Credite pentru programe de instruire în IT – a fi sau a nu fi. Și cum anume?

2 days ago

Rezultatele unui sondaj recent, efectuat de Consiliul Național al Organizațiilor Studențești din Moldova, arată că în topul primelor cinci cele mai arzătoare probleme ale tinerilor se regăsesc: lipsa locurilor de muncă (27.3%), calitatea proastă a studiilor (22.7%) și oportunitățile de dezvoltare personală (18.2%). Nu vom sta să căutăm acum cine se face vinovat de aceste probleme. Mult mai constructiv e să venim cu soluții reale la unele dintre ele, creând oportunități de dezvoltare personală, îmbunătățind calitatea studiilor și crescând șansele de angajare în câmpul muncii pentru tineri. Pentru că locuri de muncă există și foarte multe, doar să știi unde să le cauți. În domeniile conexe cu sectorul IT din țara noastră există peste 1000 de locuri vacante.  Sunt cifre actuale, furnizate de companiile de IT din Moldova.

Read more »

Cursuri Tekwill Academy, pentru anul 2018

12 December 2017, 16:00

Specialiștii IT susțin adesea că domeniul în care activează se ține pe reguli maximaliste. Cariera în IT se construiește după principiul ”totul sau  nimic”, căci prea multă lume depinde de tine ca să-ți permiți să nu faci lucrurile ideal și operativ.

Read more »

Moldova a câștigat la nominalizarea Wildcard a competiției internaționale TechCrunch Disrupt

11 December 2017, 14:00

Echipa startupului autohton Zeroqode a câștigat votingul Wildcard, ca cel mai bun startup al zilei, la competiția TechCrunch Disrupt, care a avut loc săptămâna trecută la Berlin. TechCrunch Disrupt este o competiție mondială foarte populară și o platformă mediatică influentă în domeniul antreprenoriatului. Startupurile care câștigă orice nominalizare, expoziție sau competiție sunt intervievate de TechCrunch sau devin subiecte ale articolelor publicate pe această platformă, ceea ce le conferă multă vizibilitate la nivel internațional.

Read more »

Aflați cine va face mentorat la Wine Hacks by Purcari

12 December 2017, 14:00

Acest hackathon nu e doar despre Purcari. ”Vrem să stimulăm inovațiile în industria vinicolă din Moldova, să încurajăm promovarea exportului vinurilor noastre savuroase. Provocarea cu care vie ”Wine Hacks” ar fi crearea unor prototipuri capabile să stimuleze competitivitatea în rândul producătorilor de vinuri, în general, utilizând instrumente digitale pe care le avem toți la îndemână”, spune Sorin Bălănel, Director de marketing la ”Purcari”.

Read more »

Moldova participă cu zece startupuri la TechCrunch Disrupt

1 December 2017, 14:00

Sunt zece la număr și toate visează să revină acasă cu lecții noi, contacte utile sau cu un contract de investiții. În orice caz, startupurile care vor merge anul acesta la Berlin, să participe la cea mai importantă competiție internațională în domeniul antreprenoriatului, merită din plin această oportunitate. Toate au mai puțin de 2 ani de activitate și investiții sub 2, 5 mln USD, conform condițiilor înaintate de organizatori.

Read more »

Tekwill Academy: 3D printing Curs

10 November 2017, 18:00

Tekwill Academy vine cu o ofertă practică în acest sens - cursuri de imprimare 3D pentru adulți , susținute de mentorul Victor Bujoreanu, fondatorul Atelier 99 și unul dintre cei mai creative makeri din Moldova. Și încă o veste bună - cele mai multe ore vor fi dedicate imprimării propriu-zise.

Când începe cursul? - Pe 19 noiembrie. 

Orele de 3D Printing vor avea loc în zilele de sâmbătă, timp de 4 săptămâni, câte 5 ore în zi, la prețul de 100Euro. În acest preț este inclus 1kg de plastic de participant.

Înregistrarea se face online, aici.

Read more »

Tekwill Academy: Call SQL trainer

29 October 2017

Tekwill Academy is making a call for four Education Consultants in order to provide training services for conducting SQL Fundamentals trainings based on authorized curricula from Oracle Workforce Development Program.

Read more »

A patra zi de Chișinău Startup Week 2017 aduce evenimente captivante

18 October 2017

Pe 9 noiembrie, Tekwill își deschide generos ușile pentru a întâmpina toți doritorii de a explora noțiunea de „startup” în cele mai diverse manifestări. Startup Battlefield, denumirea generică pentru cea de-a patra zi, e structurat în 5 evenimente distincte pentru participanții care intenționează să cunoască investitori și antreprenori, startupuri locale și să-și împrospăteze rețeaua de contacte. 

Read more »

5 zile de inovație, antreprenoriat și tehnologie la Chișinău Startup Week, ediția a II-a

6 October 2017, 16:00

În perioada 6-10 noiembrie 2017, Tekwill va găzdui a doua ediție a Chișinău Startup Week - cea mai importantă și așteptată serie de evenimente dedicate antreprenoriatului și inovației din
Moldova. Antreprenori de calibru internațional vor veni în premieră în țara noastră pentru a împărtăşi bune practici unui public format din 2000 de persoane.

Read more »

Proprietatea intelectuală în IT este subestimată pe nedrept în Republica Moldova

28 September 2017

Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC (ATIC) a organizat ieri un seminar pe tema protecției juridice a proprietății intelectuale în sectorul IT. Evenimentul cu genericul Protecting IT and data assets with Intellectual Property a avut ca scop să ajute profesioniștii din domeniul IT să-și protejeze și să valorifice eficient, din punct de vedere juridic și economic, obiectele de proprietate intelectuală.

Read more »

Pierdem o generație întreagă de femei și fete în IT!

22 September 2017

Cel mai experimentat inginer software de la Google, alți patru leaderi ai companiilor de succes din sectorul IT, aproape șase ore de inspirație, învățare și interacțiune cu colegi care sunt pe-aceeași lungime de undă, 400 de oameni din lumea codului digital – cam astea sunt reperele în cifre de la conferința Developing a Digital Future, care a avut loc ieri la Tekwill. Dar nu cifrele au făcut evenimentul electrizant, ci ideile.

Read more »

Networking&Cyber Security Program

15 September 2017

Networking&Cyber Security Program este un program extra-școlar care are drept scop să trasforme elevii, studenții și simplii curioși în adevărați specialiști, ingineri în administrarea sistemelor și a rețelelor. Administrarea de reţea este departamentul care vă va pregăti să lucrați în 8 domenii în cadrul administrării de reţea şi sistem.

Read more »

Java Fundamentals Course

14 September 2017

Tekwill Academy în parteneriat cu Oracle și Endava continuă cursul de instruire în domeniul programării – Java Fundamentals. Cursul le va permite persoanelor care au puțină experiență de programare sau nu o au deloc să acumuleze cunoștințe privind conceptele fundamentale de programare și să deprindă practicile curente utilizate în industria IT. Instruirea va oferi o bază solidă pentru lansarea unei cariere în domeniul dezvoltării software.

Read more »

Vino vineri la Seedstars Chișinău 2017 și cunoaște cele mai promițătoare startupuri din Moldova

7 September 2017, 09:00

Vineri, 8 septembrie, începând cu ora 17.00, entuziaștii și pasionații de tehnologii și antreprenoriat tech sunt așteptați la Seedstars Chișinău 2017, competiția antreprenorială care aduce în scenă 10 cele mai promițătoare startupuri din Moldova. Evenimentul se va desfășura Tekwill (str. Studenților 9/11), participarea este gratuită și este posibilă în baza înregistrării prealabile aici.

Read more »

Seedstars World revine la Chișinău pentru a găsi cel mai promițător startup din Moldova

21 August 2017, 11:00

Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC (ATIC) organizează pe 8 septembrie cea de-a doua ediție a competiției internaționale Seedstars World la Chișinău. Zece cele mai bune startupuri din Moldova vor concura pentru dreptul de a reprezenta țara noastră la Seedstars Summit (Elveția) și șansa de a câștiga premiul mare în valoare de 1 milion de dolari investiții de capital.

Read more »

4 adevăruri despre startupurile de pe piețele emergente, de la Max Gurvits

17 August 2017, 09:00

Ajunsă la cea de-a cincea ediție, platforma de comunicare și instruire Tekwill Visionary Club îl aduce în Moldova, la sfârșitul acestei veri, pe Max Gurvits, investitorul care e în căutarea unor idei de afaceri neobișnuite. ”Mereu sunt atent la combinația perfectă dintre îndrăzneală, idei mari și maturitatea necesară pentru un joc frumos și pentru a ține egoul sub control”, spune omul de afaceri.

Read more »

Networking&Cyber Security Program

30 November -0001

Networking&Cyber Security Program este un program extra-școlar care are drept scop să trasforme elevii, studenții și simplii curioși în adevărați specialiști, ingineri în administrarea sistemelor și a rețelelor. Administrarea de reţea este departamentul care vă va pregăti să lucrați în 8 domenii în cadrul administrării de reţea şi sistem.

Read more »

Tekwill Academy lansează al doilea curs de instruire Java Fundamentals

14 August 2017

Tekwill Academy în parteneriat cu Oracle lansează la data de 22 septembrie cursul de instruire în domeniul programării – Java Fundamentals. Cursul le va permite persoanelor care au puțină experiență de programare sau nu o au deloc să acumuleze cunoștințe privind conceptele fundamentale de programare și să deprindă practicile curente utilizate în industria IT. Instruirea va oferi o bază solidă pentru lansarea unei cariere în domeniul dezvoltării software.

Read more »

Companiile și tinerii antreprenori din domeniul IT sunt interesați să respecte cadrul legal al Republicii Moldova

28 July 2017, 14:00

Peste șaizeci de tineri antreprenori, companii și specialiști din domeniul IT au luat parte ieri la un eveniment consacrat provocărilor din mediul de afaceri al tehnologiilor informaționale, organizat de Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC (ATIC) în parteneriat cu compania de consulting Brodsky Uskov Looper Reed & Partners”.

Read more »

Tekwill + Oracle + Endava = Java Fundamentals

27 July 2017

După ce am lansat, lunea aceasta, cursurile Java Fundamentals, întredeschidem puțin ușa care duce spre sala de studii. Așadar, primul grup de participanți  și-a dat întâlnire pentru ”lecția zero” cu toți mentorii cu care vor colabora până la finele celor 3 luni de studii.

Read more »

Învață de la experți cum să faci față riscurilor juridice din domeniul IT

19 July 2017, 11:00

Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC (ATIC) în parteneriat cu compania de consulting Brodsky Uskov Looper Reed & Partners” invită profesioniștii și companiile din domeniul tehnologiilor informaționale la un eveniment dedicat provocărilor din acest mediu de afaceri specific. Evenimentul cu genericul ”Riscurile juridice din domeniul IT” va avea loc pe 27 iulie, cu începere de la ora 18.00, și va fi găzduit de Centrul de Excelență în Domeniul TIC Tekwill.

Read more »

Află cum să măsori impactul social al afacerii tale și cum să atragi investiții

12 July 2017, 15:00

Pornind de la convingerea că tehnologiile și inovația pot modela viitorul țării noastre și că avem potențialul, ideile și voința de a face o schimbare în acest sens, Centrul de Excelență în domeniul TIC Tekwill a lansat Tekwill Visionary Club, o platformă de comunicare și networking, în cadrul căreia lideri și trendsetteri în domeniul antreprenoriatului tech vor împărtăși cu membrii comunității locale viziuni și experiențe valoroase.

Read more »

Mergi în China cu ATIC și Huawei!   

9 July 2017

Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC și Huawei oferă un stagiu de specializare de două săptămâni, la Beijing, în cadrul programului  ”Seeds for the Future”, pentru doi studenți talentați și motivați să-și îmbogățească cunoștințele și aptitudinile în domeniul tehnologiilor informaționale și comunicațiilor.

Read more »

Tekwill Academy lansează cursul de instruire Java Fundamentals

7 July 2017, 14:00

Tekwill Academy în parteneriat cu Oracle lansează la data de 21 iulie cursul de instruire în domeniul programării – Java Fundamentals. Cursul le va permite persoanelor care au puțină experiență de programare sau nu o au deloc să acumuleze cunoștințe privind conceptele fundamentale de programare și să deprindă practicile curente utilizate în industria IT. Instruirea va oferi o bază solidă pentru lansarea unei cariere în domeniul dezvoltării software.

Read more »

F5 internship program @ Tekwill

30 June 2017, 17:30

În această vară, Tekwill găzduiește primul program de stagiu, F5 @Tekwill!

Durata stagierii: 30 de zile, cu posibilitatea extinderii.
În program vor fi încadraţi 50-70 de tineri.

Nu sta vara aceasta acasă ! Te așteptăm la Tekwill.

Read more »

Tekwill Visionary Club pune în discuție creșterea și măsurarea impactului social al businessului

29 June 2017, 14:00

Tekwill Visionary Club este o platformă de comunicare, instruire și networking pe care am lansat-o de curând cu intenția de a aduce în Moldova oameni și viziuni noi din afara țării. Suntem convinși că start-upurile pot modela frumos viitorul Moldovei. Iar Tekwill Visionary Club reunește la fiecare ediție vizionari și lideri de opinie din întreaga lume, persoane care au de spus un cuvânt valoros despre cele mai noi tendințe de pe piața tehnologiilor informaționale la nivel mondial.

Read more »

La Tekwill Academy Kids începe vacanța în stil Star Wars

8 June 2017, 10:00

Tekwill Academy Kids lansează în data de 15 iunie programul taberelor de vară destinate copiilor cu vârste cuprinse între 8 și 17 ani. Pe durata vacanței de vară copiii vor putea îmbina instruirea în domeniul noilor tehnologii informaționale cu studiul limbii engleze și distracția într-un mediu prietenos și cooperant.

Read more »

MEET OUR 13 EARLY STAGE STARTUPS OF THE ROCKSTART LAUNCHTRACK POWERED BY TEKWILL

26 May 2017, 12:00

In March this year, almost two months ago, our program manager Karin van Soest kicked off the first Rockstart Launchtrack, powered by Tekwill, in Moldova. Together we took on the challenge of educating first time entrepreneurs in this budding startup ecosystem, helping them to learn how to structure and navigate the validation process and develop their early stage startup. Most of the startups which entered the program had only an idea or basic prototype and very little or no knowledge of lean or agile methodologies, therefore it is inspiring to see just how far they have been able to come by following this very structured two-month program.

Read more »

Meet these 5 promising startups at Rockstart Answers Chisinau #4

25 May 2017

Rockstart Answers is an international event series bringing together startups and seasoned entrepreneurs for a session of pitching and problem solving. A Rockstart Answers event typically involves networking, 3-5 startup pitches that include a direct request for advice and lots of Q&A from the audience. The risk-free environment allows for startups to pose their biggest challenges to an experienced audience of entrepreneurs, founders and investors – providing direct feedback, support and hopefully, a handful of great contacts.

Read more »

Startup Camp Rijeka 2017

18 May 2017, 17:00

Startup Camp Rijeka is a five-day long mentoring program designed to help develop start up proposals into viable businesses. Successful entrepreneurs and investors from Croatia and America will mentor and help participants to develop their business ideas into actual businesses.
 
Read more »

Открыт набор на новую учебную программу Tekwill Academy: Системное администрирование и информационная безопасность

9 May 2017

Сейчас мы находимся в начале четвертой индустриальной Революции, которая представляет собой процесс объединяющий в себя цифровые, физические и биологические системы для определения того как люди, компании, правительства взаимодействуют и развиваются. Технологии становятся абсолютно необходимыми в нашей жизни и невероятный прогресс в таких сферах как искусственный интеллект, виртуальная реальность, нано технологии, 3D печать, Интернет Вещей значительно влияют на рынок труда, с существенными изменениями в списке навыков и знаний для того чтобы соответствовать новому экономическому пейзажу.

Read more »

Terms of reference: Provide training services to deliver ‘Java Fundamentals’ training based on authorized curricula from Oracle Workforce Development Program

5 May 2017, 12:00

As part of the implementation of the ‘Development of ICT Excellence Center in Moldova project’ (Tekwill) supported by USAID and Government of Sweden through Sida, National Association of ICT Companies (ATIC) is making a call for four Education Consultants in order to provide training services for conducting Java Fundamentals trainings based on authorized curricula from Oracle Workforce Development Program.

Read more »

Aplică acum la noul program de studii în cadrul Tekwill Academy: Networking & Cyber Security

2 May 2017

Astăzi suntem la începutul celei de-a patra Revoluţii industriale, o transformare care aduce împreună sistemele digitale, fizice și biologice pentru a redefini modul în care oamenii, companiile, guvernele funcționează, interacționează și se dezvoltă. Tehnologia devine o parte indispensabilă a vieții noastre, iar progresele incredibile în domenii precum inteligența artificială, realitatea virtuală, nanotehnologiile, imprimarea 3D, Internet of Things, big data, au un impact esențial asupra pieței muncii, cu schimbări enorme în setul de abilități și cunoștințe necesare pentru a face față noului peisaj economic.              

Read more »

Meet the brand new Rockstart Launchtrack, Powered by Tekwill program to be held in Moldova

7 March 2017

Launchtrack is an international 60-day program supporting entrepreneurs, typically first-time founders, with prototypes and ideas, aspiring to build their product and prepare for an accelerator. The program will be held March 31 - June 3, in the Tekwill excellence center, in Chișinău, Moldova. The participating founders will come from across Eastern Europe, the Balkans, and Central Asia.

Read more »

Tekwill opens the doors to ICT innovation and excellence

7 March 2017

On March 15, 2017 the Tekwill ICT Excellence Center will be officially launched in Chisinau – an educational and learning platform, and an entrepreneurial hub designed to enhance the role and the potential of the Information and Communications Technologies (ICT) industry in Moldova.

Built with the support of the United States Agency for International Development (USAID) and the Government of Sweden through Sida/Swedish International Development Agency, Tekwill aims to improve ICT sector competitiveness through adjusted educational initiatives to the industry requirements, through offering support to IT entrepreneurship, and through the creation of innovative products and services. The area of Tekwill with a surface of 3 400 m2 was provided by the Technical University of Moldova as part of the Government’s commitment to the project.

Read more »

Login

Register