Apel pentru a se alătura luptei de contracarare a efectelor pandemiei COVID-19 asupra industriei turismului

today

Inițiativa Organizației Mondiale a Turismului, UNWTO, este susținută de către Agenția de Investiții din Moldova și Proiectul TEKWILL

 

Sectorul mondial al turismului a fost primul cel mai dur afectat de epidemia cauzată de COVID-19, iar milioane de locuri de muncă riscă să fie desființate după ce companiile din domeniu s-au văzut nevoite să-și sisteze activitatea. Pentru a face față provocării fără precedent, Organizația Mondială a Turismului (OMT), agenție din cadrul Organizației Națiunilor Unite, lansează campania „Healing Solutions Tourism Challenge”, care constă într-un apel adresat startup-urilor, dezvoltatorilor și antreprenorilor IT de a crea soluții inovatoare ce ar putea contribui la redresarea rapidă a industriei.

 

Read more »

#ÎnvățămDeLaDistanță. STUDII.MD îți oferă toate instrumentele necesare pentru a face lecții acasă

19 March

Lecțiile online sunt soluția pentru ca elevii din Moldova să nu rateze materiile de studiu pe durata epidemiei de Covid-19. Iar mai mulți profesioniști din Moldova au făcut front comun pentru a crea platforme, instrumente și conținut util pentru ca lecțiile să poată fi ținute și la distanță. Studii.md este una dintre platformele care conectează la educație copiii, profesorii și părinții și este deja utilizată de către mai multe instituții de învățământ din Moldova.

Read more »

Studiem de la distanță cu invat.online! Alătură-te comunității de voluntari și ajută profesorii să continue procesul de predare și pe timp de pandemie.

18 March

Programul școlar poate continua chiar și în perioada carantinei. Datorită eforturilor comune ale profesioniștilor IT, ale profesorilor și ale liderilor din comunitate, procesul de studii poate reintra în ritmul obișnuit, iar eforturile elevilor de a fi la zi cu temele învățate pot fi susținute.

Read more »

NEW COURSE: SOFTWARE TEST AUTOMATION

5 March, 13:00

Tekwill Academy a deschis înregistrările pentru prima ediție a cursului de Software Test Automation! La acest program de instruire studenții vor învăța de la specialiști ai companiei Allied Testing - lider internațional în domeniul QA.

Read more »

Moldova: IT Education research

24 February, 12:00

In accordance with Year 5 Tekwill project priorities, financed by USAID and Sweden, Enterprise Incubator Foundation (Armenia) has been selected to assess and deliver a full comprehensive roadmap on ICT Education initiatives, as well as focus on:

Read more »

Se caută idei inovative și inedite pentru instruirea în domeniul tech. Proiectul ”Tekwill” lansează cea de-a doua ediție „Uteach”

24 January

Proiectul ”Tekwill” lansează cea de-a doua ediție a programului „Uteach”. Parte componentă a proiectului „Tekwill Ambassador Program”, inițiativa oferă oportunități de dezvoltare și resursele necesare pentru toți cei interesați să atingă performanța în domeniul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor (TIC). 

Read more »

GenerationS and ChelPipe Group are searching for startups

17 January

One of our international partner, GenerationS corporate acceleration platform by RVC is looking for innovative projects in the area of pipe and tube production for ChelPipe Group. Teams from all over the world with a prototype and higher stage projects can participate.

The main objective of the accelerator is to find the most advanced solutions ready for the following implementation into Chelpipe’s facilities.

Read more »

Rezultatele Tekwill Ambassadors 2020

15 January, 12:30

În data de 1 Noiembrie 2019, Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC a lansat ediția a II-a a Programului ”Tekwill Ambassadors”, o inițiativă prin care oportunitățile de dezvoltare vin mai aproape de toți cei interesați și le oferă susținerea și resursele necesare pentru a atinge performanța în domeniul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor (TIC). Programul este realizat cu susținerea financiară din partea Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) și Guvernului Suediei în cadrul proiectului ”Dezvoltarea Centrului de Excelență în Domeniul TIC Tekwill”.

În cadrul Programului vor fi susținute inițiativele și proiectele dedicate dezvoltării domeniul Tehnologiilor Informaționale prin acțiuni educaționale și de consolidare a antreprenoriatului. Propunerile de proiecte por fi înaintate de persoane fizice, organizații non-guvernamentale, companii și grupuri de inițiativă.

 

Read more »

Tekwill Academy Open Doors Day

14 January

Deschidem larg ușile pe 18 ianuarie pentru toți curioșii ce vor să afle mai multe despre cele mai actuale cursuri și tendințe din domeniul IT!
 
Explorează oportunitățile de carieră în Software Development, Securitate, Quality Assurance, Project Management și multe altele. Cunoaște mentorii Tekwill Academy și convinge-te că IT-ul nu este atât de complicat precum se crede. 
Read more »

ISTQB Certification for 2020

17 December 2019, 15:20

Programul ”ISTQB Certified Tester” reprezintă o schemă de certificare structurată pe trei niveluri: Foundation Level, Agile Tester Extension și Advanced Level.
Schema dată de certificare este recunoscută şi acceptată în mai bine de 117 țări în care există comitete naționale sau regionale ISTQB.

Read more »

TEKWILL ACADEMY IS LOOKING FOR A GRAPHIC DESIGNER

17 December 2019

As Graphic Designer you will work alongside our Marketing and PR team to grow and enhance the Tekwill brand and promotional efforts. You will be responsible for creating dynamic, thought-provoking materials. You should possess the ability create compelling and cohesive visuals to be included in presentations, digital and print materials, email, websites, videos and more.

Read more »

Vrei să fii partener Tekwill? Te așteptăm să extindem împreună activitățile TIC pentru copii

13 December 2019, 01:00

Aveți experiență de instruire a copiilor și sunteți convinși că Tehnologia Informației și Comunicațiile (TIC) reprezintă domeniul viitorului? Vă doriți să aduceți în comunitatea locală oportunități de a studia robotică, programare, matematică distractivă sau alte activități pentru dezvoltarea competențelor digitale? Vă invităm să deveniți parteneri Tekwill!

Read more »

Suport pentru inițiative private de până la 25.000 USD, pentru dezvoltarea capitalului uman regional și a antreprenoriatului

6 December 2019

Cum soluționăm deficitul forței de muncă în IT? Investind în inițiativele sectorului privat pentru dezvoltarea soluțiilor de atragere și educare a viitorilor profesioniști în domeniu, dar și a antreprenoriatului, la nivel regional. O inițiativă în acest sens a fost lansată de Proiectul „Tekwill”, implementat cu susținerea Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) și a Suediei

Read more »

Cyber Security & Networks Course by Tekwill Academy™

4 December 2019

С учётом всё большего влияния информационных технологий на широкий спектр самых разных областей, мы готовы представить курс в сфере системной администрации и кибербезопасности.

Read more »

Tech Women Ambassadors – o nouă inițiativă vine să inspire fetele și femeile să urmeze o carieră în IT

7 November 2019, 01:00

Proiectul ”Tekwill” și Comunitatea Tech Women lansează o nouă inițiativă – „Tech Women Ambassadors”, un program menit să intensifice și să faciliteze transferul de cunoștințe, motivație și experiență între profesionistele din domeniul Tehnologiei Informației, dar și să inspire și să încurajeze aspirațiile fetelor care își doresc să îmbrățișeze o carieră în această industrie.

Read more »

Tekwill Ambassadors Program 2020

1 November 2019

Tekwill lansează ediția a III-a a Programului ”Tekwill Ambassadors”: direcția Community, o inițiativă prin care oportunitățile de dezvoltare vin mai aproape de toți cei interesați și le oferă susținerea și resursele necesare pentru a contribui la avântul tehnologic, inovațional și antreprenorial.

Read more »

Tekwill Travelers Program 2020

30 October 2019

Tekwill lansează a treia ediție ”Tekwill Travelers Program”, o inițiativă menită să ofere susținerea startup-urilor în testarea unor noi piețe internaționale prin participarea la evenimentele și conferințele tech din regiunea de interes.

Programul este realizat cu susținerea financiară din partea Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) și Guvernului Suediei în cadrul proiectului ”Dezvoltarea Centrului de Excelență în Domeniul TIC Tekwill”, iar valoarea contribuțiilor pentru realizarea programului este subiect al disponibilității de fonduri din partea finanțatorilor.

Read more »

Programul de instruire în domeniul IT pentru fete și femei revine cu o nouă ediție. Grăbește-te să te înregistrezi!

18 October 2019, 12:00

Fetele și femeile din Moldova pot beneficia de noi oportunități de carieră prin intermediul celei de-a doua ediții a Programului național de instruire în domeniul IT. Ediția curentă le va permite participantelor să opteze pentru una dintre cele 3 direcții de studii: Front-End Development, Testare Software, Competențe Digitale.

Read more »

Call for Startups! Moldova Goes to How To Web

9 October 2019

OPPORTUNITY FOR STARTUPS

We are continuing our beautiful partnership with one of the most notorious tech and startup events in the region, How to Web, a 2-day event t take place in Bucharest on 30-31st of October.

Tekwill will cover the travel costs to Bucharest and entry tickets to the conference for up to 10 startupers from Moldova.

Read more »

Curs de SQL la Tekwill Academy

20 September 2019

Posedarea SQL înseamnă extinderea gamei de surse de date accesibile, ceea ce duce de obicei la modele statistice mai bune cu o putere mai predictivă. Inginerii de date sunt forța din spatele fiecărei baze de date. Ei arhitectează, construiesc și întrețin componente de colectare / integrare / stocare și prelucrare a datelor, astfel încât toți ceilalți din organizație să poată accesa datele în siguranță și eficient. Cunoașterea sql este o necesitate pentru inginerii de date, deoarece bazele de date relaționale și analitice cu o interfață SQL continuă să fie populare.

 

Read more »

Community Manager Wanted!

14 August 2019

We are looking for a qualified Community Manager to join our team. If you are a tech-savvy professional, experienced in social media, PR and promotional events, we would like to meet you.
Our ideal candidate has exceptional oral and written communication skills and is able to develop engaging content. You should be a ‘people person’ with great customer service skills and the ability to moderate online and offline conversations with our community.
Read more »

Tekwill is looking for a Graphic Designer

13 August 2019

As Graphic Designer you will work alongside our Marketing and PR team to grow and enhance the Tekwill brand and promotional efforts. You will be responsible for creating dynamic, thought-provoking materials. You should possess the ability create compelling and cohesive visuals to be included in presentations, digital and print materials, email, websites, videos and more.

Read more »

”Girls can do IT” - Campanie de orientare în carieră pentru fete

22 March 2019

În cadrul Campaniei de promovare a Carierei IT, invităm elevele claselor a X - XII-a să participe la evenimente de orientare profesională și să cunoască gama de oportunități, beneficii și avantaje pe care le generează activitatea în domeniul Tehnologiei Informației. Sesiunile se adresează prioritar fetelor și sunt realizate în cadrul Proiectului ”Abilitarea femeilor în domeniul tehnologiilor”, finanțat de UN Women și Suedia.

Read more »

Rezultatele Tekwill Ambassadors 2019: Community

15 February 2019

În ziua de 25 decembrie 2018, Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC a lansat ediția a II-a a Programului ”Tekwill Ambassadors”, o inițiativă prin care oportunitățile de dezvoltare vin mai aproape de toți cei interesați și le oferă susținerea și resursele necesare pentru a atinge performanța în domeniul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor (TIC). Programul este realizat cu susținerea financiară din partea Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) și Guvernului Suediei în cadrul proiectului ”Dezvoltarea Centrului de Excelență în Domeniul TIC Tekwill”.

Read more »

Tekwill Travelers Program 2019

4 February 2019

Pe parcursul ultimilor 3 ani, Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC a susținut peste 200 antreprenori să acceseze piețe străine, să obțină investiții, să-și dezvolte abilitățile de business și să creeze conexiuni. Toate aceste inițiative au avut drept scop dezvoltarea afacerilor IT inițiate în Republica Moldova și consolidarea ecosistemului local de antreprenoriat.

În 2019, în cadrul proiectului Tekwill, ATIC lansează prima ediție ”Tekwill Travelers”, o inițiativă care face parte din programul Tekwill Ambassadors și este menită să susțină echipele și startupurile din Moldova să valorifice oportunități de business prin participarea la evenimentele, conferințe, expoziții, misiuni B2B tech din întreaga lume.

.

Read more »

Curajul celor 1000: viitorul IT va fi declinat la feminin

16 January 2019

Vin din diverse domenii și au vârste diferite, dar toate au luat aceeași decizie fermă – să își schimbe radical activitatea, învățând de la zero o nouă profesie. Și nu oricare, ci una a viitorului, solicitată pe piața muncii și bine plătită, dar rezervată, până nu demult, bărbaților. O „armată” din 1000 de femei, echipate cu mouse și tastatură, a declarat război stereotipurilor și este pe cale să schimbe pentru totdeauna fața domeniului IT în Moldova

Read more »

Deadline-ul aplicărilor la TEKWILL AMBASSADORS 2019 a fost extins pîna pe 30 Ianuarie

15 January 2019

În cadrul Programului, pe direcția ”Comunitate”, vor fi susținute inițiativele și proiectele dedicate dezvoltării comunităților din domeniul Tehnologiilor Informaționaleprin acțiuni educaționale și de consolidare a antreprenoriatului. Propunerile de proiecte por fi înaintate de persoane fizice, organizații non-guvernamentale, companii și grupuri de inițiativă.

Detalii despre criteriile de eligibilitate, tipuri de activități susținute în cadrul programului, cheltuieli eligibile și procesul de selecție le puteți găsi accesînd acest link.

Read more »

De la crearea modelului de business la antreprenoriat. Află cine sunt câștigătorii Startup Academy powered by Tekwill

4 January 2019

Entuziaști, inovatori, creatori și toți cei pregătiți să construiască afaceri profitabile prin soluții inovative au fost protagoniștii celui mai important program de antreprenoriat din Moldova – Startup Academy powered by Tekwill. Astfel, tinerii din Moldova au avut posibilitatea să participe la o serie de sesiuni de instruire, care i-au ajutat să pună bazele unei afaceri, să o dezvolte, să o lanseze și să creeze istoria de succes a unui startup profitabil.

Read more »

Tekwill Ambassadors Program 2019 / Community

21 December 2018, 12:00

Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC lansează ediția a II-a a Programului ”Tekwill Ambassadors”, o inițiativă prin care oportunitățile de dezvoltare vin mai aproape de toți cei interesați și le oferă susținerea și resursele necesare pentru a atinge performanța în domeniul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor (TIC). Programul este realizat cu susținerea financiară din partea Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) și Guvernului Suediei în cadrul proiectului ”Dezvoltarea Centrului de Excelență în Domeniul TIC Tekwill”.


În cadrul Programului, pe direcția ”Comunitate”, vor fi susținute inițiativele și proiectele dedicate dezvoltării comunităților din domeniul Tehnologiilor Informaționale prin acțiuni educaționale și de consolidare a antreprenoriatului. Propunerile de proiecte por fi înaintate de persoane fizice, organizații non-guvernamentale, companii și grupuri de inițiativă.

Read more »

Modelul de succes „Tekwill” în alinierea programelor educaționale la necesitățile pieței muncii, prezentat la Viena

20 December 2018

Piața muncii devine din ce în ce mai dinamică și competitivă, solicitând abilități și cunoștințe specifice, care să răspundă imediat necesităților actuale din sectoarele economiei. Provocarea afectează angajații și angajatorii la nivel global, iar dezvoltarea economică depinde de identificarea rapidă și aplicarea unor soluții eficiente. În acest sens Moldova servește drept model de urmat, iar bunele sale practici sunt împărtășite și altor state.

Read more »

Startup Fair aduce în lumina reflectoarelor cele mai promițătoare startupuri din Moldova

12 October 2018, 16:00

Pe 12 decembrie Tekwill își deschide ușile pentru a întâmpina toți doritorii de a explora noțiunea de „startup” în cele mai diverse manifestări. Startup Fair reprezintă o expoziție de startupuri pentru participanții care intenționează să cunoască investitori și potențiali parteneri sau să-și actualizeze rețeaua de contacte. Evenimentul va avea loc începând cu orele 16:00 și va aduna în același loc startupuri locale, investitori locali și internaționali, instituții media din țară și peste 200 de vizitatori.

Read more »

Certificări recunoscute internațional ca parte a curriculei universitare - o inițiativă pilot a industriei TIC din Republica Moldova

9 November 2018

Proiectul-pilot este parte a programului Tekwill Ambassador Program – Scholarships, o inițiativă prin care programele și oportunitățile de dezvoltare vin mai aproape de toți cei interesați și le oferă susținerea și resursele necesare pentru a atinge performanța în domeniul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor. Programul este realizat de ATIC cu susținerea Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională și Guvernului Suediei în cadrul proiectului „Dezvoltarea Centrului de Excelență în Domeniul TIC Tekwill”.

Read more »

Startup-urile IT din Moldova aduc viitorul mai aproape: Inteligența Artificială te ajută să-ți găsești jobul perfect

5 November 2018

Startup Academy powered by Tekwill este primul program complet, comprehensiv și practic în domeniul antreprenoriatului tehnologic, dedicat identificării, stimulării și multiplicării potențialului inovator și de business al tinerilor din Republica Moldova. Programul are o durată de 3 luni (septembrie – noiembrie 2018), iar participarea este gratuită și este deschisă tuturor cetățenilor Republicii Moldova, care au atins vârsta de 16 ani.

Read more »

Peste 800 de tineri au participat la ICT Career Orientation 2018

6 November 2018

Peste 800 de tineri au participat la ICT Career Orientation 2018

Cel mai mare eveniment de orientare profesională pentru tinerii care studiază specialități în domeniul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor – ICT Career Orientation 2018 – a adunat peste 800 de studenți. Participanții au avut posibilitatea de a cunoaște, interacționa și stabili conexiuni cu reprezentanții a 16 cele mai mari companii IT&Comunicații din țară.

Read more »

Te visezi antreprenoare? Startup Academy te echipează pentru succes

9 October 2018

Femeile au resurse nebănuite și calități care le pot ajuta să devină antreprenoare și lidere de succes. Startup Academy powered by Tekwill vine să creeze contextul perfect pentru explorarea potențialului valoros al fetelor și femeilor din Moldova și să le ofere avântul, cunoștințele și conexiunile necesare pentru ca acestea să profite de toate oportunitățile pe care le generează antreprenoriatul tehnologic.

Read more »

Studenții și companiile din IT își dau întâlnire la o nouă ediție „ICT Career Orientation”

11 October 2018, 12:00

Noi oportunități pentru tinerii interesați de o carieră în domeniul IT. Pe 25 octombrie va avea loc o nouă ediție „ICT Career Orientation” - cel mai mare eveniment de orientare profesională în domeniul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor dedicat elevilor și studenților din cadrul instituțiilor de învățământ, inclusiv cel superior și profesional tehnic. 

Read more »

Tekwill is looking for a Graphic Designer

30 November -0001

As Graphic Designer you will work alongside our Marketing and PR team to grow and enhance the Tekwill brand and promotional efforts. You will be responsible for creating dynamic, thought-provoking materials. You should possess the ability create compelling and cohesive visuals to be included in presentations, digital and print materials, email, websites, videos and more.

Read more »

League of Legends: Finala primei Competiții Naționale de e-sports are loc pe 22 septembrie la Tekwill. Vino să susții echipa favorită!

18 September 2018

Primul Campionat Național de e-sport din Moldova se desfășoară, în premieră, în țara noastră. Evenimentul este organizat de Tekwill Academy Kids și Enter, în parteneriat cu Tekwill și ASUS/Republic of Gamers și vine cu un fond de premii în valoare de 60 000 lei. Marea finală va avea loc pe data de 22 septembrie la Tekwill. Toate persoanele interesate, care au atins vârsta de 14 ani, sunt invitate să susțină echipa favorită, înregistrându-se pentru participare.

Read more »

Tekwill – ce se întâmplă mai departe cu cel mai ambițios proiect educațional din Moldova?

21 August 2018

Pe parcursul ultimilor doi ani, Tekwill a devenit o prezență constantă și un nume de referință în țara noastră. Hub antreprenorial și educațional, carte de vizită a țării, epicentru al programelor de dezvoltare – circulă o multitudine de sintagme care vin să definească Centrul și Proiectul Tekwill și inițiativele pe care le realizează. Dar beneficiarii și comunitatea vor să știe ce se va întâmpla mai departe.

Read more »

Septembrie aduce la Tekwill evenimente pentru toate vârstele, interesele și preferințele

10 September 2018

Toamna se numără bobocii, spune înțelepciunea populară. Iar la Tekwill numarăm evenimentele menite să transforme antreprenoriatul, educația și comunitatea IT din Moldova. Așa cum inițiativele Tekwill se desfășoară pe mai multe direcții și centrul este gazda mai multor evenimente de amploare organizate de către diferiți parteneri, luna septembrie abundă în acțiuni și evenimente pe gustul tuturor celor pasionați de tehnologii.

Read more »

Campania de fundraising pentru TwentyTu a fost extinsă până pe 22 septembrie

23 August 2018

TwentyTu, un proiect care vine să ofere educație în domeniile viitorului pentru 80.000 elevi din Moldova, anunță extinderea campaniei de colectare de fonduri cu încă o lună, până pe 22 septembrie, pentru a oferi posibilitatea mai multor oameni să contribuie la transformarea educației în Moldova. TwentyTu a fost lansat de ”Tekwill”, un expert recunoscut pentru inițiative educaționale de amploare.

Read more »

Mai multe oportunități de carieră în domeniul IT pentru fetele și femeile din Moldova

5 September 2018

50 de fete și femei din Republica Moldova vor beneficia de burse complet sau parțial finanțate pentru a urma cursuri de instruire și a obține certificări internaționale în domeniul tehnologiilor informaționale. Inițiativa este realizată de Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC și este parte a unui program amplu de abilitare a femeilor în domeniul IT și oferire a oportunităților și condițiilor propice afirmării femeilor în cea mai dinamică și promițătoare industrie a prezentului și viitorului.

 

Read more »

Moldova Goes to TechCrunch Disrupt SF 2018

16 August 2018

The Moldovan Association of ICT Companies (ATIC) and Tekwill, in partnership with Moldovan Investment and Export Promotion Organization (MIEPO), and supported by the United States Agency for International Development (USAID) and by the Government of Sweden gathered a delegation of three Moldovan startups to represent Moldova at the TechCrunch Disrupt Conference in San Francisco, USA, which will take place between the 5th and 7th of September 2018.

Read more »

Community Manager Wanted!

14 August 2019

We are looking for a qualified Community Manager to join our team. If you are a tech-savvy professional, experienced in social media, PR and promotional events, we would like to meet you.
Our ideal candidate has exceptional oral and written communication skills and is able to develop engaging content. You should be a ‘people person’ with great customer service skills and the ability to moderate online and offline conversations with our community.
Read more »

Moldova Goes to Seed Forum

5 June 2018

The Moldovan Association of ICT Companies (ATIC) in partnership with Moldovan Investment and Export Promotion Organization (MIEPO) gathered a delegation formed of Moldovan startup entrepreneurs, accompanied by representatives from ATIC, Tekwill, and iHub Chisinau, to represent Moldova at the Seed Forum in Oslo, Norway, which will take place on the 12th of June, 2018.

Read more »

Ignite Kids Chișinău - sărbătorim Ziua Copiilor ALTFEL!

31 May 2018, 10:00

Pe 1 iunie Tekwill Academy Kids vă invită să participați la un eveniment extraordinar, în premieră în Republica Moldova – Ignite Kids Chișinău. Evenimentul va aduce în lumina reflectoarelor copii și tineri care au obținut rezultate remarcabile și a căror performanțe ne impresionează, dar și ne motivează concomitent. Ne motivează să credem în aspirațiile noastre, să le urmăm, să muncim mult și să le vedem realizate.

Read more »

Tekwill is looking for a Graphic Designer

29 May 2018

As Graphic Designer you will work alongside our Marketing and PR team to grow and enhance the Tekwill brand and promotional efforts. You will be responsible for creating dynamic, thought-provoking materials. You should possess the ability create compelling and cohesive visuals to be included in presentations, digital and print materials, email, websites, videos and more.

Read more »

Moldova Goes to Nordic Game

18 May 2018

The Moldovan Association of ICT Companies (ATIC) in partnership with Moldovan Investment and Export Promotion Organization (MIEPO) gathered a delegation formed of Moldovan game development industry leaders to represent Moldova at the Nordic Game Conference in Malmö, Sweden, which will take place between the 23rd and 25th of May 2018.

Read more »

Tekwill Academy Kids Summer Camps

11 May 2018, 12:00

VREAU SĂ LE ȘTIU PE TOATE, aceasta își doresc copiii inteligenți! Iar părinții buni îi motivează să învețe și … în vacanță!

CUM? Alegând Tabăra de vară Tekwill Academy Kids … și testând profesiile viitorului!

Read more »

Tekwill caută Organizator iscusit (în toate)

24 April 2018

În apartamentul tău, pe rafturi, se găsesc cărți sortate atent, cu multă grijă. Ai o bibliotecă de care ești mândru… ficțiune, dezvoltare personală, business și gastronomie, în română, rusă și engleză. Pe desktop-ul tău imaginea de fundal se vede bine, pentru că toate sunt la ele acasă, aranjate în fișiere separate.

Dacă faci cu multă pasiune orice lucru, te vrem în echipa Tekwill.

Read more »

O delegație din Moldova se află într-o vizită de studiu în Sillicon Valley

5 April 2018, 12:00

O delegație din Republica Moldova desfășoară o vizită de studiu în Silicon Valley, San Francisco. Scopul deplasării îl constituite familiarizarea cu experienţa şi bunele practici de implementare a proiectelor educaţionale din domeniul IT în parteneriat cu sectorul privat, donatori şi instituţiile guvernamentale, precum şi stabilirea parteneriatelor cu universităţi de top din SUA pentru potenţiale programe comune în scopul dezvoltării Republicii Moldova ca un hub tehnologic modern.

Read more »

Pe 15 martie celebrăm un an de Tekwill

6 March 2018

Pe data de 15 martie sunteți invitați la Tekwill pentru a celebra un an de inovație, inspirație, creativitate și aspirații înalte. Alături de parteneri, prieteni și susținători, Tekwill va sărbători o etapă parcursă cu succes și va defini noi culmi pe care să le atingem împreună.

Read more »

Tekwill Ambassador Program - Scolarships

5 February 2018, 15:00

În cadrul ”Tekwill Ambassador Program”, o inițiativă prin care programele și oportunitățile de dezvoltare vin mai aproape de toți cei interesați și le oferă susținerea și resursele necesare pentru a atinge performanța în domeniul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor (TIC), Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC (ATIC) lansează ”Tekwill Ambassador Program – Scolarships”. Programul este realizat cu suportul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională și Guvernului Suediei în cadrul proiectului ”Dezvoltarea Centrului de Excelență în Domeniul TIC Tekwill”.

 

Read more »

Cinci idei despre educație, IT și viitor, de la Davos, pentru toată lumea

25 January 2018, 16:15

Zilele acestea pământul se rotește în jurul orașului elvețian Davos. Aici se desfășoară ”summitul summiturilor”, cum îl descriu organizatorii înșiși, World Economic Forum, întrevederea anuală liderilor mondiali din toate domeniile – politică, economie, tehnologie, cultură, religie și nu doar.

Am făcut o scurtă trecere în revistă a celor mai memorabile idei enunțate aici, în raport cu noile tehnologii informaționale, educație și viitorul nostru comun. Curios și, totodată, fascinant e că aceste subiecte se regăsesc în mai toate discursurile și panelurile de discuții de până acum.  Așadar, iată cum văd lucrurile oamenii care schimbă lumea, la propriu și la figurat.

Read more »

Support from international experts and mentors for startups in Moldova

24 January 2018

TRACTION Camp is an international program aimed at offering startups mentoring, consulting and access to resources, networks and opportunities to facilitate successful business launch and development at a global level. The program launches and conducts mini-acceleration events that bring together Silicon Valley’s prominent experts and the most promising startups in Europe.

Read more »

Credite pentru programe de instruire în IT – a fi sau a nu fi. Și cum anume?

20 January 2018, 18:00

Rezultatele unui sondaj recent, efectuat de Consiliul Național al Organizațiilor Studențești din Moldova, arată că în topul primelor cinci cele mai arzătoare probleme ale tinerilor se regăsesc: lipsa locurilor de muncă (27.3%), calitatea proastă a studiilor (22.7%) și oportunitățile de dezvoltare personală (18.2%). Nu vom sta să căutăm acum cine se face vinovat de aceste probleme. Mult mai constructiv e să venim cu soluții reale la unele dintre ele, creând oportunități de dezvoltare personală, îmbunătățind calitatea studiilor și crescând șansele de angajare în câmpul muncii pentru tineri. Pentru că locuri de muncă există și foarte multe, doar să știi unde să le cauți. În domeniile conexe cu sectorul IT din țara noastră există peste 1000 de locuri vacante.  Sunt cifre actuale, furnizate de companiile de IT din Moldova.

Read more »

Cursuri Tekwill Academy, pentru anul 2018

12 December 2017, 16:00

Specialiștii IT susțin adesea că domeniul în care activează se ține pe reguli maximaliste. Cariera în IT se construiește după principiul ”totul sau  nimic”, căci prea multă lume depinde de tine ca să-ți permiți să nu faci lucrurile ideal și operativ.

Read more »

Moldova a câștigat la nominalizarea Wildcard a competiției internaționale TechCrunch Disrupt

11 December 2017, 14:00

Echipa startupului autohton Zeroqode a câștigat votingul Wildcard, ca cel mai bun startup al zilei, la competiția TechCrunch Disrupt, care a avut loc săptămâna trecută la Berlin. TechCrunch Disrupt este o competiție mondială foarte populară și o platformă mediatică influentă în domeniul antreprenoriatului. Startupurile care câștigă orice nominalizare, expoziție sau competiție sunt intervievate de TechCrunch sau devin subiecte ale articolelor publicate pe această platformă, ceea ce le conferă multă vizibilitate la nivel internațional.

Read more »

Aflați cine va face mentorat la Wine Hacks by Purcari

12 December 2017, 14:00

Acest hackathon nu e doar despre Purcari. ”Vrem să stimulăm inovațiile în industria vinicolă din Moldova, să încurajăm promovarea exportului vinurilor noastre savuroase. Provocarea cu care vie ”Wine Hacks” ar fi crearea unor prototipuri capabile să stimuleze competitivitatea în rândul producătorilor de vinuri, în general, utilizând instrumente digitale pe care le avem toți la îndemână”, spune Sorin Bălănel, Director de marketing la ”Purcari”.

Read more »

Moldova participă cu zece startupuri la TechCrunch Disrupt

1 December 2017, 14:00

Sunt zece la număr și toate visează să revină acasă cu lecții noi, contacte utile sau cu un contract de investiții. În orice caz, startupurile care vor merge anul acesta la Berlin, să participe la cea mai importantă competiție internațională în domeniul antreprenoriatului, merită din plin această oportunitate. Toate au mai puțin de 2 ani de activitate și investiții sub 2, 5 mln USD, conform condițiilor înaintate de organizatori.

Read more »

Tekwill Academy: 3D printing Curs

10 November 2017, 18:00

Tekwill Academy vine cu o ofertă practică în acest sens - cursuri de imprimare 3D pentru adulți , susținute de mentorul Victor Bujoreanu, fondatorul Atelier 99 și unul dintre cei mai creative makeri din Moldova. Și încă o veste bună - cele mai multe ore vor fi dedicate imprimării propriu-zise.

Când începe cursul? - Pe 19 noiembrie. 

Orele de 3D Printing vor avea loc în zilele de sâmbătă, timp de 4 săptămâni, câte 5 ore în zi, la prețul de 100Euro. În acest preț este inclus 1kg de plastic de participant.

Înregistrarea se face online, aici.

Read more »

Tekwill Academy: Call SQL trainer

29 October 2017

Tekwill Academy is making a call for four Education Consultants in order to provide training services for conducting SQL Fundamentals trainings based on authorized curricula from Oracle Workforce Development Program.

Read more »

A patra zi de Chișinău Startup Week 2017 aduce evenimente captivante

18 October 2017

Pe 9 noiembrie, Tekwill își deschide generos ușile pentru a întâmpina toți doritorii de a explora noțiunea de „startup” în cele mai diverse manifestări. Startup Battlefield, denumirea generică pentru cea de-a patra zi, e structurat în 5 evenimente distincte pentru participanții care intenționează să cunoască investitori și antreprenori, startupuri locale și să-și împrospăteze rețeaua de contacte. 

Read more »

5 zile de inovație, antreprenoriat și tehnologie la Chișinău Startup Week, ediția a II-a

6 October 2017, 16:00

În perioada 6-10 noiembrie 2017, Tekwill va găzdui a doua ediție a Chișinău Startup Week - cea mai importantă și așteptată serie de evenimente dedicate antreprenoriatului și inovației din
Moldova. Antreprenori de calibru internațional vor veni în premieră în țara noastră pentru a împărtăşi bune practici unui public format din 2000 de persoane.

Read more »

Proprietatea intelectuală în IT este subestimată pe nedrept în Republica Moldova

28 September 2017

Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC (ATIC) a organizat ieri un seminar pe tema protecției juridice a proprietății intelectuale în sectorul IT. Evenimentul cu genericul Protecting IT and data assets with Intellectual Property a avut ca scop să ajute profesioniștii din domeniul IT să-și protejeze și să valorifice eficient, din punct de vedere juridic și economic, obiectele de proprietate intelectuală.

Read more »

Pierdem o generație întreagă de femei și fete în IT!

22 September 2017

Cel mai experimentat inginer software de la Google, alți patru leaderi ai companiilor de succes din sectorul IT, aproape șase ore de inspirație, învățare și interacțiune cu colegi care sunt pe-aceeași lungime de undă, 400 de oameni din lumea codului digital – cam astea sunt reperele în cifre de la conferința Developing a Digital Future, care a avut loc ieri la Tekwill. Dar nu cifrele au făcut evenimentul electrizant, ci ideile.

Read more »

Networking&Cyber Security Program

15 September 2017

Networking&Cyber Security Program este un program extra-școlar care are drept scop să trasforme elevii, studenții și simplii curioși în adevărați specialiști, ingineri în administrarea sistemelor și a rețelelor. Administrarea de reţea este departamentul care vă va pregăti să lucrați în 8 domenii în cadrul administrării de reţea şi sistem.

Read more »

Java Fundamentals Course

14 September 2017

Tekwill Academy în parteneriat cu Oracle și Endava continuă cursul de instruire în domeniul programării – Java Fundamentals. Cursul le va permite persoanelor care au puțină experiență de programare sau nu o au deloc să acumuleze cunoștințe privind conceptele fundamentale de programare și să deprindă practicile curente utilizate în industria IT. Instruirea va oferi o bază solidă pentru lansarea unei cariere în domeniul dezvoltării software.

Read more »

Vino vineri la Seedstars Chișinău 2017 și cunoaște cele mai promițătoare startupuri din Moldova

7 September 2017, 09:00

Vineri, 8 septembrie, începând cu ora 17.00, entuziaștii și pasionații de tehnologii și antreprenoriat tech sunt așteptați la Seedstars Chișinău 2017, competiția antreprenorială care aduce în scenă 10 cele mai promițătoare startupuri din Moldova. Evenimentul se va desfășura Tekwill (str. Studenților 9/11), participarea este gratuită și este posibilă în baza înregistrării prealabile aici.

Read more »

Seedstars World revine la Chișinău pentru a găsi cel mai promițător startup din Moldova

21 August 2017, 11:00

Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC (ATIC) organizează pe 8 septembrie cea de-a doua ediție a competiției internaționale Seedstars World la Chișinău. Zece cele mai bune startupuri din Moldova vor concura pentru dreptul de a reprezenta țara noastră la Seedstars Summit (Elveția) și șansa de a câștiga premiul mare în valoare de 1 milion de dolari investiții de capital.

Read more »

4 adevăruri despre startupurile de pe piețele emergente, de la Max Gurvits

17 August 2017, 09:00

Ajunsă la cea de-a cincea ediție, platforma de comunicare și instruire Tekwill Visionary Club îl aduce în Moldova, la sfârșitul acestei veri, pe Max Gurvits, investitorul care e în căutarea unor idei de afaceri neobișnuite. ”Mereu sunt atent la combinația perfectă dintre îndrăzneală, idei mari și maturitatea necesară pentru un joc frumos și pentru a ține egoul sub control”, spune omul de afaceri.

Read more »

Networking&Cyber Security Program

30 November -0001

Networking&Cyber Security Program este un program extra-școlar care are drept scop să trasforme elevii, studenții și simplii curioși în adevărați specialiști, ingineri în administrarea sistemelor și a rețelelor. Administrarea de reţea este departamentul care vă va pregăti să lucrați în 8 domenii în cadrul administrării de reţea şi sistem.

Read more »

Tekwill Academy lansează al doilea curs de instruire Java Fundamentals

14 August 2017

Tekwill Academy în parteneriat cu Oracle lansează la data de 22 septembrie cursul de instruire în domeniul programării – Java Fundamentals. Cursul le va permite persoanelor care au puțină experiență de programare sau nu o au deloc să acumuleze cunoștințe privind conceptele fundamentale de programare și să deprindă practicile curente utilizate în industria IT. Instruirea va oferi o bază solidă pentru lansarea unei cariere în domeniul dezvoltării software.

Read more »

Companiile și tinerii antreprenori din domeniul IT sunt interesați să respecte cadrul legal al Republicii Moldova

28 July 2017, 14:00

Peste șaizeci de tineri antreprenori, companii și specialiști din domeniul IT au luat parte ieri la un eveniment consacrat provocărilor din mediul de afaceri al tehnologiilor informaționale, organizat de Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC (ATIC) în parteneriat cu compania de consulting Brodsky Uskov Looper Reed & Partners”.

Read more »

Tekwill + Oracle + Endava = Java Fundamentals

27 July 2017

După ce am lansat, lunea aceasta, cursurile Java Fundamentals, întredeschidem puțin ușa care duce spre sala de studii. Așadar, primul grup de participanți  și-a dat întâlnire pentru ”lecția zero” cu toți mentorii cu care vor colabora până la finele celor 3 luni de studii.

Read more »

Învață de la experți cum să faci față riscurilor juridice din domeniul IT

19 July 2017, 11:00

Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC (ATIC) în parteneriat cu compania de consulting Brodsky Uskov Looper Reed & Partners” invită profesioniștii și companiile din domeniul tehnologiilor informaționale la un eveniment dedicat provocărilor din acest mediu de afaceri specific. Evenimentul cu genericul ”Riscurile juridice din domeniul IT” va avea loc pe 27 iulie, cu începere de la ora 18.00, și va fi găzduit de Centrul de Excelență în Domeniul TIC Tekwill.

Read more »

Află cum să măsori impactul social al afacerii tale și cum să atragi investiții

12 July 2017, 15:00

Pornind de la convingerea că tehnologiile și inovația pot modela viitorul țării noastre și că avem potențialul, ideile și voința de a face o schimbare în acest sens, Centrul de Excelență în domeniul TIC Tekwill a lansat Tekwill Visionary Club, o platformă de comunicare și networking, în cadrul căreia lideri și trendsetteri în domeniul antreprenoriatului tech vor împărtăși cu membrii comunității locale viziuni și experiențe valoroase.

Read more »

Mergi în China cu ATIC și Huawei!   

9 July 2017

Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC și Huawei oferă un stagiu de specializare de două săptămâni, la Beijing, în cadrul programului  ”Seeds for the Future”, pentru doi studenți talentați și motivați să-și îmbogățească cunoștințele și aptitudinile în domeniul tehnologiilor informaționale și comunicațiilor.

Read more »

Tekwill Academy lansează cursul de instruire Java Fundamentals

7 July 2017, 14:00

Tekwill Academy în parteneriat cu Oracle lansează la data de 21 iulie cursul de instruire în domeniul programării – Java Fundamentals. Cursul le va permite persoanelor care au puțină experiență de programare sau nu o au deloc să acumuleze cunoștințe privind conceptele fundamentale de programare și să deprindă practicile curente utilizate în industria IT. Instruirea va oferi o bază solidă pentru lansarea unei cariere în domeniul dezvoltării software.

Read more »

F5 internship program @ Tekwill

30 June 2017, 17:30

În această vară, Tekwill găzduiește primul program de stagiu, F5 @Tekwill!

Durata stagierii: 30 de zile, cu posibilitatea extinderii.
În program vor fi încadraţi 50-70 de tineri.

Nu sta vara aceasta acasă ! Te așteptăm la Tekwill.

Read more »

Tekwill Visionary Club pune în discuție creșterea și măsurarea impactului social al businessului

29 June 2017, 14:00

Tekwill Visionary Club este o platformă de comunicare, instruire și networking pe care am lansat-o de curând cu intenția de a aduce în Moldova oameni și viziuni noi din afara țării. Suntem convinși că start-upurile pot modela frumos viitorul Moldovei. Iar Tekwill Visionary Club reunește la fiecare ediție vizionari și lideri de opinie din întreaga lume, persoane care au de spus un cuvânt valoros despre cele mai noi tendințe de pe piața tehnologiilor informaționale la nivel mondial.

Read more »

La Tekwill Academy Kids începe vacanța în stil Star Wars

8 June 2017, 10:00

Tekwill Academy Kids lansează în data de 15 iunie programul taberelor de vară destinate copiilor cu vârste cuprinse între 8 și 17 ani. Pe durata vacanței de vară copiii vor putea îmbina instruirea în domeniul noilor tehnologii informaționale cu studiul limbii engleze și distracția într-un mediu prietenos și cooperant.

Read more »

MEET OUR 13 EARLY STAGE STARTUPS OF THE ROCKSTART LAUNCHTRACK POWERED BY TEKWILL

26 May 2017, 12:00

In March this year, almost two months ago, our program manager Karin van Soest kicked off the first Rockstart Launchtrack, powered by Tekwill, in Moldova. Together we took on the challenge of educating first time entrepreneurs in this budding startup ecosystem, helping them to learn how to structure and navigate the validation process and develop their early stage startup. Most of the startups which entered the program had only an idea or basic prototype and very little or no knowledge of lean or agile methodologies, therefore it is inspiring to see just how far they have been able to come by following this very structured two-month program.

Read more »

Meet these 5 promising startups at Rockstart Answers Chisinau #4

25 May 2017

Rockstart Answers is an international event series bringing together startups and seasoned entrepreneurs for a session of pitching and problem solving. A Rockstart Answers event typically involves networking, 3-5 startup pitches that include a direct request for advice and lots of Q&A from the audience. The risk-free environment allows for startups to pose their biggest challenges to an experienced audience of entrepreneurs, founders and investors – providing direct feedback, support and hopefully, a handful of great contacts.

Read more »

Startup Camp Rijeka 2017

18 May 2017, 17:00

Startup Camp Rijeka is a five-day long mentoring program designed to help develop start up proposals into viable businesses. Successful entrepreneurs and investors from Croatia and America will mentor and help participants to develop their business ideas into actual businesses.
 
Read more »

Открыт набор в русскую группу на курс Системное администрирование и информационная безопасность

31 January 2019, 17:30

Сейчас мы находимся в начале четвертой индустриальной Революции, которая представляет собой процесс объединяющий в себя цифровые, физические и биологические системы для определения того как люди, компании, правительства взаимодействуют и развиваются. Технологии становятся абсолютно необходимыми в нашей жизни и невероятный прогресс в таких сферах как искусственный интеллект, виртуальная реальность, нано технологии, 3D печать, Интернет Вещей значительно влияют на рынок труда, с существенными изменениями в списке навыков и знаний для того чтобы соответствовать новому экономическому пейзажу.

Read more »

Terms of reference: Provide training services to deliver ‘Java Fundamentals’ training based on authorized curricula from Oracle Workforce Development Program

5 May 2017, 12:00

As part of the implementation of the ‘Development of ICT Excellence Center in Moldova project’ (Tekwill) supported by USAID and Government of Sweden through Sida, National Association of ICT Companies (ATIC) is making a call for four Education Consultants in order to provide training services for conducting Java Fundamentals trainings based on authorized curricula from Oracle Workforce Development Program.

Read more »

Aplică acum la noul program de studii în cadrul Tekwill Academy: Networking & Cyber Security

2 May 2017

Astăzi suntem la începutul celei de-a patra Revoluţii industriale, o transformare care aduce împreună sistemele digitale, fizice și biologice pentru a redefini modul în care oamenii, companiile, guvernele funcționează, interacționează și se dezvoltă. Tehnologia devine o parte indispensabilă a vieții noastre, iar progresele incredibile în domenii precum inteligența artificială, realitatea virtuală, nanotehnologiile, imprimarea 3D, Internet of Things, big data, au un impact esențial asupra pieței muncii, cu schimbări enorme în setul de abilități și cunoștințe necesare pentru a face față noului peisaj economic.              

Read more »

Meet the brand new Rockstart Launchtrack, Powered by Tekwill program to be held in Moldova

7 March 2017

Launchtrack is an international 60-day program supporting entrepreneurs, typically first-time founders, with prototypes and ideas, aspiring to build their product and prepare for an accelerator. The program will be held March 31 - June 3, in the Tekwill excellence center, in Chișinău, Moldova. The participating founders will come from across Eastern Europe, the Balkans, and Central Asia.

Read more »

Tekwill opens the doors to ICT innovation and excellence

7 March 2017

On March 15, 2017 the Tekwill ICT Excellence Center will be officially launched in Chisinau – an educational and learning platform, and an entrepreneurial hub designed to enhance the role and the potential of the Information and Communications Technologies (ICT) industry in Moldova.

Built with the support of the United States Agency for International Development (USAID) and the Government of Sweden through Sida/Swedish International Development Agency, Tekwill aims to improve ICT sector competitiveness through adjusted educational initiatives to the industry requirements, through offering support to IT entrepreneurship, and through the creation of innovative products and services. The area of Tekwill with a surface of 3 400 m2 was provided by the Technical University of Moldova as part of the Government’s commitment to the project.

Read more »

Login

Register