after you have an idea

21 January 17:00 - 18:30

If you have a great idea, it's time to plan its development! On January 21, the Roadmap and Planning webinar is waiting for you! Together with the startup tracker Evgeny Frolov, you will find clear steps of writing a development plan, ways to create the image of a product from the idea, and solutions for a qualitative presentation of your product!
Read more »

Webinar: Security Testing

10 December 2020, 18:00

Tekwill Academy împreună cu Allied Testing organizează webinarul Security Testing cu scopul de a crește interesul în rândul studenților și angajaților din domeniul IT asupra securității.
Read more »

IT Guide #4: From Junior to Middle

27 November 2020, 18:30

Sesiunea are ca scop de a informa participanții despre aspectele esențiale ce țin de procesul de creștere în calitate de profesionist în domeniul IT. De asemenea se va discuta despre nivelul de efort necesar pentru a forma abilități și cunoștințe noi...
Read more »

Workshop: Analiza datelor in SPSS

18 - 19 November 2020

În orice domeniu nu ai activa, datele sunt cele ce te ghidează într-un proces decizional eficient. Nimic nu este mai puternic decât o opinie fundamentată de date analizate. Totuși, ce faci când ai de efectuat o estimare sau o analiza cu un masiv de date? La atelier vom lucra cu SPSS și vom învăța cum să grupăm datele, să le analizăm vom demonstra toti pașii necesari pentru a efectua operațiunile de care ai nevoie lucrând în SPSS.
Read more »

Java Fundamentals at Tekwill Academy

16 November 2020, 18:30

În cazul studierii limbajului de programare Java, este primordial de a întocmi un plan de pregătire și de a menține echilibrul între teorie și practică. Tekwill Academy™, în parteneriat cu ISD și Oracle, a elaborat programul analitic perfect pentru tine.
Read more »

Startup Week Moldova 2020

16 November 2020, 09:30 - 20 November 2020, 21:00

The biggest Startup event of the year is BACK! Between 16 and 20 of November, join us for five full days of online-based entertaining entrepreneurial events with local and international speakers and stories of flourishing startups. What is waiting for you there? Tens of networking sessions, workshops, speeches, practice events, and much more!
Read more »

AgTech Academy

10 November 2020, 14:00 - 2 December 2020, 20:00

AgTech devine prima Academie din Moldova destinată tinerilor specialiști pasionați de agricultură, care va funcționa ca o platformă de de dialog între potențialii angajatori și angajați și totodată va oferi posibilitatea tinerilor să-și dezvolte abilitățile solicitate de companiile din domeniu. Instruirile vin cu o serie de beneficii practice, iar la încheierea cursului, tinerii vor avea oportunitatea de a-și consolida cunoștințele acumulate în cadrul a 5 companii de top din sectorul agrar.
Read more »

Friday Talks: Cursuri IT - Explained

30 October 2020

Whenever considering to make a shift in your career you must get you expectations right and be prepared for challenges on you way. Togeher with ISD specialists we will bring the information from a perspective of a recruitment specialist, a software developer and an education provider.
Read more »

Java Express Course at Tekwill Academy

5 October 2020, 18:30

În parteneriat cu ISD Moldova, am elaborat un curs express de Java, perfect pentru incepatori și doritori să testeze profesia de programator. La acest curs veți studia bazele limbajului de programare Java și veți exersa cunoștințele obținute.
Read more »

PC Basics Course at Tekwill Academy

5 October 2020, 18:30

Un nou program de instruire în cadrul Tekwill Academy! PC Basics este un curs dedicat utilizatorilor care vor să înțeleagă perfect particularitățile de lucru cu un computer personal, pentru a-l adapta exact sub propriile cerințe.
Read more »

Femei și antreprenoriat. Află care este formula succesului de la Alena Huberova, antreprenoare cunoscută din Republica Cehă

28 September 2020, 15:00 - 16:00

Proiectul TEKWILL inspiră doamnele și le motivează să ia calea antreprenoriatului! În acest sens sunt desfășurate o serie de evenimente și programe pentru a le oferi premise necesare de valorificarea și afirmarea potențialului, talentului și aspirațiilor viitoarelor femei de afaceri. Inițiativele sunt menite să crească ponderea femeilor în sectoare dinamice și profitabile ale economiei naționale. Actualmente, din numărul total de antreprenori din țara noastră, aproximativ 28% sunt femei (sursa: BNS).
Read more »

Burse pentru studierea limbajelor JAVA și SQL pentru studenții la IT, oferite în cadrul proiectului Tekwill

21 September 2020

Ești student la IT? Vrei să acumulezi mai multe cunoștințe și să-ți dezvolți competențele solicitate pe piața muncii? Acum ai posibilitatea să accesezi gratuit unul dintre cele mai recunoscute programe internaționale de studii în domeniul IT, elaborate de Oracle University. Inițiativa, ce are ca scop formarea forței de muncă necesară domeniului este implementată prin intermediul universităților din Republica Moldova și a fost lansată cu sprijinul financiar al USAID și Suediei, în cadrul Proiectului TEKWILL. Astfel, fiecare instituție de învățământ superior poate alege fie să integreze cursurile în curricula de bază, fie să le predea ca discipline opționale, astfel încât toți studenții să beneficieze de acest program.
Read more »

Webinar: Business Model Canvas

17 September 2020, 16:00 - 18:00

Business Model Canvas îți poate oferi o imagine clară a întregului model de afacere, te poate ajuta să găsești punctele slabe și să înțelegi ce contează cu adevărat pentru afacerea ta.
Read more »

Machine Learning Workshop

15 September 2020, 18:30

Astăzi, machine learning lucrează peste tot în jurul nostru. Atunci când interacționăm cu băncile, cumpărăm online sau utilizăm mediile de socializare, algoritmii de machine learning intră în joc pentru a ne crea o experiență eficientă, lină și sigură. În cadrul workshopului vom discuta despre executarea proceselor utilizând frameworkului OSEMN care acoperă fiecare etapă a ciclului de viață al proiectului de știință a datelor.
Read more »

Mentor Cafe: Make feature selection easier with Kydavra

18 August 2020, 17:30

Join us, pentru o sesiune interactivă de Data Analysis si Python. Kydavra este o librărie python, creată de A.O.”SIGMOID”, cu o interfață asemănătoare cu cea a celei mai populare librării din Machine Learning - [scikit-learn]. Kydavra vine să simplifice procesul de implementare a celor mai populare metode de feature selection, în doar câteva linii de cod.
Read more »

Friday Talks: Scrum With Kanban – Sprints With Flow Management

14 August 2020, 18:30

Despre Scrum si Kanban auzim din ce in ce mai des in mediile de lucru cu care interactionam, fie in legatura cu construirea produselor tehnologice, software sau hardware, fie in desfasurarea operatiunilor de zi cu zi ale organizatiilor noastre. Dar ce le caracterizeaza pe fiecare dintre aceste doua metode de organizare? Alaturi de Mihai Olaru, practician Agile, Trainer si Coach la PM Access, vom da impreuna un raspuns, vineri, intr-un webinar de 1h, la care va invitam sa participati.
Read more »

Startup Club Webinar - Customer Development

13 August 2020, 16:00 - 18:00

Ce este Customer Development? Ce beneficii poate obține startup-ul tău prin aplicarea acestei metodologii? Cum să-ți construiești afacerea utilizând Customer Development? Răspunsurile la aceste întrebări le puteți afla în cadrul webinarului cu Evghenii Frolov - Joi, 13 august la ora 16:00.
Read more »

Mentor Cafe: Taking First Steps in C#

4 August 2020, 18:30

La Mentor Cafe aveți posibilitatea să aflați direct de la mentori totul ce vă interesează despre cursul pe care îl va preda – C# Marathon, despre tehnologia pe care o predă și cel mai important oportunitati de cariera in domeniul sau de activitate.
Read more »

Shared Breakfast: Meet Evgheny Frolov, Startup Tracker

23 July 2020, 09:30 - 10:30

Dear community, we are pleased to present our new colleague Evgeny Frolov (LinkedIn), in the role of Startups Tracker, who will support the activities within Startup Moldova, tracking and supporting startups to grow, identify and select startups, matching your needs and opportunities, mentors and investors.
Read more »

Mentor Cafe: Taking First Steps in Python

21 July 2020, 18:30

Înainte să ne încadrăm la curs, avem multe întrebări și adesea răspunsul îl obținem doar după ce începe cursul. La Mentor Cafe aveți posibilitatea să aflați direct de la mentori totul ce vă interesează despre cursul pe care îl va preda – Python Marathon, despre tehnologia pe care o predă și cel mai important oportunitati de cariera in domeniul sau de activitate.
Read more »

Life Science Meetup

9 July 2020, 17:00 - 18:30

Aflați mai multe despre realitatea medicamentelor din Moldova, despre corelația dintre preț și calitatea medicamentelor, despre particularitățile diagnosticului molecular a infecției cu SARS-COV-2, grupuri distincte de pacienți, caracteristica kit-ului de diagnostic, echipamente utilizate, în cadrul evenimentului ONLINE - #LifeScienceMeetup.
Read more »

BAZAAR E-commerce: Aspecte Fiscale

8 July 2020, 18:30 - 20:00

Miercuri, 8 iulie, ora 18:30, alături de 3 experți din domeniul #fiscal, te invităm la un eveniment ONLINE, în cadrul căruia vei descoperi aspectele și cerințele legislației fiscale, cât și impactul acestora asupra afacerii. Speakeri: #AnastasiaDereveanchina - Manager senior PwC Moldova #VadimTulbu - Consultant Fiscal PwC Moldova #IuriCicibaba - Partener TAXACO GROUP, Correspondent of MAZARS
Read more »

Mentor Cafe: Taking First Steps in Java

7 July 2020, 18:30

La mentor cafe aveți posibilitatea să aflați direct de la mentori totul ce vă interesează despre cursul pe care îl desfășoară, precum și despre tehnologia pe care o predă și cel mai important aplicabilitatea acestei. Evenimentul se va desfășura cu mentorul cursului intensiv de Java – Java Marathon.
Read more »

Chișinău Demo Day - 30 iunie

30 June 2020, 18:30 - 20:00

Demo Day este platforma care oferă startuperilor activi posibilitatea de a-și prezenta produsele membrilor comunității și potențiali utilizatori pentru a colecta feedback din partea acestora.
Read more »

Fridat Talks: Prognoza evoluției comunicațiilor electronice

19 June 2020

Digitalizarea serviciilor de telecomunicații a produs multe avantaje, inclusiv o gamă mult mai largă de servicii, o piață mai diversificată și competitivă și un mediu în care noile inovații se deplasează mai repede pe piață. Impactul complet al acestor tendințe asupra telecomunicațiilor pe termen lung probabil nu este încă evident. Despre aceasta și discutăm împreună cu Alexandru Cebotari - Fondatorul și CEO-ul AVO App.
Read more »

Mentor Cafe: CI/CD. Testing organisation

16 June 2020

CI and CD are the two acronyms you often hear when people talk about modern development practices. CI / CDs are required for software development using the Agile methodology, which recommends using automated testing to quickly set up working software. Automated testing gives interested parties access to newly created features and provides quick feedback.
Read more »

Friday Talks: Data Science

12 June 2020, 18:30

Cea mai importanta si minutioasa parte din lucrul unui Data Scientist este de a scoate informatia ascunsa in volumul imens de date cu care opereaza. Cea mai sigura si corecta metoda este aplicarea metodelor statistice. Cum trebuiesc folosite si care sint cele mai importante elemente le vom discuta la webinar împreună cu Tatiana Gâlcă – Big Data Analyst la Orange {kiTchen}.
Read more »

Friday Talks: CV - Crafting

5 June 2020, 18:30

Redactarea unui CV este probabil una dintre cele mai des abordate tematici în evenimentele de orientare în carieră. Lia Plamadeala, Coordonator Recrutare și Proiecte în cadrul Orange Systems, vine cu sugestii și repere referitor la cea mai dificilă sarcină a oricărei persoane, aflate în căutarea unui nou loc de muncă.
Read more »

Bazaar E-Commerce: Transformari in carantina

27 May 2020, 18:30

BAZAAR E-commerce pentru Micul Business este o serie de evenimente de comunitate, săptămânale, în care vom evalua soluții pe diferite aspecte de business: IT, Logistică, Marketing, Procese Interne, Resurse Umane, etc. cu exemple din Moldova și nu doar, totul pentru a vă inspira la schimbare și creștere pe termen lung, în ritmul vostru, alături de comunitate.
Read more »

SQL Marathon

21 May 2020, 18:30

SQL Marathon – curs express perfect pentru incepatori în IT și non-IT, doritori să însușească bazele de lucru cu baze de date relaționale utilizând limbajul SQL.
Read more »

Mentor Cafe: SQL Workshop

19 May 2020, 18:30

Acest workshop vă va ajuta să aflați operațiunile de bază necesare pentru lucrul cu o bază de date relațională utilizând SQL. Acesta este un atelier care conține doar cantitatea necesară de teorie, cu o introducere structurată și simplă a SQL pentru începători.
Read more »

Life Science Community| Intro Meetup

16 May 2020, 15:00 - 16:30

The Life Sciences Community gives you the opportunity to live and study with others who share your major. The community will help you to develop and explore interests within the medical sciences, public health, sustainability and technology in science. One of the main goals of this community is to provide the optimal environment for studying, learning and building community with other science and pre-medical students. This community is open to all students but is especially recommended for those majoring in biology, chemistry, pre-medical studies or environmental science.
Read more »

Mentor Cafe: Taking first steps in Software Testing

12 May 2020, 18:30

Înainte să ne încadrăm la curs, avem multe întrebări și adesea răspunsul îl obținem doar după ce începe cursul. La aceasta ediție discutăm despre cum să faci primii pași în domeniul IT si anume, ce trebuie să intreprinzi pentru a deveni un Software Tester sau QA Engeneer împreună cu mentorul cursului de Manual Quality Assurance la Tekwill Academy – Maria Țurcan.
Read more »

Python Marathon

7 May 2020, 18:30

Экспресс курс по языку программирования Python будет проходить онлайн в формате марафона, что предполагает интенсивное обучение в течение 10 дней подряд.
Read more »

Mentor Cafe: Become a Python developer

5 May 2020, 18:30

La Mentor Cafe aveți posibilitatea să aflați direct de la mentori totul ce vă interesează despre cursul pe care îl va preda – Python Marathon, despre tehnologia pe care o predă și cel mai important oportunitati de cariera in domeniul sau de activitate.
Read more »

Techstars Online Global Startup Weekend | Moldova

24 April 2020, 18:00 - 26 April 2020, 21:00

Calling all developers, designers, marketers, nurses, doctors, students, scientists, teachers and anyone with an idea to tackle the challenges created by the global pandemic. This is your chance to join forces with thousands of people from dozens of countries and truly make a difference.
Read more »

JAVA MARATHON by Tekwill Academy

16 April 2020, 18:30

Avem un Challenge pentru tine! Propunem un Marathon de 10 zile de studiere intensivă a limbajului de programare Java, la distanță. Oportunitate perfectă de a face un curs express, pe perioada de carantină!
Read more »

Friday Talks: Системное мышление

10 April 2020, 18:30

«Cистемное мышление», «неопределённость» и «кризис» - rлючевые термины следующего пятничного вебинара Tekwill Academy. Вебинар предназначен для тех, кто находится в поисках долгосрочных решений.
Read more »

Shared Breakfast: Din culisele XY Accelerator

9 April 2020, 09:30 - 10 April 2020, 10:30

XY Accelerator este un program intensiv de accelerare pentru startup-uri, care se va desfășura în perioada 10 martie - 10 iulie are va oferi posibilitatea să lucreze cot la cot cu specialiști în antreprenoriat, finanțe, comunicare, vânzări etc.
Read more »

Online Ruby Wine

4 April 2020, 13:00 - 15:30

Conferința dedicată limbajului de programare Ruby își mută activitatea online! Ruby Wine are grijă de siguranța ta și a celor din jur și își urmează programul celei de-a doua ediții în mediul online, alături de speakeri calificați din toată lumea și participanți din întreaga Europă de Est.
Read more »

NEW COURSE: SOFTWARE TEST AUTOMATION

21 March 2020, 10:00

Tekwill Academy a deschis înregistrările pentru prima ediție a cursului de Software Test Automation! La acest program de instruire studenții vor învăța de la specialiști ai companiei Allied Testing - lider internațional în domeniul QA.
Read more »

March Tech Women Brunch

14 March 2020, 11:30 - 13:30

A venit momentul să ne întâlnim la o cafea și să învățăm din cele mai frumoase istorii ale femeilor de succes din societatea noastră. Chiar dacă ne place sau ne-ar plăcea să facem IT, suntem prin natura noastră firi creative și ne plac provocările. Totuși uneori căutăm o metodă de exprimare potrivită pentru a ne spune ideea și pentru a o face să funcționeze.
Read more »

Python Meetup: Development Trends for 2020

12 March 2020, 18:30 - 21:30

Python este utilizat pe scară largă de companii precum Instagram, Dropbox, Google, Uber, Netflix, Spotify, Facebook, având un ritm de creștere rapid în domeniului IT. Azi, Python ajută utilizatorii pentru a dezvolta aplicații web, a analiza date, a automatiza operațiunile de DevOps și pentru a crea aplicații fiabile și scalabile. Însă nu este suficient să cunoști toate acestea odată ce faci parte dintr-o lume atât de rapid schimbătoare.
Read more »

XY Accelerator for Moldovan Startups

9 March 2020, 18:00 - 10 July 2020, 18:00

XY Accelerator powered by Tekwill is an intensive acceleration program for startups that will be implemented from March 10 to July 10 giving young entrepreneurs the opportunity to work side by side with specialists in entrepreneurship, finance, communication, and sales. Under the program, startups will benefit from investments of $13k, access to an expanded business network, in-depth business growth expertise, and a community of people with similar visions.
Read more »

Shared Breakfast: Психология игровой графики и гейм-дизайна. Как играть с чувствами игроков.

27 February 2020, 09:30 - 10:30

Игорь Удушливый — графический дизайнер и иллюстратор, в последние годы активно занимается игровой графикой и созданием мобильных игр, выступая как гейм-дизайнер. Автор книги iPhone Game Blueprints, вышедшей в издательстве Packt.
Read more »

Shared Breakfast: Agile Management and Engagement for Team(s) to become more Self-Organized

20 February 2020, 09:30 - 10:30

Egor Cusmaunsa is the CEO & Co-Founder at Be: Agile. With over 7+ years of experience in IT, he is known as an Agile Evangelist and servant leader that has a true passion for innovation. He excels at facilitating scrum events, coaching and teaching development teams on how to self-organize and be cross-functional. Alongside his MSc in Economics and Information Management, his skill sets have been honed over years working in QA Engineering for outsourcing companies, as a Project Manager and Scrum Master at various projects and startups, and as a sales and co-organizer for Public and Corporate Agile, Scrum Trainings.
Read more »

Second Edition of Startup Academy Launches in 2020

11 February 2020, 17:00 - 17 March 2020, 21:00

The Tekwill project launched the second edition of Startup Academy, a complete, comprehensive, and practical educational program in the field of technological entrepreneurship, dedicated to identifying, stimulating and multiplying the innovative and business potential of young people.
Read more »

Shared breakfast: Computational approach towards understanding human connection

6 February 2020, 09:30 - 10:30

Computers are achieving the peak of their exploitation nowadays. They are light and small enough that could be even worn on wrists. Moreover, our communication tools became an easy and great source of data collection. Smartwatches, for example, have cooperated with smartphones to provide us “healthy” statistics, like weight, heartbeat, etc. The combination of data from various sources and programming skills can reveal very interesting and unknown previously information about ourselves and how we communicate.
Read more »

Cyber Security & Networks Course

3 February 2020

С учётом всё большего влияния информационных технологий на широкий спектр самых разных областей, мы готовы представить курс в сфере системной администрации и кибербезопасности.
Read more »

FAF Hackathon

25 - 26 January 2020

FAF Hackathon an event during 24h where the experienced engineers of the FAF community will put to a test and will help the new generations to integrate and prevail in the IT world to further prove our impact in our Country and Worldwide.
Read more »

404 Error! Resolution not found

24 January 2020, 18:00 - 21:00

The New Year often signifies a fresh start for many people, but more often resolutions set on December 31 that are abandoned a few weeks after. Therefore, no matter what your plans are for New Year's 2020, Tech Women have prepared a unique networking event “‘404: Resolution not found” with surprising and fresh ideas that will help you get there. “404: Resolution not found” is the event that brings together people of different ages, gender, interests, but with a common goal in mind - to make a realizable resolution list and network.
Read more »

ISTQB Certification

16 January 2020, 16:00

Programul ”ISTQB Certified Tester” reprezintă o schemă de certificare structurată pe trei niveluri: Foundation Level, Agile Tester Extension și Advanced Level. Schema dată de certificare este recunoscută şi acceptată în mai bine de 117 țări în care există comitete naționale sau regionale ISTQB.
Read more »

Shared Breakfast: Tangența dintre democrație si tehnologiile informaționale

16 January 2020, 09:30 - 10:30

Cum funcționează democrația. Cum poate fi manipulată. Actorii democrației (oamenii din umbră, candidații, mass-media, votanții) și legăturile dintre ei. Principalele probleme care au adus democrația în situația când majoritatea populației ignoră alegerile. Fake news, bule, rețele sociale, propaganda și populismul. Au toate aceste probleme o soluție tehnologică?
Read more »

Shared breakfast: Pasiune decorată în afacere

19 December 2019, 09:30 - 10:30

Credem în creativitate, cât și în educație și dezvoltare continuă, în special atunci când lucrăm cu frumusețea naturii. Credem în faptul că floristica este un stil de viață, fiind mai mult decât un simplu loc de muncă. Ne reinventăm și avem curajul de a fi diferiți. Atunci când pasiunile te provoacă înțelegi că poți dezvolta și decora afaceri frumoase! Atunci când ești ghidat în procesul de creștere, obții rezultate și atinge performanțe.
Read more »

Shared Breakfast: Online Video Production in Moldova. How it started and where we are Today.

12 December 2019, 09:30 - 10:30

Back in 2008, video production for online platforms in Moldova was more of nonsense than reality. Still, that’s the year it all started for a few online platforms and soon enough we witnessed the first online shows/videos/tutorials that surfaced on our local websites. Within the next two years, the online world began to change at a rapid pace thanks to Facebook. Now, there were many platforms turning to online videos, but they all had to adapt to the new preferences and demands of the market.
Read more »

Shared Breakfast: Tekwill Travelers Program '20 [Explained]

5 December 2019, 09:30 - 10:30

Vă invităm să savurăm o ceașcă de cafea și informații împreună cu Mary Nemciuc și Irena Pretzel. Care cu drag, vor răspunde la toate întrebările legate de program. De asemena, micul dejun îl vor share-ui și cîțiva din participanții programului din 2019 (cc Dumitru Gangaliuc, Vitalie Harea, Cristian Manolachi, Roman Gluck).
Read more »

Chisinau Demo Day

21 November 2019, 18:30 - 21:30

La Chișinău Demo Day afli din prima sursă cele mai proaspete noutăți despre produsele și tehnologiile pe care le dezvoltă startuperii din Moldova. Chișinău Demo Day se va desfășura pe data de 21 noiembrie, de la ora 18.30, la Tekwill (str. Studentilor 9/11). Evenimentul le oferă startuperilor activi posibilitatea de a-și prezenta produsele unui public format din antreprenori cu experiență, investitori, membri ai comunității și potențiali utilizatori și de a colecta feedback din partea acestora.
Read more »

Shared Breakfast: Towards an energy efficient Moldova

21 November 2019, 09:30 - 10:30

Most Moldovans will know the burden of a cold winter. Some people spend half of their monthly income on heating during the heating season. Luckily, something can be done about it. However, Moldova seems slow to adapt. It is a mystery that has not yet been fully uncovered, but that does not mean nothing can be done until then.
Read more »

Modernizarea Codului Civil din perspectiva sectorului TIC

15 November 2019, 13:45 - 18:40

Pe 15 noiembrie, îcepând cu 13:45, la Tekwill (str. Studenților 9/11), Octavian Cazac, Partener în cadrul B.A.A. „Țurcan Cazac”, membru al grupului de lucru pentru modificarea și completarea Codului civil, vine în calitate de formator în cadrul atelierului Modernizarea Codului Civil din perspectiva sectorului TIC.
Read more »

Fix It In Post 2019

9 November 2019, 14:00 - 23:30

“Fix it in Post” is the only Conference organized in Moldova for the visual effects and post-production in media and film industries. Fix It In Post Conference is at its second edition and will gather 10 video, sound, and TV broadcasting production experts as speakers (including foreign guests), and 200 attendees (current and future specialists) under one roof.
Read more »

ICT Career Orientation 2019

31 October 2019

Pe 31 octombrie, tinerii interesați de oportunitatea unei cariere sau perspective de creștere în domeniul IT sunt așteptați la ICT Career Orientation, cel mai mare eveniment de orientare profesională în domeniul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor.
Read more »

Future HR Conference: Crossroad of Old & New

25 October 2019, 09:30 - 17:00

If to check the main topics discussed during global HR conferences in 2009 we would find: Boosting Employee Productivity; Talent Manager from Operations to Business Partner; Employee training life cycle. But, if we do the same in 2019 than top issues discussed are: Mental Health of employees and Stress at Work; AI and Automation in HR; Mobile and on the job micro-learning. The HR profession continues to evolve and to get the respect the department deserves, human resource managers need to respond to the challenges of today and tomorrow.
Read more »

Shared Breakefast: Studii.md - o etapă nouă pentru sistemul de învățământ din Moldova.

24 October 2019, 09:30 - 10:30

Dezvoltarea tehnologiilor informaționale a pătruns în cele mai diverse sfere de activități ale vieții noastre. Începând cu marele invenții de nivel mondial și până la dispozitivele performante care au devenit o necesitate în ziua de azi pentru fiecare. Studii.md vine cu o soluție inedită pentru domeniul de învățământ cu sistemul de registre și agende electronice.
Read more »

Shared Breakfast with Sara Hoy: Everyday Adventures of a Digital Nomad

17 October 2019, 09:30 - 10:30

While technology enables us to stay connected around the world, this allows us to bring teams together remotely. Whether it be as a consultant, freelancer, or working directly with a business or organization, digital nomads are often location independent combining work and travel, typically working from coworking spaces and meeting new people along the way.
Read more »

Rockit Conference 2019

11 October 2019, 09:00 - 19:00

Rockit is the meeting point for local and regional talent, promising startups, investors and experts in digital communication field. We believe that investing in good workforce development is best for everybody: professionals, organizations, businesses our countries and CEE region!
Read more »

Shared Breakfast: Cybersecurity is Everybody's job

10 October 2019, 09:30 - 10:30

October is the National Cyber Security Awareness Month, which is a collaborative effort between the government and the industry to raise awareness about the importance of cybersecurity. It is a national effort to help everyone stay protected whenever and however you connect.
Read more »

WineTech Moldova Conference 2019

20 September 2019, 10:00

WineTech Moldova Conference 2019 este prima conferință mare din țară destinată Tehnologiilor în industria vinicolă și are drept scop crearea unei platforme de analiză a tendințelor și strategiilor de digitalizare și integrare a soluțiilor tehnologice în industria vinicolă locală. WMC19 este un eveniment de o zi ce va avea loc pe 20 septembrie 2019, în incinta Tekwill (str. Studenților 9/11, Chișinău) la care este așteptată o audiență de 200 de persoane.
Read more »

TechVillage 2019

12 September 2019, 09:00 - 14 September 2019, 20:00

TechVillage is a 3-day event for startups and investors that are tired of the conventional. It’s for those that are looking to interact and build lasting business connections in a new setting. If you are an investor or startup founder and you like the rural scenery, you like to get your hands dirty (literally), and explore new cultures, cuisines and wines, while interacting with other investors and founders, you’ll love it at TechVillage.
Read more »

Shared Breakfast: Management in IT / with Kirill Borzov

22 August 2019, 09:30 - 10:30

Kirill Borzov - Product Owner @ Mixbook. "I help people achieve their goals by building the right web tools and systems. My career started as a web engineer doing freelance project by myself and shortly after switched to doing mostly front-end development. After understanding the tech, I've moved to working as a project manager and than as a product owner. Those transitions helped me to work on over a hundred different projects, from tiny once to those that lasted for several years. I've seen teams rise and fall, projects run over their 5th deadline, good ideas get unbearable implementations and so on. Having this said I'm happy to share my development and management experience in the IT world to help you avoid common, rare and epic pitfalls and mistakes."
Read more »

Shared Breakfast with Alexandr Lipov

15 August 2019, 09:30 - 10:30

Alexandr Lipov - COO @ AaHa, Agile Coach. "My name is Alex and I am already in Software Development for 11 years. Started as DB Developer pretty soon I understood that I have passion and capacity to lead project teams to success. I bring additional value as Project Manager and Leader to the small and mid sized companies already for the last 7 years. During these years I had a chance to work with variety of the projects for different industries and Customers. I understood and tried Agile methodologies and became SCRUM addicted and crazy about Blockchain and Leading Project Teams to the better more efficient ways of working and Delivery. "
Read more »

Silicon Drinkabout: meet GDG People

9 August 2019, 19:00 - 21:00

We meet on Friday, 9th of August, at Tewkill for beer, snacks, and friendly chats with GDG Chisinau people. :) GDG Chisinau is a community of developers interested in technologies from Google. Their goal is to explore the technologies created by Google and how they can bring value to local software developers.
Read more »

Shared Breakfast: Promovarea și securitatea cibernetică a afacerii și a contul personal în sec. XXI / with Dumitru Talmazan

1 August 2019, 09:30 - 10:30

Despre speaker: Dumitru Talmazan - Antreprenor Digital, Speaker Internațional și Expert în Social Media Marketing; "Îmi place să ajut oamenii să îmbrățișeze o nouă profesie, o profesie a viitorului, și să atingă un alt nivel de înțelegere a activității digitale și a rezultativității acesteia în raport cu propria afacere. În prezent, sunt autor și speaker în cadrul cursurilor de instruire în Facebook și Instagram de nivel internațional în cadrul companiilor: Business Molodost, Synergy, Talmazan School, Sidorin LAB cu impact pe piețile din România, Ucraina, Federația Rusă, și alte țări din spațiul post-sovietic"
Read more »

Building Highly Productive Teams

30 July 2019, 18:30 - 21:00

Building a strong community in a company is very important for progression and high performance. In this quickly evolving environment, we are constantly being introduced to new technology that disrupts our usual methods and processes. There’s a new war for talent and being prepared is no longer a preference, it is a necessity. Leadership and mentoring are key qualities that a team leader needs to possess. That’s why we want to discuss how to apply the best strategies for improving the working style and how to apply specific collaborative tools. We’ll also talk about the best qualities that describes a leader, how to organize a team building, the characteristics for teams that will continue to evolve in terms of size, shape, structure, technology and challenges.
Read more »

Shared Breakfast: How to use the GROW model of Coaching / with Olga Surugiu

25 July 2019, 09:30 - 10:30

Here are several important things you should know about our Speaker - Olga Surugiu, Director at Orange Systems: "I’m obsessed about moving things and people into the right direction. I believe in helping the talent grow....and I don’t believe in comfort:) That being said...I’m in a mutual advantageous relationship with telecom industry for 13 years now working for the Orange Group, with more than 11 years in management roles, at national and international levels, I’m currently International operations Director at Orange Systems, the IT Hub of Orange Moldova. I lead a team of 350 amazing experts that challenge the status qvo of current world dynamics on a daily basis. I consider continuous learning a must, this is why I torture almost all my free time with learning. I hold 2 master’s degree...Engineering in France and an Executive MBA from Vienna University of Business and EconomicsAnd....I never have enough.
Read more »

Shared Breakfast: Opportunities and Challenges of new 5G technology / with Anatolie Golovco

4 July 2019, 09:30 - 10:30

Anatolie Golovco , Managing Director at Lightcyphers Anatolie Golovco is a telecommunication engineer with over 9 years experience in the field. He followed a career with professional exposure at Gilat Sattelite Networks, Nokia Siemens Networks, Amdocs, Volubil, SAP and aslo telco operators: T-Mobile USA, MTS Russia, Telecom Deutschland, Magyar Telecom, T-Mobile Netherlands, Telefónica, Telekom Romania, Moldtelecom. In 2016, he founded Lightcyphers, a research and development company in the field of telecommunications.
Read more »

Shared Breakfast:Importance of Geographic Information Systems in decision-making / with Eugeniu Cepoi

13 June 2019, 09:30 - 10:30

Eugeniu Cepoi - Expert in Geographic Information Systems (GIS) with over 15 years of international experience in the field, founder of Royal Maple and Developer Partner of the Dutch company TomTom - world leader in navigation systems. Royal Map Company was founded from passion and is next to people and industries who want to create from the simplest online map to complex geographic information systems (GIS). Please find more info about service, and Royal Map on our website www.royalmap.md
Read more »

Tekwill Academy Open Doors

25 May 2019, 09:30 - 14:30

Ești interesat de o carieră în IT? Ești specialist IT și îți dorești o promovare? Ești pur și simplu curios care sunt tendințele în industria IT și viitorul specialităților din acest domeniu?
Read more »

Future HR Conference: Candidate Revolutions

24 May 2019, 09:30 - 17:00

Let us face a simple current reality: Candidates are today in a position of power and they have the ability to start small revolutions in the way they work, schedule they have or the salary they ask.The reasons for this are several, but one is quite simple - candidates have options and in some industries they have a lot of options. More options lead to lack of fear and pressure. Lack of urgency to land the job leads to more bargaining power.
Read more »

FinTech Moldova Conference 2019

17 May 2019, 09:30 - 18:00

FinTech Moldova Conference 2019 is the first big FinTech event in Moldova and its goal is to become a platform for discussing trends and strategies on both the local and international levels. Besides great content, at FinTech Moldova Conference 2019 you will also have the opportunity to engage in meaningful dialogue with national and international FinTech leaders and experts. Are you looking for investors, partners, employees, community, or ideas? Find them on the 17th of May, at Tekwill.
Read more »

Shared Breakfast: Agile collaboration and continuous improvement with Egor Cusmaunsa

16 May 2019, 09:30 - 10:30

Egor Cusmaunsa is a CEO & Co-Founder at Be: Agile. With over 7 years of experience in IT, he is known as an Agile Evangelist and servant leader that has a true passion for innovation. He excels at facilitating scrum events, coaching and teaching development teams on how to self-organize and be cross-functional. Alongside his MSc in Economics and Informational Management, his skill sets have been honed over years working in Quality Assurance for outsourcing companies, as a Project Manager at various startups, and as a co-organizer and Scrum Master for Scrum Trainings.
Read more »

Tech Women Summit

23 April 2019

Welcome to the first edition of Tech Women Summit, event dedicated exclusively to the bright and talented women and girls working in the IT industry or aspiring to embrace a career in IT in the nearest future. Mark in your calendars the day of April 23, 15.00 - 19:00 and join us to celebrate great ideas and learn about experiences that could reshape the future of the ICT industry.
Read more »

Shared Breakfast: TOM - Those who make for those who need

18 April 2019, 09:30 - 10:30

TOM is a global network of communities creating solutions for people with disabilities. Their goal is to connect people to resources, knowledge and solutions to improve lives. On March 29-31, in Chisinau, took place the first three-day marathon (meikaton) during which the guys developed prototypes of devices that will make life easier for people with various restrictions or illnesses.
Read more »

Winning an audience the right way with Pitching & Public Speaking with Roman Gluck

11 April 2019, 09:30 - 10:30

Roman Gluck’s day to day activity is being a Project Manager / UX Designer under the flag o' WIS Digital Agency. Besides that he has an extensive 6 year background in Public Speaking and Pitching as a trainer for startups and speakers at IT conferences. For the last 3 years he was responsible for preparing speakers for Moldova Developer Conference ‘16-’18, being a coach for startups during Startup Academy Moldova by ATIC, trainer at numerous workshops for students from Moldova.
Read more »

Workshop: Retrospective for Self-Organized teams

9 April 2019, 19:00

Echipa Dvs. a îmbrățișat ideea de autoorganizare? Dacă da, cu ce probleme v-ați confruntat? Cum le-ați soluționat? Vino pe 9 aprilie la Workshopul “Restrospective for Self-Organized teams”, pentru a avea o discuție constructivă împreună cu mentorii la acest subiect, și pentru a afla răspunsul la toate întrebările care vă macină!
Read more »

Shared Breakfast: Marketing Budget & Client Acquisition Costs in a Saturated Market / with Alexei Munteanu

4 April 2019, 09:30 - 10:30

Our Speaker: Alexei Munteanu - CEO at Starnet Solutii. Experienced Chief Executive Officer with a demonstrated history of working in the telecommunications industry. Skilled in Management, Marketing Management, Negotiation, Customer Relationship Management (CRM), and R&D. Strong entrepreneurship professional with a Doctoral Studies focused in Marketing from Academy of Economic Science.
Read more »

Shared Breakfast: Effective Client Communication / with Monica Abajer-Duca

21 March 2019, 09:30 - 10:30

Monica Abajer-Duca is a Senior Project Manager at Endava with over 6 years of experience in Project Delivery and known as a collaborative leader that has a true passion for innovation and thrive on change. With an MSc in International Management, Monica has been working with a vast range of clients and managed to gather a significant amount of experience on how to communicate with the client and the importance of a correct communication in a Project Delivery – tips she will share with us during her presentation.
Read more »

Shared Breakfast: Building the future infrastructure for Electric Cars / with Simion Berzoi

14 March 2019, 09:30 - 10:30

Our next speaker at the Shared Breakfast is: Simion Berzoi, Business Development Project Officer within Moldova Sustainable Green Cities Project, UNDP Moldova Sustainable Green Cities Project, implemented by United Nations Development Programme and financed by Global Environment Facility, aims for the successful implementation of the pilot/demo projects, facilitated by the Green City Lab.
Read more »

Shared Breakfast: How to start a business and enjoy the process / with George Teodorescu

28 February 2019, 09:30 - 10:30

Our Speaker: George Teodorescu , Regional Director - Moldova, Romania, Ukraine at Mixbook. Mixbook Moldova is the local office of a Silicon Valley-based image publishing start-up. Since 2016, the office connects its team to leading US software developers, in order to create the ideal product and office environment and keep Mixbook on the cutting edge of ICT.
Read more »

Future HR Conference: Return of the Data

22 February 2019, 09:30 - 17:00

Data is the new Oil. Data Analyst is predicted to be one of the most popular new job in payroll globally in 2019. By, 2020 almost all data on social networks will be video and 95% will be consumed on phone. GDPR and Data Protection was an earthquake, but should we expect a tsunami coming next? When used well, employee data are much more valuable than customer data. Is there still space for human touch in recruitment or is all about Data? All this are hot topics and discussions that are shaping the global HR community. We would like to address this issues at our next edition of #FutureHR. The #FutureHR Conference is a Tech-Recruitment driven one day event that prepares and equips HR specialists, Talent Acquisition and Recruitment Professionals with everything connected to technology that is changing the HR.
Read more »

Shared Breakfast: The right questions for the job interview with Elena Butuc

7 February 2019, 09:30 - 10:30

Elena Butuc has been working in Human Resource for over 10 years, applying the knowledge and studies she acquired at the Psychology Faculty of the USM and Business Administration Faculty of ASEM. Through the years of working with various IT companies, she managed to amass a significant amount of experience, becoming especially skilled in Development and implementation of HR procedures (recruiting, adaptation, coaching & people development, performance management, motivation, HR branding. She is currently Salt Edge Inc.'s HR Manager doing her part in the innovation of the world's financial industry.
Read more »

Shared Breakfast:How to successfully manage Cash Flow as a Startup with Andrei Stan

31 January 2019, 09:30 - 10:30

Our Speaker: Andrei Stan , Partner at Moore Stephens KSC Andrei Stan holds the position of Partner and he also manages the operation of Moore Stephens KSC in Romania and R. Moldova. Andrei has over 12 years of experience in audit, accounting, consulting and due-diligence applied both locally and internationally and is a fellow member of the Association of Chartered Certified Accountants UK (ACCA). He is also a Member of the Moore Stephens Europe Balkan Cluster Review Committee. Andrei has managed engagements for clients operating in the following industries: Banking, Trading, Agriculture and Public Sector.
Read more »

Shared Breakfast: IT Project Management with Angela Sirbu

24 January 2019, 09:30 - 10:30

Our Speaker: Angela Sirbu, PMO Officer / Program Manager at BASS Systems Experienced Program Management Officer with a demonstrated history of working in the information technology and services industry. Skilled in Business Process, Business Planning, Analytical Skills, Customer Relationship Management (CRM), and Tax Accounting. Strong program and project management professional with a Master's degree, MBA from New Port University and Master in Law focused in Anti-corruption from Academy of Public Administration office of the President of the Republic of Moldova.
Read more »

Shared Breakfast: The importance of good communication in B2B sales

17 January 2019, 09:30 - 10:30

Vasile Valcov has been working in Business & Sales for over 8 years, applying the knowledge and studies he acquired at the Business Administration Faculty of the American University in Bulgaria. Through the years of working with OMV Petrom and various IT companies, he managed to amass a significant amount of experience, becoming especially skilled in business development and planning. He is currently Salt Edge Inc.'s Senior Sale Manager doing his part in the innovation of the world's financial industry and promoting the company's FinTech agenda.
Read more »

Shared Breakfast: Creating Bridges between Management and Talented People with Serge Zanoaga

27 December 2018, 09:30 - 10:30

Serge Zanoaga is a film director and producer. He has filmed over 100 video ads in the last 10 years, and has been a production manager at JurnalTV where he has produced 14 weekly scripted shows. After that he quit his job to launch his own studio that has produced to date over 500 two-dimensional animation projects in the last 4 years, called Umbrela Studio. Serge is currently also engaged in social work by developing alternative educational projects Artcor.
Read more »

Shared Breakfast: Influencers and startups. How to collaborate and grow together / with Artur Gurau

20 December 2018, 09:30 - 10:30

Artur Gurau is the CEO of Granat Digital Agency and the President of the Digital Communication Network. He is a digital communication innovator and strategist, early stage investor with hundreds of successfully implemented projects over the past 12 years. Mr. Gurau launched the Rockit Conference in Moldova in 2014 and co-founded the Rockit Academy in 2016, initiatives which support global development in the digital communications space. Mr. Gurau also co-founded the Digital Communication Network professional association after participating in the U.S. exchange program in 2015. His interests include innovative startups, social entrepreneurship, technology, media, politics, and sports.
Read more »

Fix It In Post Conference

16 December 2018, 11:00 - 22:00

Fix It In Post este prima conferință de post-producție pentru industria de cinema și media din Moldova. Daca ești din domeniu, îți place filmul, sau visezi la o carieră în VFX, Sound Mastering, Color Grading, Compositing și alte direcții ale post-producției vino la eveniment sa asculți profesioniști care vor despica post-producția în cele mai mici detalii!
Read more »

Tekwill Ambassadors Awards

14 December 2018, 18:30 - 22:00

Pe 14 Decembrie, ora 18:30, la Tekwill, invităm toți membrii programului Tekwill Ambassadors pentru a le mulțumi și a desemna diplome de apreciere pentru efortul și dedicarea depusă pe parcursul anului 2018. Programele din cadrul Tekwill Ambassadors au adus un aport indispensabil dezvoltării ecosistemului antreprenorial și tech din Moldova.
Read more »

Startup Academy Demo Day

12 December 2018, 18:00 - 22:00

For the past three months, entrepreneurs from Moldova have been building their startups at Tekwill. On December 12, the teams will be practicing their “investor pitch” in front of the public - and you’re invited! These startups are ushering in a new season for Chisinau’s startup scene and we want you to help by providing your feedback.
Read more »

Startup Fair 2018

12 December 2018, 16:00 - 18:00

Pe 12 decembrie, Tekwill își deschide ușile pentru a întâmpina toți doritorii de a explora noțiunea de „startup” în cele mai diverse manifestări. Startup Fair implică în sine o expoziție de startupuri pentru participanții care intenționează să cunoască investitori și antreprenori și să-și împrospăteze rețeaua de contacte.
Read more »

Chisinau Startup Week 2018

10 December 2018, 10:00 - 14 December 2018, 23:00

Startup Week is a free, five-day celebration of our community that builds momentum and opportunity around entrepreneurship. We're led by local entrepreneurs and hosted in amazing spaces all over town. Details about Chisinau Startup Week 2018 will be announced. Stay tuned!
Read more »

Shared Breakfast: Digital & Content Consumption Trends

6 December 2018, 09:30 - 10:30

Our Speaker: Radu Lisita ia a digital marketing professional with over 5 years experience in a digital agency. He hA developed social media strategies for more than 60 brands across a broad range of sectors, such as financial services, FMCG, event services, football clubs & associations, construction supplies, retail, wine & alcoholic beverages, NGO’s, Governmental agencies, etc. Radu will discuss about applications that are now in the top charts, Linkedin as # 1 platform for B2B ,news feed and migration to a new way of consuming digital content, Micro-communities.
Read more »

Silicon Drinkabout Chisinau at Taproom 27

30 November 2018, 19:00 - 22:00

Join us for a great evening at the end of this work week! Meet your tech friends at Taproom 27 - A Hoppy Place for a beer and some snacks. :) Silicon Drinkabout is a meet-up where the startup and IT communities get together, have some fun and relax at the end of a hard working week. This allows us to connect and support start-up communities both on a local and global level.
Read more »

Shared Breakfast: Social Media Marketing in 2019 with Anton Pahotin

29 November 2018, 09:30 - 10:30

Anton Pahotin - Professional Social Media Manager. He is the co-author and the founder of many projects within social networks, such as "Typical Moldova", "The most beautiful women in Moldova", "My Moldova", "The amateur of books" . Anton’s clients include "Motorola", "Enter", "OMActiv", "Letto", "Gala Turismului", "Moldova Travel". Also Anton is the leader of "Mad Marketers" Commmunity in Moldova.
Read more »

Shared Breakfast: Why we do what we do? | with Dmitri Voloshin

22 November 2018, 09:30

Dmitri Voloshin ran a marathon at the North Pole and in the Sahara desert, received the title of master of sports and is a free diving champion of Moldova. Dmitri crossed the Gibraltar in swimming and became an Ironman. His invention, Lobster, helps free divers to set world records around the globe. He is the director and screenwriter of various Moldovan animation films (https://goo.gl/Lpx2sR), a well-known blogger (https://voloshin.md/) and public speaker.
Read more »

Startup Academy | Pitching

21 November 2018, 18:00 - 21:00

Modul la care învățăm despre tehnici de transmitere coerentă a mesajului în fața publicului și a investitorilor. În cadrul acestui modul se vor elabora materialele specifice de prezentare a produsului către diferite tipuri de audiențe și acumularea corectă a informației pentru a fi demonstrată cât mai rapid și eficient.
Read more »

Future HR Conference

16 November 2018, 10:00 - 17:00

The #FutureHR Conference is a Tech-Recruitment driven one day event that prepares and equips talent acquisition and recruitment professionals with everything connected to technology that is shaping the HR industry like AI, Blockchain or VR and new tools like Video, Live or Chatbots and even more instruments, they could possibly need to do their jobs better.
Read more »

Shared Breakfast: Noutati si trend-uri din domeniul bancar

15 November 2018, 09:30 - 10:30

Cristina Harea este Viceguvernator al Bancii Nationale a Moldovei, din septembrie 2016. Dna Harea are o bogata experienta profesionala in finante si investitii, activand anterior ca director de tara pentru Moldova si director de investitii a doua fonduri regionale de investitii (private equity). A fost membra a consiliilor de administrare a mai multor banci si companii din Moldova si regiune. In 2011-2016 Dna Harea a fost Presedintele Camerei Americane de Comert AmCham Moldova. Si-a facut studiile la Universitatea de Stat din Moldova si Unersitatea Duke din SUA.
Read more »

Startup Weekend Moldova 2018

9 November 2018, 18:00 - 11 November 2018, 23:00

We’re back with the 10th edition of Startup Weekend Moldova! Join us on November 9, 10, and 11, 2018 at Tekwill. Startup Weekend is one of the leading catalysts for startup creation and entrepreneurial education around the world. Our mission is to educate and inspire entrepreneurs and give them the motivation and networking opportunities they need to take the next step in creating a successful startup company.
Read more »

Fintech Camp: Banking on API's

8 November 2018, 18:30 - 20:00

We’ve often heard the word “API”, but what is it in essence and why everyone uses one? This TIME hour session aims to explain the basic principal of communication and integration between two B2B companies with a focus on financial industry. During the session we’ll have an overview of the banking/payment evolution in general and where is the industry heading to. Salt Edge executives will share their personal story of switching from B2C to B2B sales proposition, will talk a bit more about the upcoming changes in the banking industry, such as PSD2 directive in Europe and other Open Banking initiatives all over the world.
Read more »

Startup Academy | Prototipizarea

1 November 2018, 18:00 - 20:00

Joi, 1 Octombrie continuăm sesiunile de teorie Startup Academy Moldova lecția nr. 8 - 'Prototipizarea'. Un prototip este o versiune inițială a unui sistem care este folosită pentru a demonstra unor concepte, verificarea unor opțiuni de design și, în general, pentru a afla mai multe lucruri despre problema și soluțiile posibile.
Read more »

Shared Breakfast | Startups: Knowing what NOT to do is the path to success

1 November 2018, 09:30 - 10:30

Floyd Sijmons has built and brought to profitability several leading start-ups internationally in his short career. From being instrumental in building out Groupon in West and East Europe, building out a Fintech start-up in Malaysia, to founding and building the leading p2p-services platform in the Netherlands. Currently he leads Giftloop, the alternative method of earning, in the US and right here Tekwill.
Read more »

Startup Academy | Project Management

25 October 2018, 17:30 - 20:00

Joi, 25 Octombrie continuăm sesiunile de teorie Startup Academy Moldova lecția nr. 7 - 'Project Management'. Vom aborda procesul de conducere a unui proiect care presupune planificarea riguroasă a sarcinilor, construirea echipei, comunicarea, controlul, luarea deciziilor și competențe de finalizare a proiectului, principii, instrumente și tehnici necesare.
Read more »

Shared Breakfast: Organizing IT-events in Moldova: what for and why this is really cool

25 October 2018, 09:30 - 10:30

Anton has 14 years’ eхperience as a web-programmer and 7 years as company manager and community builder. He founded FusionWorks (IT company) and DeveloperMD Community (the biggest one in Moldova) in 2011 and since than is passionate about developing his business and organizing various IT-related events for the community. The projects he established are used in health care, government, education, real estate, journalism, entertainment, sports and other fields in Moldova, EU and USA. Anton will speak about how he've organized 150+ IT events in Moldova (more than anybody else), what value can it give to the community and to the organizers. Is it profitable? Why people should attend? Where to get the speakers from? He'll explain having Moldova Developer Conference 2018 Event as an example.
Read more »

ICT Career Orientation 2018

25 October 2018

Noi oportunități pentru tinerii interesați de o carieră în domeniul IT. Pe 25 octombrie va avea loc o nouă ediție „ICT Career Orientation” - cel mai mare eveniment de orientare profesională în domeniul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor dedicat elevilor și studenților din cadrul instituțiilor de învățământ, inclusiv cel superior și profesional tehnic. Ediția din acest an se va desfășura în incinta Centrului de Excelență în Domeniul TIC „Tekwill” (str. Studenților 9/11), cu începere de la ora 8.30.
Read more »

Seedstars Chisinau 2018

19 October 2018, 14:00

Seedstars World Competition is returning to Chisinau! As a next step of the 6th edition of the Seedstars World Tour, the team settles in Chisinau in order to select the best startup of the country!
Read more »

Startup Academy | Vînzări

18 October 2018, 17:30 - 20:00

Joi, 18 Octombrie continuăm sesiunile de teorie Startup Academy Moldova lecția nr. 6 - 'Vînzări'. Vom discuta despre planificarea inteligentă în activitatea de vânzări, cum să descoperi nevoile reale ale clientului, accelerarea vânzărilor înțelegând cum funcționează pâlnia vânzărilor, cum să găsești noi clienți folosind surse moderne de prospectare, creșterea eficienței în vânzări și multe altele.
Read more »

Startup Academy | Marketing

11 October 2018, 18:00 - 20:00

Joi, 11 Octombrie continuăm sesiunile de teorie Startup Academy Moldovalecția nr. 5 - 'Marketing'. Vom discuta despre audiența țintă, branding, analytics, inbound marketing și restul instrumentelor necesare pentru o apariție cât mai virală în rândul clienților doriți.
Read more »

Shared Breakfast: Uber pentru bani: Cum să faci o bancă cu 0 lei în cont?

11 October 2018, 09:30 - 10:30

UBER e cea mai mare aplicație de taxi din lume cu 0 mașini. AirBNB e cel mai mare hotel din lume cu nicio cameră în proprietate. Dar cum e să faci o bancă online cu 0 lei în cont? Astăzi, oamenii depun banii la bancă și obțin un venit de 1% anual la depozite. Cei care iau împrumuturi achită dobândă anuală efectivă de peste 20% la bănci și între 30% - 3000% anual la companiile de microfinanțare. Dar cum ar funcționa un UBER în domeniul financiar?
Read more »

Shared Breakfast: Creating & Mobilizing Women Communities

4 October 2018, 09:30 - 10:30

Our next Shared Breakfast speaker will share her experience with creating, inspiring and empowering women communities around the world. She’ll speak about how to make impact as an individual, mobilize people with the same cause, and be an active agent of empowerment. Our Speaker- Tereza Sacha, originally from the Czech Republic, a London School of Economics Alumna, former Blockchain staff, nature, sports & tech lover. She has worked in the UK, Germany, USA and Latin America, in tech and management consulting.
Read more »

Startup Academy | Analiza Pieței și a Concurenței

27 September 2018, 17:30 - 20:00

Joi - 27 Septembrie , va avea loc cu cea de a treia lecție din cadrul sesiunilor de teorie Startup Academy -- Analiza Pieței și Concurenței, unde vom învăța despre identificarea grupului țintă, research, analiza tendințelor de piață, instrumente pentru analiza pieței, instrumente pentru analiza concurenței.
Read more »

Startup Academy | Ideation & HR Management

20 September 2018, 18:00 - 20:00

Joi, continuăm sesiunile de teorie Startup Academy cu cea de a doua lecție -- Ideation & HR Management. PROGRAM: 17:30 Registration 18:00 Your idea is stupid, Marijn B. Berk, Co-founder at X Global 18:30 What is Ideation – and how to generate top 3 problems, Vasile Valcov, Senior Sales Manager at Salt Edge Inc. 19:30 How to find co-founders and first employees in a Startup, Eugeniu Girla, Co-Founder at GAUS
Read more »

Startup Academy powered by Tekwill

15 September 2018, 10:00 - 17 November 2018, 20:00

Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC a lansat Startup Academy powered by Tekwill, primul program complet, comprehensiv și practic în domeniul antreprenoriatului tehnologic, dedicat identificării, stimulării și multiplicării potențialului inovator și de business al tinerilor din Republica Moldova. Programul are loc de pe 15 septembrie 2018 pana pe 17 noiembrie 2018.
Read more »

Startup Academy | Opening Event

15 September 2018, 10:00 - 17:00

Ținem să menționăm că pentru prima etapă a Programului au fost acceptate toate persoanele înregistrate. Pentru a fi admiși pentru etapele următoare, participanții vor parcurge un proces de selecție care va cuprinde un interviu și o testare. Doar persoanele care vor acumula punctajul necesar vor fi invitate să-și continue studiile în cadrul Startup Academy. Vă așteptăm cu mult drag în cadrul evenimentului de lansare Startup Academy , sâmbătă, 15 septembrie, de la ora 9:30. Evenimentul va dura până la ora 18:00 și va fi asigurat cu pauze de cafea și un prânz.
Read more »

InnoVoter, Primul laborator de creație în domeniul electoral

14 September 2018, 08:00 - 16 September 2018, 18:00

În perioada 14-16 septembrie 2018, la Tekwill, va avea loc un eveniment la care trebuie să participi! InnoVoter – primul laborator de creație în domeniul electoral reprezintă o competiție de idei a 30 de tineri și tinere developeri și designeri din Republica Moldova, care vor lucra în 6 echipe și vor crea cele mai faine, simple și atractive metode de a prezenta mersul alegerilor și rezultatele preliminare în timp real, în ziua desfășurării acestora.
Read more »

How VR & AR is transforming business and entertainment

13 September 2018, 19:00 - 20:30

Tekwill Visionary Club brings together visionaries and influencers from around the globe to discuss worldwide market and technology trends in order to envision Moldova’s path forward. This edition, we’ll be hearing from one frontrunner of the AR/VR technology, Hrish Lotlikar, partner of Michael Bay (Transformers and Bad Boys).
Read more »

Shared Breakfast: Cum să creezi content viral cu Valeriu Rașcu

13 September 2018, 09:30 - 10:30

Cum putem face un content postat pe internet să devină viral? Unii ar spune că există o adevărată știință în spatele contentului viral, însă în realitate există câțiva pași de care dacă ții cont, s-ar putea să te trezești că filmulețul sau fotografia ta are…milioane de vizualizări! Speakerul nostru: Valeriu Rascu - omul care ușor trece dintr-o extremă în altă. Să lansat online cu proiectul Banca de Bancuri , în scurt timp reușind să devină unul din cele mai vizualizate vlogguri din Republica Moldova.
Read more »

TechVillage

11 September 2018, 08:00 - 13 September 2018, 23:00

If you are an investor or startup founder and you like the rural scenery, you like to get your hands dirty (literally) and explore new cultures, cuisines and wines, while interacting with other investors and founders, you’ll love it at TechVillage.
Read more »

Shared Breakfast: Dreaming is not enough at Startup Academy.

6 September 2018, 09:30 - 10:30

"Dream big' - It's probably one of the most common, well-meaning pieces of advice out there. In order to achieve success, all we have to do is shoot for the stars, and refuse to let anything limit us or our ideas, right? Well, that's not the whole story. This sort of "bigger is better" thinking can also prove to be a double-edged sword, at least in the entrepreneurial world. Startup Academy is an innovative learning project, a practical course in which each participant will go through all the necessary steps and create his own Startup. The program is meant to transform Moldova into an entrepreneurial society.
Read more »

TechCrunch Disrupt San Francisco 2018

5 September 2018, 08:00 - 7 September 2018, 23:59

The Moldovan Association of ICT Companies (ATIC) in partnership with Moldovan Investment and Export Promotion Organization (MIEPO) launches an open call for all startups in Moldova! Tekwill will be co-financing a booth, accommodation expenses, or travel expenses for TechCrunch Disrupt 2018
Read more »

Shared Breakfast: Inbound Marketing with Grigore Raileanu

23 August 2018, 09:30 - 10:30

Inbound marketing is a strategy that utilizes many forms of pull marketing – content marketing, blogs, events, SEO, social media and more – to create brand awareness and attract new business. In contrast to outbound marketing, where marketers attempt to find customers, inbound marketing earns the attention of customers and makes the company easy to be found.
Read more »

Shared Breakfast: Landing in USA with Nikolay Manolov

9 August 2018, 09:30 - 10:30

Finding out how to get your product to market is often more relevant to your success than the features and benefits of your invention. In fact, real money-spending consumers don't buy inventions; they buy products. Our Speaker - Nikolay Manolov, CTO and CMO at one of the most successful Moldovan startups -- XOR, a chatbot aimed to revolutionize the recruitment process that brings the long-waited Artificial Intelligence solution to the table. XOR conquered the Eastern European HR markets, received funding, and is now in active process of growing it’s share of the western markets in the USA
Read more »

Startup Academy Sneak Peek

3 August 2018, 18:00

Startup Academy Sneak Peek – un eveniment dedicat tuturor persoanelor interesate de domeniul antreprenoriatului IT doritoare să aplice în cadrul Startup Academy powered by Tekwill. La eveniment vor fi prezentate detalii despre mentori, perioada de desfășurare, parteneri, curriculum-ul și modul de desfășurare al programului.
Read more »

Shared Breakfast: Neuromarketing with Dumitru Slonovschi

2 August 2018, 09:30 - 10:30

In the past, before content and social media marketing, your boss may have increased your budget and told you to buy more ads, sponsor additional events, or throw your logo on a bus stop bench, but in today’s world, the biggest challenge for marketers is getting better results while spending less money. How can we solve for this challenge? Neuromarketing.
Read more »

What is GDPR and why should you care?

17 July 2018, 18:30 - 20:30

Pe parcursul ultimelor saptămâni tot internetul a vorbit despre GDPR și efectul său asupra companiilor și utilizatorilor, totuși, o bună parte din noi nu știe exact ce este GDPR și de ce provoacă atâta vâlvă în știri, bloguri și rețelele de socializare. Din această cauză am decis să invităm câțiva experți care să ne povestească despre GDPR și cum afectează această lege Republica Moldova.
Read more »

Shared Breakfast: Impact Investing

12 July 2018, 09:30 - 10:30

During this session, we will discuss what impact investing is, new trends in the investment market, and what these mean for founders. If so far investors focused on profit margins, as of 2016 when UNPD implemented the 17 Sustainable Development Goals, investors realized the importance of unlocking private capital to address societal issues. When the behavior of investors changes, it automatically influences the way founders should approach investors.
Read more »

Shared Breakfast: Another Side of IT

28 June 2018, 09:30 - 10:30

If you want to increase your knowledge about the IT area, then take your breakfast with Mr. Andrei Bragarenco, Senior Lecturer at the Technical University of Moldova, Embedded Developer at AROBS, Director founder at "Clubul Ingineresc MicroLab", having already 15 years of experience.
Read more »

Moldovan Startup Ecosystem Meetup

19 June 2018, 18:30 - 20:30

On June 19th we get together to discuss Tekwill's future projects and initiatives, and what the future holds for our local entrepreneurial ecosystem. If you are interested to find out more about our plans for the second half of 2018, please attend the event.
Read more »

Rails Girls Chisinau 2018

16 June 2018, 10:00 - 17 June 2018, 23:00

Learn sketching, prototyping, basic programming and get introduced to the world of technology. Rails Girls was born in Finland, but is nowadays a global, non-profit volunteer community. Details about the 2018 edition of Rails Girls Chisinau will be announced. Stay Tuned!
Read more »

Seed Forum Global 2018

12 June 2018, 11:30 - 23:00

Tekwill will be co-financing a Visitor Pass, including accommodation expenses or flight ticket to Seed Forum Global 2018, which will take place on June 12th, in Oslo, Norway. To apply, fill in the form before April 25, 2018. Don’t miss the opportunity to meet over 111 other startups from over 20 countries, visit the local accelerators and co-working spaces, and enjoy the beautiful city of Oslo.
Read more »

Shared Breakfast: Green Entrepreneurship

7 June 2018, 09:30 - 10:30

At Shared Breakfast: Green Entrepreneurship we will discuss opportunities for developing IT startups in clean energy. We will also present information about the ClimateLaunchpad competition now open for beginner entrepreneurs in Moldova.
Read more »

Ignite Kids

1 June 2018, 10:00 - 13:00

Conferința realizată de copii și pentru copii, pentru a promova istoriile de succes din toată țara pe 3 domenii: tehnologii, creativitate și leadership.
Read more »

Fintech Camp: Smart Banking with Vlad Strisca

31 May 2018, 18:30 - 21:30

This edition of FinTech Camp will be focused on Smart Banking and more specifically we will touch the following topics: Bank Cards as a tool for payments -- trends, opportunities, and statistics in Moldova; Long-distance payment systems, web/mobile banking, multifunctional ATMs -- a market overview; SMART banking services -- online P2P transfers, trends and evolution in Moldova.
Read more »

Shared Breakfast: Unleash Your Creativity in FabLab

31 May 2018, 09:30 - 10:30

A little over 3 weeks ago we've opened a new kind of working space for Moldova, called FabLab. At this Shared Breakfast, we are joined by Irina Oriol and Victor Bujoreanu who will tell us what FabLab is, what features it has for its visitors, and what are the future plans for the working space and the community of makers.
Read more »

Casual Connect Europe 2018

29 May 2018, 09:00 - 31 May 2018, 23:00

Tekwill will be co-financing a Standard Pass, including one of the additional expenses accommodation or ticket cost for Casual Connect Europe 2018, which will take place between May 29-31, in London, UK. More information about the event can be found on the event's website.
Read more »

Shared Breakfast: TwentyTu Edition with Radu Marian

24 May 2018, 09:30 - 10:30

Această ediție Shared Breakfast este dedicată celui mai ambițios proiect educațional lansat vreodată în Moldova -- TewntyTU. TwentyTu este un proiect non-profit lansat de Tekwill, prin care vom oferi educație în profesiile viitorului pentru fiecare al 4-lea elev din Moldova, adică 80 000 de copii și tineri.
Read more »

Tekwill Visionary Club: Blockchain for Humanity

23 May 2018, 18:30 - 21:00

This edition of Visionary Club will be focusing on the blockchain technology and how it can be implemented in areas you wouldn’t think possible. Mariana Dahan will talk about the use of blockchain for humanitarian purposes, for identity management, and fighting human trafficking. Mark Ginzburg will talk more broadly about cryptocurrencies, about Blockchain for financial transactions, and more specifically, in real estate deals.
Read more »

Nordic Game 2018

23 May 2018, 09:00 - 25 May 2018, 23:00

Tekwill will be co-financing a Regular Pass, including one of the expenses: accommodation or ticket cost for Nordic Game 2018, which will take place between May 23-24, in Malmö, Sweden. To apply, fill in the form before April 25, 2018. More information about the event can be found on the event's website.
Read more »

Shared Breakfast: IT Legal with Djervis Lainus

17 May 2018, 09:30 - 10:30

At this Shared Breakfast, on the 17th of May, we are joined by Djervis Lainus who will answer the common, yet often unanswered and confusing questions related to the legal aspects of starting and running a business in IT. He will also cover the legal challenges a business might have if it deals with cryptocurrencies.
Read more »

Moldova ICT Summit 2018: EdTech edition

23 April 2018, 09:00 - 18:00

La data de 23 aprilie industria IT, Guvernul, mediul academic, partenerii de dezvoltare și experți internaționali cu renume își dau întâlnire la Moldova ICT Summit 2018, ediție dedicată Tehnologiilor Informaționale în Educație. Evenimentul se va desfășura în incinta Centrului Tekwill, cu începere de la ora 9:00.
Read more »

Django Girls Chisinau

21 April 2018, 10:00

Dacă ești femeie și ai un laptop, poți să aplici pentru a participa la avest eveniment! Nu trebuie să ai cunoștințe tehnice – workshopul este pentru cei ce nu cunosc sau sunt începători în domeniul programării.
Read more »

Seedstars Summit 2018

12 April 2018, 09:00

On April 12th, 65+ startups from the fast-growing startup hubs around the world compete for equity investment of up to $1,000,000! Not only will you meet the best entrepreneurs from 75+ countries, you will also connect with investors, government officials, corporate innovators and CEOs from Africa, Asia, LATAM, CEE and the MENA regions.
Read more »

Design Thinking: Business Cases I

15 March 2018, 14:00 - 16:00

Pentru aniversarea Tekwill, Tekwill Academy lansează o nouă serie de worshopuri. În fiecare lună vom veni cu câteva studii de caz din diferite domenii (educație, finanțe, IT, marketing, etc.) în care a fost implementată metodologia Design Thinking. La un an de la deschiderea Tekwill accesul la eveniment va fi gratuit.
Read more »

Tekwill: One Year Anniversary

15 March 2018, 09:30 - 23:30

Tekwill's anniversary agenda will include various interactive activities for our invitees: government representatives, development partners, IT industry representatives, startups, academia, students and young enthusiasts, international guests and the media.
Read more »

TECH WOMEN MEETUP

13 March 2018, 18:30 - 21:00

Pe data de 13 martie, ora 18:30 la Tekwill va avea loc prima întrunire sub egida TECH Women, inițiativa dedicată atragerii, susținerii și promovării femeilor în domeniul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor (TIC). Evenimentul va aduce împreună profesioniste IT cu experiență și lideri de comunitate pentru a discuta și a valida modalitățile în care putem contribui, împreună, la creșterea exponențială a numărului femeilor care activează în domeniul IT.
Read more »

Tekwill Visionary Club: Traction Camp

6 March 2018, 13:00

This edition of Tekwill Visionary Club is a special and unprecedented one. 6 startup experts from Israel, USA, Bulgaria, and Ukraine will take you through an exciting journey scattered with valuable insights and tips that will help you become a world-class entrepreneur. We'll talk about the startup culture, the early days of Silicon Valley, what is Traction Camp, and much more.
Read more »

TRACTION Camp Moldova

6 - 8 March 2018

TRACTION Camp este un program internațional care își propune să ofere startupurilor mentorat, consultanță și acces la resurse, rețele și oportunități capabile să faciliteze lansarea și dezvoltarea afacerilor cu succes la scară globală. Programul inițiază și desfășoară evenimente de mini-accelerare care aduc împreună experți proeminenți din Sillicon Valley și cele mai promițătoare startupuri din Europa.
Read more »

Entrepreneur — why you should be one!

5 March 2018, 14:00 - 16:00

If you are still thinking about which career path to take after graduation and you’re thinking of running your own business, join us at Tekwill on March 5, 14:00 for the public lecture “Entrepreneur — why you should be one!”
Read more »

Tekwill Visionary Club E-commerce Edition

25 January 2018, 19:00 - 21:00

La prima întâlnire din 2018 vom vorbi despre ”noile fețe” ale comerțului electronic. Ne-am asigurat, ca de obicei, că vom putea întreține un dialog care să iasă dincolo de simple definiții ale subiectului ales. Și am invitat tocmai doi speakeri. Ambii vin din acest domeniu, au în spatele lor multă experiență și, cel mai important, nu le e frică s-o împartă cu alții.
Read more »

NETWORKING&CYBER SECURITY PROGRAM

24 January 2018

Networking&Cyber Security Program este un program extra-școlar care are drept scop să trasforme elevii, studenții și simplii curioși în adevărați specialiști, ingineri în administrarea sistemelor și a rețelelor. Administrarea de reţea este departamentul care vă va pregăti să lucrați în 8 domenii în cadrul administrării de reţea şi sistem.
Read more »

Tekwill Academy: Agile, Scrum and Kanban Training

19 January 2018, 19:00 - 27 January 2018, 16:00

AGILE este o metodologie utilizată în industria IT pentru proiecte de dezvoltare software și lansarea în producție. Învață și exersează metoda Scrum într-un training practic de 2-4 zile. Pe 8-9 Decembrie și 15-16 Decembrie Tekwill Academy te invită la un curs practic de Agile, Scrum și Kanban.
Read more »

EduGo – o nouă conferință în materie de inovații în educație

16 December 2017, 10:30 - 16:00

EduGo – o nouă conferință în materie de inovații în educație va demara în data de 16 decembrie, la Tekwill. Reprezentanța Cehă ,,People in Need” în colaborare cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării invită, cu această ocazie, profesorii și elevii interesați de metode inovative și instrumente media utilizate pentru dezvoltarea spiritului civic.
Read more »

Tekwill Academy: Digital Marketing Curs

16 December 2017, 10:00 - 17 December 2017, 16:00

Dacă ai de-a face cu promovarea, vânzările pe online, content managementul sau activități similare acestora, nu strică să bifezi în agendă, la categoria ”să nu ratez”, zilele de 16 și 17 decembrie. Te invităm la un workshop pe bune, ghidat tocmai de două profesioniste, care mănâncă la dejun strategii de Digital Marketing, iar la gustări preferă campaniile de Social Media.
Read more »

Tekwill Academy: 3D printing Christmas topic

9 December 2017, 11:00 - 16:00

Vin sărbătorile, vin, iar Tekwill Academy te ajută să fii original de Crăciun. Te așteptăm pe 9 Decembrie la un workshop de modelare a celor mai trăsnite cadouri, jucării pentru brad sau poate forme pentru biscuiți pe care le vei imprima personal la un 3D printer.
Read more »

Matematica distractivă

2 December 2017, 11:00

Matematica poate fi captivantă și distractivă prin jocuri, puzzle, scheme. Tewkill Academy Kids lansează noi grupuri din 1 decembrie 2017 cu program pe parcursul săptămînii, dar și în weekend.
Read more »

Shared Breakfast with Boris Esanu

23 November 2017, 09:30 - 10:30

To discover his story and learn from his experience, join us for a Thursday morning coffee at Tekwill! Our guest speaker, Boris Esanu, will share about his experience in Silicon Valley, his startup and how you can benefit of it and prediction on disruptive startups.
Read more »

Animație 2D (zile de DUMINICĂ)

19 November 2017, 10:00 - 21 January 2018, 13:00

Conectăm arta și tehnologiile, explorăm potențialul creativ al copiilor în cadrul cursului de Animație 2D. Start curs - 19 noiembrie 2017, Tekwill Academy Kids. Program disponibil pentru fiecare zi de DUMINICĂ.
Read more »

Tekwill Academy: Conversation Interface Masterclass

18 November 2017, 11:00 - 13:30

Conversational interfaces and chatbots are on the rise again, why are they important and where may be applied. On Saturday, November 18, starting with 11:00, Tekwill Academy and Nikolay Manolov, founder of XOR.AI will deliver a masterclass. Location: Tekwill, 9/11 Studentilor str., Chisinau Price: 150 lei
Read more »

Shared Breakfast with Ramona Ziemann

16 November 2017, 09:30 - 11:00

To discover her story and learn from her experience, join us for a Thursday morning coffee at Tekwill! Our guest speaker, Ramona Ziemann, will share about her passion for UX/UI Design, what it is like working at Ellation, and why she calls Moldova home.
Read more »

Start up weekend&Tekwill Academy: Voice and Agency in graphic design workshop

10 November 2017, 16:00 - 18:30

On 10th November, starting at 16:00, Virginie Gauthier (FR) and Mirjam Reili (EE) will guide you through the non-commercial world of graphic design. There is no simple and clear answer to the question “What is graphic design?” The dictionary definition tells us: “The art or skill of combining text and pictures in advertisements, magazines, or books.” While that's accurate, it also barely scratches the surface of what graphic design really is, and how relevant it is to modern society.
Read more »

Tekwill Visionary Club

9 November 2017, 17:00 - 18:00

Funding Sources for Your Startup In this “Chisinau Startup Week” edition of Tekwill Visionary Club, we bring you an international panel of investment experts to discuss how to get your startup funded! Do you believe startups will shape Moldova’s future? Join the club! Tekwill Visionary Club brings together visionaries and influencers from around the globe to discuss worldwide market and technology trends in order to envision Moldova’s path forward. Come meet the visionaries, listen to their stories, ask questions, and build long-lasting relationships.
Read more »

Shared Breakfast

9 November 2017, 11:00 - 12:30

In this “Chisinau Startup Week” edition of Shared Breakfast, we bring you an international panel to discuss best ways to maximize your personal network. On November 9, 2017 come share your Thursday morning coffee with:
Read more »

Shared Breakfast with Veaceslav Cunev

19 October 2017, 09:30 - 11:00

Join us for a Thursday morning coffee at Tekwill! Our guest speaker, Veaceslav Cunev, will share what he has learned over the years, how to build a strong business in Moldova, and predictions on how tech will develop around the world.
Read more »

Tekwill Visionary Club with Anastasia Miron

6 October 2017, 19:00 - 21:00

Do you believe startups will shape Moldova’s future? Join the club! Tekwill Visionary Club brings together visionaries and influencers from around the globe to discuss worldwide market and technology trends in order to envision Moldova’s path forward. Come meet the visionaries, listen to their stories, ask questions, and build long-lasting relationships.
Read more »

Silicon Drinkabout Chisinau

22 September 2017, 19:00 - 22:00

Silicon Drinkabout is a meet-up where startups and IT community meet together, have some fun and relax at the end of a hard working week. This allows us to connect and support start-up communities both on a local and global level.
Read more »

Shared Breakfast with Robin Wauters

17 September 2017, 11:30 - 12:30

Pentru ca să încheim o săptămână productivă, te invităm să sorbim din cafea la o ediție bonus a tradiționalului Shared Breakfast at Tekwill alături de Robin Wauters, co-fondatorul și redactorul-șef al Tech.eu.
Read more »

Tekwill Visionary Club with David Parrish

14 September 2017, 19:00 - 21:00

Do you believe startups will shape Moldova’s future? Join the club! Tekwill Visionary Club brings together visionaries and influencers from around the globe to discuss worldwide market and technology trends in order to envision Moldova’s path forward. Come meet the visionaries, listen to their stories, ask questions, and build long-lasting relationships.
Read more »

Seedstars Chisinau Meetup

24 August 2017, 18:00 - 20:00

Cu câteva săptămâni înainte de cea de-a doua ediție a Seedstars Chisinau 2017, te invităm la un meetup de zile mari, să înveți din prima sursă ce să faci ca să-ți aduci startupul la un nou nivel de dezvoltare.
Read more »

Tekwill Visionary Club

23 August 2017, 19:00 - 21:00

Do you believe startups will shape Moldova’s future? Join the club! Tekwill Visionary Club brings together visionaries and influencers from around the globe to discuss worldwide market and technology trends in order to envision Moldova’s path forward.
Read more »

Software development: the Good, the Bad and the Ugly

13 August 2017, 16:00 - 18:00

Tekwill Academy is inviting pupils and students to deepen their knowledge and get answers to questions directly from the expert at the” Software development: the Good, the Bad and the Ugly” master-class, that will take place on Sunday, August 13th, 2017 from 16:00 till 18:00 at Tekwill. Vasile Popa - Student in Computer Science at Freie Universitaet Berlin/Python Software Developer will lead the master-class.
Read more »

Правовые Риски ИТ-ста

27 July 2017, 18:00 - 22:00

В рамках конференции будут рассмотрены различные правовые проблемы, с которыми сталкивается IT специалист. А также возможность предотвращения правовых и финансовых рисков в IT сфере, создание благоприятной среды для ведения бизнеса.
Read more »

Hackathon media Puterea a cincea: Cum faci bani din Internet

14 July 2017, 18:00 - 16 July 2017, 20:00

În perioada 14-16 iulie, Centrul pentru Jurnalism Independent și Internews desfășoară o nouă ediție a Hackathon-ului media – Puterea a cincea. În acest an, participanții vor avea misiunea să elaboreze proiecte și aplicații noi care ar ajuta presa să câștige bani din conținutul online.
Read more »

Tekwill Visionary Club

13 July 2017, 19:00 - 21:00

Thousands of private and institutional investors are choosing to review not only the financial impact of their investment, but the positive social impact as well. This new breed of investors are highly active amongst the newest generation of startups - especially in high-risk regions such as Moldova. If you are interested in learning more about how to access impact investment funds and how to plan and communicate your social impact to such investors, the forth edition of Tekwill Visionary Club is for you!
Read more »

Coding Challenge Event

24 June 2017, 09:00 - 15:00

What is the Coding Challenge? The Coding Challenge is an event for developers, where you compete against each other to showcase your skills and crack a few technical problems. Each participant will be given a set of code riddles, which they will then have to solve using any approved programming language.
Read more »

La Tekwill Academy Kids începe vacanța în stil Star Wars

15 June 2017, 09:00 - 30 June 2017, 18:00

Tekwill Academy Kids lansează în data de 15 iunie programul taberelor de vară destinate copiilor cu vârste cuprinse între 8 și 17 ani. Pe durata vacanței de vară copiii vor putea îmbina instruirea în domeniul noilor tehnologii informaționale cu studiul limbii engleze și distracția într-un mediu prietenos și cooperant.
Read more »

Launchtrack Demo Day

2 June 2017, 18:00 - 22:00

Launchtrack Demo Day is one of the final events for the teams that participated in the Rockstart Launchtrack powered by Tekwill. An international 60-day program supporting early stage entrepreneurs, typically first-time founders with prototypes and ideas, aspiring to build a global product and prepare for an accelerator. The program started on March 31 will end after their Demo Day of June 2, in the Tekwill Excellence Center, in Chișinău, Moldova.
Read more »

Саммит по Криптоэкономике 2017

31 May 2017, 14:00 - 18:00

31 мая в Центре превосходства в области ИКТ “Tekwill” , где состоится долгожданное и важное мероприятие – Саммит по Криптоэкономике 2017, с участием экспертов мирового уровня в области иновационных криптотехнологий, которые, благодаря своим амбициозным и широкомасштабным проектам, оказывают воздействие на глобальное развитие, и которые готовы поделиться с нами своим опытом и своими успехами!
Read more »

Construiește-ți un viitor promițător cu YouthSpark Live

30 May 2017, 11:00 - 16:30

Tehnologia transformă lumea în care trăim și va continua să o revoluționeze în moduri pe care nici nu putem să ni le imaginăm acum. Inovațiile tech contribuie la soluționarea celor mai importante probleme și provocări pe care le întâmpină omenirea, influențează toate aspectele vieții noastre și generează continuu o serie de oportunități extraordinare.
Read more »

Rockstart Answers Chisinau #4

29 May 2017, 18:00

Rockstart Answers is an event which brings together early stage startups, experienced entrepreneurs and startup enthusiasts with the aim of solving startup challenges. Through a many-to-one feedback format, the event is a vibrant mixture of startups, entrepreneurs, mentors, and investors.
Read more »

Chișinău Mini Maker Faire

28 May 2017, 10:00 - 18:00

Maker Faire este cel mai mare festival tehnologic internațional, unde creatorii și inovatorii își prezintă creațiile și împărtășesc cele învățate în cadrul unui iarmaroc atractiv pentru persoane de toate vârstele. Scopul acestui eveniment este de a informa, conecta și extinde comunitatea de entuziaști în tehnologie, creatori și inovatori.
Read more »

Moldova YouthSpeak Forum

27 May 2017, 09:00 - 19:00

Moldova YouthSpeak Forum își propune să creeze conexiunea dintre persoane din domenii și generații diferite, care vor discuta asupra celor 17 Obiective de Dezvoltare Sustenabilă setate de Organizația Națiunilor Unite în anul 2015. Astfel, dacă ești un tânăr care vrea să-și facă vocea auzită, te invităm cu mare drag pe 27 mai, începând cu ora 9:00, pe strada Studenților 9/11 (Tekwill).
Read more »

OMactiv Offline #2

26 May 2017, 18:00 - 23:00

Nu încetăm să te uimim şi acestea nu sunt vorbe deşarte! De astă dată l-am invitat pe Denis Seminihin, unul din cei mai populari fitness-bloggeri din Rusia, pe care ni l-aţi recomandat
Read more »

Game Design Meetup by GDCuffs

21 May 2017, 11:00 - 22 May 2017, 22:00

Двухдневный митап про гейм дизайн, про архитектуру игр, про прототипирование от знаменитых Манжет Геймдизайна.
Read more »

Rails Girls Chisinau 2017

13 May 2017, 09:00 - 27 May 2017, 19:00

Rails Girls Chisinau is a series of free workshops aimed at teaching girls and women the basics of web development. Its main objective is to give tools and build a community helping women understand technology and create their own projects.
Read more »

Tekwill Visionary Club

4 May 2017, 19:00

Do you believe startups will shape Moldova’s future? Join the club! Tekwill Visionary Club brings together visionaries and influencers from around the globe to discuss worldwide market and technology trends in order to envision Moldova’s path forward. Come meet the visionaries, listen to their stories, ask questions, and build long-lasting relationships.
Read more »

REPEATED! What is SCRUM and how to apply it in practice (April 12th)

12 April 2017, 18:30 - 21:00

**Due to a high demand we are repeating the SCRUM master-class with Iurii Coroban on Wednesday, April 12th!** Tekwill Academy is inviting Project Management enthusiasts to deepen their knowledge and get answers to questions directly from the expert at the “What is SCRUM and how to apply it in practice” master-class, that will take place on Wednesday, April 5th, 2017 from 18:30 till 21:00 at Tekwill.
Read more »

Tekwill Tech Day powered by Pentalog

8 April 2017, 09:00 - 14:30

Tinerii care studiază specialități IT sunt invitați să participe la Tekwill Tech Day powered by Pentalog, un eveniment unic dedicat studenților care doresc să își completeze cunoștintele academice și să beneficieze de sesiuni de master class concentrate pe tehnologii, metodologii și subiecte actuale. Evenimentul se va desfășura pe data de 8 aprilie, 2017 la Tekwill.
Read more »

What is SCRUM and how to apply it in practice

5 April 2017, 18:30 - 21:00

Tekwill Academy is inviting Project Management enthusiasts to deepen their knowledge and get answers to questions directly from the expert at the “What is SCRUM and how to apply it in practice” master-class, that will take place on Wednesday, April 5th, 2017 from 18:30 till 21:00 at Tekwill.
Read more »

Moldova ICT Summit 2017

30 March 2017, 20:52

At its 8th edition, Moldova ICT Summit 2017 is the leading industry event aimed to gather all industry stakeholders, including government, business, multinationals, professionals and academia, to discuss trends and challenges facing the ICT industry globally and in the country, set the premises for sustainable entrepreneurship environment to foster innovation and attract investment.
Read more »

Login

Register