Tekwill urmează ultimele tendințe în educație și lansează o platformă online de cursuri unice în Moldova

today

Investițiile majore pentru formarea și dezvoltarea forței de muncă sunt esențiale pentru creșterea competitivității economice, a productivității și a capacității de a înregistra progrese, în special, în industria IT din Moldova. Principiul este aplicat de proiectul TEKWILL – un pilon important în pregătirea forței de muncă adaptată necesităților actuale ale pieței, pentru industria IT sau pentru alte domenii conexe, în care cunoștințele de specialitate sunt la mare căutare.

Read more »

October Upcoming Activities

4 Days ago

Fii parte a activităților Tekwill Academy în regim ONLINE! A început înrolarea pentru cursurile din domeniul tehnologiilor pentru toți doritorii de a face primii pași spre o carieră IT de success.

Read more »

Vrei să obții un job în IT? Ce calități trebuie să întrunești pentru a fi angajat în domeniu aflăm de la Lia Plămădeală, coordonator HR recrutare IT

5 Days ago

Convingerea că domeniul IT presupune doar programare este un mit. Cunoștințele digitale s-au infiltrat în domenii precum design, PR, medicină și produc impact chiar și în sfera Resurselor Umane. Cum se îmbină abilitățile interpersonale cu cele tehnologice și ce calități trebuie să întrunească un candidat care vrea să obțină un loc de muncă în IT, aflăm de la protagonista interviului de astăzi, Lia Plămădeală, a cărei misiune este să recruteze cei mai talentați specialiști în domeniu.

Read more »

Femei și antreprenoriat. Află care este formula succesului de la Alena Huberova, antreprenoare cunoscută din Republica Cehă

6 Days ago

Proiectul TEKWILL inspiră doamnele și le motivează să ia calea antreprenoriatului!

În acest sens sunt desfășurate o serie de evenimente și programe pentru a le oferi premise necesare de valorificarea și afirmarea potențialului, talentului și aspirațiilor viitoarelor femei de afaceri. Inițiativele sunt menite să crească ponderea femeilor în sectoare dinamice și profitabile ale economiei naționale. Actualmente, din numărul total de antreprenori din țara noastră, aproximativ 28% sunt femei (sursa: BNS).

Read more »

Cahul devine primul „StartUp City” regional din sudul Moldovei. În oraș va fi creat un Centru de Excelență în IT

16 September, 10:10

Orașul Cahul va deveni primul „StartUp City” din regiunea de sud a Republicii Moldova. Potrivit unui Acord de grant semnat între Asociația Companiilor de Tehnologii Informaționale și Comunicare din Moldova (ATIC) și Suedia în data de 15 septembrie, în regiune vor fi operate mai multe investiții pentru consolidarea potențialului economiei digitale, creșterea forței de muncă locală în domeniul TIC, dezvoltarea afacerilor bazate pe inovații, dar și sporirea competitivității și atractivității regiunii. Proiectul „EU4Moldova: StartUp City Cahul” va fi implementat cu asistența financiară a Uniunii Europene și se aliniază la prioritățile parteneriatului estic și abordează dezvoltarea socio-economică durabilă a municipiului Cahul și a localităților învecinate, completând acoperirea regională a asistenței de cooperare acordată Republicii Moldova de către Uniunea Europeană.

Read more »

Aleg Cariera IT: Diana Buciușcan, Data Privacy Officer: „Am descoperit că IT-ul este interesant și îmi place”

15 September, 14:00

Industria tech continue să evolueze, iar realitatea ne arată că aproape toate organizațiile, indiferent de aria de activitate, au conexiune cu acest domeniu. Iată de ce, actualmente, IT este una dintre cele mai ofertante sfere de activitate, dacă judecăm după oportunitățile financiare și posibilitățile de creștere în carieră. Timp de mai multe decenii, IT-ul a fost asociat cu științele exacte – matematică, fizică, informatică etc. – însă noua realitate îl plasează mai aproape de cei care au studiat și alte domenii. Diana Buciușcan este o tânără care până acum câțiva ani nu avea nicio tangență cu tehnologiile informaționale. Curiozitatea însă a determinat-o să exploreze domeniul, iar astăzi muncește într-o companie internațională de profil.

Read more »

BURSE PENTRU PROGRAME DE INSTRUIRE ÎN DOMENIUL IT

10 September

Cu scopul extinderii oportunităților de dezvoltare în regiuni și crearea premiselor pentru conectarea talentului și potențialului capitalului uman cu posibilitățile oferite de companiile IT locale, Proiectul ”Tekwill” în parteneriat cu proiectul „Optim” lansează Programul de Burse în IT. Inițiativa este realizată în regiunile Bălți și Cahul, cu susținerea Biroului de cooperare al Elveției în cadrul Proiectului ”Optim – Oportunități prin Tehnologii și Inovație in Moldova‘’, implementat de Helvetas Swiss Intercooperation în parteneriat cu Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova, precum și cu sprijinul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare și Suediei în cadrul Proiectului ”Tekwill”.

Read more »

Aleg Cariera IT: Alexandru Bezarov despre învățarea independentă în IT

9 September, 11:00

Tehnologiile informaționale sunt de nelipsit în toate domeniile, iar complexitatea lor crește zilnic. De aceea specialiștii IT continuă să fie la mare căutare. Salariile competitive, programul flexibil, posibilitatea de a lucra din orice colț al lumii, dar și oportunitățile de dezvoltare transformă IT-ul într-un job de vis. Mai ales că oricine poate avea o carieră în domeniu, indiferent de vârstă, gen, studii sau experiență. Tot de ce ai nevoie este dorința constantă de a te dezvolta și a găsi soluții.

Read more »

Machine Learning Workshop

8 September, 12:00

Astăzi, machine learning lucrează peste tot în jurul nostru. Atunci când interacționăm cu băncile, cumpărăm online sau utilizăm mediile de socializare, algoritmii de machine learning intră în joc pentru a ne crea o experiență eficientă, lină și sigură. În cadrul workshopului vom discuta despre executarea proceselor utilizând frameworkului OSEMN care acoperă fiecare etapă a ciclului de viață al proiectului de știință a datelor.

Read more »

Antreprenorii din Moldova în căutarea finanțatorilor la Chișinău Demo Day

7 September, 10:10

Antreprenorii sunt cei care au curajul să adopte inovații și să-și folosească în mod inteligent ideile, pentru a construi afaceri cu impact local, regional sau internațional. Iată de ce Proiectul TEKWILL – partener de încredere pentru antreprenorii din Moldova – dezvoltă o serie de acțiuni și evenimente de susținere a startup-urilor locale, prin oferirea accesului la programe de educație și expertiză profesională, finanțare, asistență pentru pilotarea ideilor de afaceri, conectarea la piețele globale și cooperarea cu programe similare. Un astfel de eveniment este și „Chișinău Demo Day” – o platformă specială prin care fondatorii startup-urilor sunt conectați în mod direct cu potențialii investitori – organizat în cadrul Startup Moldova „Creative Growth”. Acesta s-a desfășurat online, iar peste 17 mii de internauți au urmărit live prestația antreprenorilor. În deschiderea evenimentului a participat șeful Misiunii USAID Moldova, care, alături de Suedia, este unul dintre cei mai importanți susținători ai dezvoltării antreprenoriatului din țara noastră.

Read more »

Aleg Cariera IT: Maria Țurcan despre domeniul în care oricine ar putea să-și încerce forțele

4 September, 17:00

Soluțiile inteligente au devenit o necesitate, iar industria TIC este în continuă ascensiune. Iată de ce, tehnologiile informaționale sunt industria viitorului, iar cei care profesează în domeniu susțin că acum este mult mai ușor să devii specialist de perspectivă. Indiferent de gen, IT-ul este accesibil oricui, fie că se află la început de cale sau că vrea să facă o schimbare în carieră. Acum, pe lângă programele universitare, pe piață sunt numeroase oferte de cursuri online sau internship-uri, care deschid ușile oricărui doritor spre o carieră în IT.

Read more »

Industria TIC din Moldova înregistreazăprogrese remarcabile în ultimii ani

4 September, 10:10

În ultimii ani sectorul TIC din Moldova a înregistrat progrese remarcabile. Tehnologiile inteligente au intrat tot mai mult în mediul de business și în viața de zi cu zi, iar companiile private s-au aflat în plină ascensiune. Rezultatele au depășit prognozele Strategiei de dezvoltare a industriei tehnologiei informației și a ecosistemului pentru inovare digitală pe anii 2018-2023. Într-un singur an cifra de afaceri a sectorului a crescut până la 380 mil. $, ceea ce reprezintă 70% din estimările pentru 5 ani. Evoluții considerabile au fost înregistrate și la capitolul atragerii capitalului uman, numărul total de profesioniști IT majorându-se cu cca 38%. Acest număr este cu 13% mai mare decât prognozele totale pentru următorii 5 ani.

Read more »

Burse pentru studierea limbajelor JAVA și SQL pentru studenții la IT, oferite în cadrul proiectului Tekwill

2 September, 12:00

Ești student la IT? Vrei să acumulezi mai multe cunoștințe și să-ți dezvolți competențele solicitate pe piața muncii? Acum ai posibilitatea să accesezi gratuit unul dintre cele mai recunoscute programe internaționale de studii în domeniul IT, elaborate de Oracle University. Inițiativa, ce are ca scop formarea forței de muncă necesară domeniului este implementată prin intermediul universităților din Republica Moldova și a fost lansată cu sprijinul financiar al USAID și Suediei, în cadrul Proiectului TEKWILL. Astfel, fiecare instituție de învățământ superior poate alege fie să integreze cursurile în curricula de bază, fie să le predea ca discipline opționale, astfel încât toți studenții să beneficieze de acest program.

Read more »

Aleg Cariera IT. Irina Guțu despre oportunitățile tinerilor în domeniul IT

20 August

Să-ți urmezi intuiția, să ai dublă încredere în forțele proprii sau să alegi profesia care îți place! Cu aceste îndemnuri vin profesioniștii IT către viitorii și tinerii specialiști din domeniu. Chiar dacă este o profesie care necesită multă muncă, implicare și continuu „update” la cunoștințe, industria TIC este în capul listei sectoarelor celor mai performante și solicitate profesii de pe piață. Mai mult, traiectoria spre IT poate fi schimbată și fiecare poate alege să studieze domeniul și să devină specialist calificat, la orice vârstă. Și asta pentru că soluțiile digitale sunt prezente în toate sferele de activitate: marketing, design vestimentar, industria vinului etc.

Read more »

Aleg Cariera IT. Nicolae Sârbu despre cum poți stăpâni lumea codurilor

10 August

Tehnologiile informaționale sunt tot mai prezente în diferite domenii de activitate. Datorită soluțiilor inovative, medicii pot oferi consultații și tratamente pacienților aflați în zone inaccesibile, retail-urile permit clienților să procure produse și să le fie livrate la un clic distanță, iar fermierii pot eficientiza procesul agricol și asigura controlul producției. Impactul tehnologiilor asupra industriilor conexe este tot mai vizibil, deoarece sunt integrate în aproape toate domeniile de activitate și continuă să simplifice viețile oamenilor.

Read more »

IT Community Develops Useful Digital Solutions for Society's Progress

18 August, 10:10

Ten companies in the IT sector are receiving financial support in order to develop digital solutions necessary for our country.Selected through an open callunder the "Private Sector Engagement Initiatives" of the TEKWILL project, private institutions have committed to generating useful solutions that contribute to the training of specialists in the field, accelerate the development of regional entrepreneurship, improve the quality of public services, connecting the IT field with other non-IT sectors in the country, facilitating business activity, or just simplifying the lives of citizens. These solutions would be implemented by the end of 2021 with the total development costs valuing at $585,000 and 40% being covered by the TEKWILL project with the support of its development partners USAID and Sweden.

Read more »

Tekwill "Startup Academy" for Entrepreneurs Provides Online Training Courses in Business Development

17 August, 09:00

Representatives of Moldovan small and medium-sized businesses (SMEs) will learn to use digital solutions, marketing tools, online promotion and sales in order to make their business visible in the digital environment and to continue their activity during a pandemic. In this regard, the TEKWILL Project launched "Startup Academy", a series of courses in practical fields which will provide the necessary knowledge dedicated to SMEs. For several months over 200 SMEs will benefit from direct expertise on the problems they face in the process of migrating their online business from mentors with experience in marketing, communication, IT, logistics, and human resources.

Read more »

TenderWell – o soluție digitală pentru licitațiile publice, dezvoltată cu susținerea Proiectului TEKWILL

17 August, 10:10

Proiectul TEKWILL continuă să susțină digitalizarea societății investind în inițiativele sectorului privat pentru dezvoltarea antreprenoriatului IT, dar și a diminuării deficitului forței de muncă din domeniul tehnologiilor informaționale. În acest sens, în cadrul „Inițiativei de încurajare a implicării sectorului privat”, 10 companii cu profil IT din țară beneficiază de asistență financiară (după principiul de co-finanțare) pentru dezvoltarea unor soluții digitale utile. Una dintre companiile participante la proiect este „iSIGHTPartners”, care dezvoltă un instrument pentru asistența companiilor în licitații publice.

Read more »

"Upcelerator" is the first online business accelerator supported by the TEKWILL Project

14 August, 10:10

Startups in Moldova can get investments up to $10,000 in the first online business accelerator known as "Upcelerator". The project is dedicated to existing startups as well as to talented future entrepreneurs who have business ideas with a sustainable business model and growth potential. The accelerator is developed by the Association "Dreamups", an accelerator of innovation and entrepreneurship that connects participants with the best mentors and experts virtually. This initiative is supported by the TEKWILL project with the financial support of its development partners USAID and Sweden as well as EFSE Entrepreneurship Academy along with the general partner, Orange System.

Read more »

ACCELERATING WORLD-CHANGING IDEAS WITH XY ACCELERATORPOWERED BY TEKWILL

12 August, 10:10

Potential Moldovan entrepreneurs are encouraged to develop their business ideas to progress and even to expand abroad. The TEKWILL project is a reliable partner for entrepreneurs in the country as it continues to support intensive startup programs in Moldova. It provides financial investments, access to an extensive business network, complex expertise in business growth, mentoring, and consulting in various directions for long-term promotion and development. The XY Accelerator is a project created to encourage young people to grow their businesses from scratch and become competitive in large markets and is supported by TEKWILL along with the financial support of its partners, USAID and Sweden.

Read more »

Mentor Cafe: Make feature selection easier with Kydavra

11 August, 15:00

Join us, pentru o sesiune interactivă de Data Analysis si Python.
Kydavra este o librărie python, creată de A.O.”SIGMOID”, cu o interfață asemănătoare cu cea a celei mai populare librării din Machine Learning - [scikit-learn]. Kydavra vine să simplifice procesul de implementare a celor mai populare metode de feature selection, în doar câteva linii de cod.

Read more »

Friday Talks: Scrum With Kanban – Sprints With Flow Management

11 August, 15:00

Despre Scrum si Kanban auzim din ce in ce mai des in mediile de lucru cu care interactionam, fie in legatura cu construirea produselor tehnologice, software sau hardware, fie in desfasurarea operatiunilor de zi cu zi ale organizatiilor noastre. Dar ce le caracterizeaza pe fiecare dintre aceste doua metode de organizare? Alaturi de Mihai Olaru, practician Agile, Trainer si Coach la PM Access, vom da impreuna un raspuns, vineri, intr-un webinar de 1h, la care va invitam sa participati.

Read more »

Tekwill în fiecare școală – instruim profesorii pentru a preda disciplinele viitorului

29 July, 10:10

216 profesori din toată țara, participă în aceste zile la un program complex de dezvoltare profesională continuă, pe parcursul căruia suntinstruiți să integreze unele metodologii inovative de predare și învățare în clasă. Inițiativa face parte din proiectul pilot „Tekwill în fiecare școală” – cel mai complex program de cursuri extracurriculare, ce urmează a fi studiate ca și discipline opționale în școli, din 1 septembrie. În cadrul programului, au fost dezvoltate mai multe cursuri online cu conținut interactiv, iar peste 18.500 de elevi ce participă la proiectul pilot vor obține cunoștințe în domenii inovative.

Read more »

PARTNERSHIP FOR THE DEVELOPMENT OF IT AND STEM SKILLS IN ALL EDUCATIONAL INSTITUTIONS. TEKWILL AND ATIC PROJECT SIGNED A MEMORANDUM OF UNDERSTANDING WITH MECR AND MEI

27 July, 10:10

A more developed IT sector and a more prepared workforce for market requirements. These are the main objectives of the Memorandum of Understanding "Development of digital skills, IT and STEM throughout life" signed by the TEKWILL Project and the National Association of ICT Companies in Moldova with the Ministry of Education, Culture and Research (MECR) and the Ministry of Economy and Infrastructure (MEI) of the Republic of Moldova.

Read more »

IT STUDENTS DEVELOP THEIR SKILLS REQUIRED ON THE LABOR MARKET, THANKS TO A PILOT INITIATIVE LAUNCHED WITHIN THE TEKWILL PROJECT

27 July, 10:10

Some of the most recognized international study programs in the field of IT, developed by Oracle University, will be available free of charge to students and teachers in higher education institutions in the Republic of Moldova. The initiative aims to train the workforce needed in the field and is implemented through universities in the Republic of Moldova.

Read more »

Girls and women in IT. More and more women are succeeding in this field, and stereotypes about women in IT are disappearing.

27 July, 10:10

Girls and women in IT. More and more women are succeeding in this field, and stereotypes about women in IT are disappearing.
Digitization encompasses more and more areas of life, and knowledge of programming languages is beginning to become a pressing necessity. In recent years, there has been an increase in the number of girls and women working in the IT field worldwide, and this, implicitly, has a positive effect on the economic development of the community.

Read more »

STARTUP MOLDOVA - WE GROW IDEAS THAT CHANGE THE WORLD! FIRST NATIONAL PROGRAM TO SUPPORT IT ENTREPRENEURSHIP IN MOLDOVA LAUNCHED

27 July, 10:10

Moldovan startups now have more opportunities to develop innovative products and services with potential benefits for other sectors of the national economy. With the launch of the first National Program to support IT entrepreneurship in the country, they can benefit from access to educational programs, infrastructure, consulting, mentoring, and opportunities to connect to international events and competitions, as well as attract funding sources. This program has been developed within the Tekwill projectwith the support of USAID and Sweden development partners together with the National Association of ICT Companies (ATIC), Moldova IT Park, UNDP, and ODIMM.

Read more »

TEKWILL - AN EXPERT IN EDUCATIONAL PROJECTS PREPARING FOR TOMORROW'S WORKFORCE

27 July, 10:10

Major investments in training and development of the workforce are essential for increasing economic competitiveness, productivity, and the ability to make progress, especially in the Moldovan IT industry. This principle is applied by the Tekwill project, an important pillar in preparing the workforce to adapt to the current needs of the market for the IT industry or for other related fields in which specialized knowledge is in high demand. In this sense, the project develops several educational programs and training in accordance with market requirements for students, IT professionals, and those who want to change their profession. The Tekwill project is implemented with the support of the United States Agency for International Development (USAID) and Sweden.

Read more »

OVER 18,500 STUDENTS AND TEACHERS HAVE THE OPPORTUNITY TO STUDY THE FIELDS OF THE FUTURE WITH THE TEKWILL IN EVERY SCHOOL PROJECT

27 July, 10:10

The most complex extracurricular course program, "Tekwill in every school" (TiES) has named its winners. Over 18,500 students and teachers from all over the country will be the first to study these innovative courses. With 107 institutions who submitted their application to be selected in the pilot project, the mission of the Evaluation Commission was not easy. In the end 77 middle and high schools were chosen, the list can be reviewed below.

Read more »

IT Workforce Development in the Republic of Moldova: Evolution, Trends, and Opportunities

27 July, 10:10

Emerging digital technologies are changing the structure of the value chain at the international level and Moldova needs to change its strategic approach to align with global trends. Given the current context defined by the global pandemic of Covid-19, an important role in the development of the IT sector in Moldovarelates to education. This was the conclusion of a study conducted by the "Enterprise Incubator Foundation" at the request of the National Association of Private ICT Companies (ATIC) earlier this year. The research showed thatin order to maintain its economic competitiveness, Moldova must adopt a strategic position based on reforming IT education. This is due toa deficit in skillsincreasing in parallel with the development of the industry, and education must be aligned to cope with these developments going into the future.

Read more »

HOW DIGITAL SOLUTIONS CAN HELP BUSINESS REINVENT THEMSELVES IN TIMES OF CRISIS

27 July, 10:10

How do you market your products during a pandemic? How do you communicate with potential distanced buyers? How do you manage a team of employees in isolation? These are just some of the questions that Moldovan SMEs are asking. Whether we are talking about HoReCa business, beauty, trade, logistics or agriculture, owners need to intervene decisively to continue their business. The transfer of business activity in the online environment was the only measure that small businesses in Moldova were able to adopt since the use of digital tools allows them to increase efficiency, productivity, and competitive power. This would not have been a problem if each of the SMEs had access to the right digital solutions,yet also the necessary experience in using them.

Read more »

IT SOLUTIONS TRANSFER BUSINESS ONLINE WITH “BAZAAR E-COMMERCE”

27 July, 10:10

In order to continue small business development, it is no longer enough for entrepreneurs to own a physical store or provide services on premises. Businesses need to adapt and find solutions to migrate in the online environment for convenience, speed, and to increase sales. The lack of knowledge, resources, solutions, and consultations from specialists limits enterprises from implementing an e-commerce site.
However, some solutions have been offered by the experts from "BAZAAR e-COMMERCE":

Read more »

Parteneriat pentru dezvoltarea competențelor IT și STEM în toate instituțiile de învățământ. Proiectul TEKWILL și ATIC au semnat un Memorandum de înțelegere cu MECC și MEI

22 July, 11:10

Un sector IT mult mai dezvoltat și forță de muncă mai pregătită pentru cerințele pieței. Sunt obiectivele principale ale Memorandumului de Înțelegere „Dezvoltarea competențelor digitale, IT și STEM pe tot parcursul vieții” semnat de Proiectul TEKWILL și Asociația Națională a Companiilor TIC în Moldova cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării (MECC) și Ministerul Economiei și Infrastructurii (MEI) al Republicii Moldova.

Read more »

Dezvoltarea forței de muncă în IT în Republica Moldova: evoluție, tendințe și oportunități

20 July

Tehnologiile digitale emergente schimbă structura lanțului valoric la nivel internațional, iar Moldova trebuie să își modifice abordarea strategică pentru a se alinia la tendințele globale. În context actual definit și de pandemia globală de Covid-19, un rol important în dezvoltarea sectorului IT în țara noastră, îi revine educației. Este concluzia unui studiu efectuat în acest an de către ”Enterprise Incubator Foundation” la solicitarea Asociației Naționale a Companiilor Private din Domeniul TIC (ATIC), în cadrul proiectului TEKWILL. Cercetarea arată că pentru a-și păstra competitivitatea economică, Moldova trebuie să adopte o poziționare strategică în baza căreia să reformeze educația IT. Și asta pentru că în următorii ani deficitul de competențe va crește în paralel cu dezvoltarea industriei, iar educația trebuie să se alinieze pentru a face față acestor evoluții.

Read more »

Managementul finanțelor online și fără facturi pe hârtie! Află cum o Asociație de locatari din capitală își gestionează activitatea

20 July, 10:30

Inovațiile digitale simplifică gestionarea finanțelor și în rândul asociațiilor de locatari din Chișinău. O spun proprietarii apartamentelor unui bloc din sectorul centru al capitalei, care au decis să utilizeze o soluție digitală pentru evidența financiară și managerială a instituției. Soluția încorporează un șir de servicii de plată pentru toate utilitățile - de la notificări, achitări și până la decontări – iar toate facturile sunt eliberate în mod electronic. Astfel sistemul permite monitorizarea datoriilor rezidenților față de Asociație și duce evidența restanțelor către furnizorii de servicii.

Read more »

BAZAAR E-COMMERCE: SECURITATEA INFORMAȚIONALĂ ȘI CIBERNETICĂ

17 July, 10:00

Trecerea la online aduce după sine și o serie de riscuri și amenințări ale securității cibernetice. Odată cu dezvoltarea magazinelor online, antreprenorii trebuie să își asigure un nivel corespunzător de securitate în cadrul platformelor pe care le gestionează, a profilelor de pe rețele de socializare, dar și a datelor bancare și cu caracter personal. Toate acestea în condițiile în care securitatea informațională este parte indispensabilă în dezvoltarea business-ului online. Acestea, dar și alte aspecte ce țin de protecția infrastructurii, a informației și a secretului comercial au fost discutate de către experți în ediția din această săptămână a BAZAAR E-commerce.

Read more »

Bazaar e-commerce: Aspecte fiscale ale activității de antreprenor în mediul online

12 July, 11:10

Desfășurarea comerțului electronic presupune respectarea unor aspecte și cerințe ale legislației fiscale, pe care fiecare antreprenor trebuie să le cunoască. Și pentru ca impactul acestora să fie pozitiv asupra afacerii, este necesar ca reprezentanții micului business să respecte normele legislației cu privire la documentarea tranzacțiilor electronice cu mărfuri și servicii, să aplice corect modalitățile de plată în cadrul e-commerce, dar și să se supună sistemului de impozitare din țară. Toate acestea, dar și alte aspecte fiscale ce țin de desfășurarea unei activități de succes în comerțul electronic, au fost discutate de către experți, în cadrul unei noi ediției BAZAAR E-commerce.

Read more »

TEKWILL – cu grijă pentru comunitate!

7 July

TEKWILL este un actor social responsabil, care pe lângă dezvoltarea proiectelor educaționale și antreprenoriale, promovează incluziunea socială, egalitatea de gen, dezvoltarea comunitară și durabilitatea mediului. Urmând tendințele internaționale, în ultimii ani, TEKWILL a devenit cartea de vizită a sectorului IT din Moldova prin implementarea unor programe și concepte inovative, dar și punctul de conexiune al comunităților care gândesc progresist și demonstrează zilnic pasiune, responsabilitate și implicare.

Read more »

Proiectul TEKWILL este în căutare de soluții pentru dezvoltarea comerțului electronic

2 July, 11:10

Apel către companii privind identificarea soluțiilor

Sprijinind dezvoltarea industriei IT și oferind expertiză constantă în ultimii 5 ani, TEKWILL consideră că tehnologiile informaționale sunt cheia viitoarei remodelări a mediului de afaceri. În acest sens, Proiectul a lansat un apel către companiile din industria IT, care își pot depune dosarele și obține finanțare pentru soluții sau proiecte IT(existente, în curs de dezvoltare, concepte noi), menite să stimuleze comerțul electronic în Moldova.

Read more »

BAZAAR E-commerce: Soluții IT pentru automatizarea proceselor de business

29 June

Trecerea la comerțul electronic i-a făcut pe antreprenori nu doar să regândească modelul de business, să creeze plaftome web pentru vânzări, dar și să automatizeze procese care erau anterior realizate manual. Totodată, pentru a continua dezvoltarea business-ului, întreprinderile mici sunt nevoite să pună accent pe fidelizarea clienților și automatizarea acțiunilor de marketing, prin elaborarea produselor software specifice companiei. Pentru a dezvolta micul business în mediul online, Startup Moldova și ADCENTER au lansat programul BAZAAR E-commerce. Discuțiile ediției din această săptămână s-au axat pe soluții de automatizare a proceselor și de fidelizare a clienților.

Read more »

TEKWILL – partener de încredere și suport pentru antreprenorii din Moldova

29 June

Un ecosistem antreprenorial durabil, competitiv și de succes asigură o creștere a economiei naționale și inclusiv a comunităților locale. Iar schimbul de experiență și mentoratul sunt pilonii care stau la baza îmbunătățirii capacităților antreprenoriale, dar și a potențialului startup-urilor de a constitui un ecosistem viabil. Proiectul TEKWILL, care încă de la creare este cea mai reprezentativă platformă în pregătirea forței de muncă adaptată necesităților actuale pentru industria IT, continuă să răspundă noilor provocări ale domeniului și creează evenimente și cursuri specializate pentru dezvoltare inovativă a business-ului mic și mijlociu. Programele sunt implementate cu susținerea Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) și a Suediei, iar până acum, datorită acestor investiții, numărul beneficiarilor a ajuns la 23 de mii.

Read more »

Mentor Cafe: Taking First Steps in Python

21 July, 18:30

Înainte să ne încadrăm la curs, avem multe întrebări și adesea răspunsul îl obținem doar după ce începe cursul.

La Mentor Cafe aveți posibilitatea să aflați direct de la mentori totul ce vă interesează despre cursul pe care îl va preda – Python Marathon, despre tehnologia pe care o predă și cel mai important oportunitati de cariera in domeniul sau de activitate.

Read more »

Mentor Cafe: Taking First Steps in Java

7 July, 18:30

La mentor cafe aveți posibilitatea să aflați direct de la mentori totul ce vă interesează despre cursul pe care îl desfășoară, precum și despre tehnologia pe care o predă și cel mai important aplicabilitatea acestei.

Evenimentul se va desfășura cu mentorul cursului intensiv de Java – Java Marathon.

Read more »

Studiază JAVA, conform rigorilor cursurilor internaționale, la prețuri mult mai accesibile

18 June

Unul dintre cele mai utilizate și mai populare limbaje de programe - JAVA – devine mult mai accesibile pentru a fi studiate de cei interesați. Proiectul TEKWILL, care de la creare are ca obiectiv să contribuie la creșterea culturii și abilităților digitale, lansează în parteneriat cu ISD și Oracle, o inițiativă ce prevede oferirea de cursuri pentru studierea limbajului JAVA destinată tuturor specialiștilor în domeniu. Cursurile sunt autorizate de Oracle Workforce Development Program, iar conținutul include lecții teoretice și practice cu un mentor, eBooks, proiecte personale și de echipă.

Read more »

Bazaar E-Commerce: Soluții IT pentru a trece business-ul în mediul online

3 June, 21:00

Pentru a continua dezvoltarea micului business, nu este suficient ca antreprenorii să dețină un magazin fizic sau să ofere servicii doar în localuri. Pentru comoditate, rapiditate, dar și creșterea vânzărilor, afacerile trebuie să se adapteze și să găsească soluții de migrare în mediul online. Lipsa de cunoștințe, resurse, soluții dar și consultații din partea specialiștilor, stopează întreprinderile de la implementarea e-Commerce. Iată câteva soluții oferite de experții „BAZAAR e-COMMERCE”.

Read more »

Bazaar E-Commerce: Transformări în carantină. Cum pot evolua IMM-urile pentru a-și continua activitatea și pe timp de criză

27 May, 21:00

În carantină, funcționalitatea oricărui business suferă modificări. În condițiile actuale, pentru a-și continua activitatea, întreprinderile mici și mijlocii trebuie să întreprindă măsuri de a se transforma și adapta conform noilor cerințe ale clienților. Spre exemplu, dacă înainte de pandemie, vestimentația și gadgeturile erau cele mai cumpărate produse online, în perioada de criză, cerințele consumatorilor s-au schimbat radical. Produsele alimentare și cele utilitare au devenit cele mai solicitate. Astfel retailerii, producătorii și restaurantele trebuie să își ajusteze produsele și serviciile pentru noua realitate. Carantina i-a ”impus” pe mulți să treacă în mediul online, dar schimbarea nu poate fi realizată cu ușurință. Companiile trebuie să analizeze ce opțiuni au, să evalueze etapele pe care trebuie să le parcurgă și să se reinventeze pentru a-și putea continua dezvoltarea. Află câteva recomandări ale experților.

Read more »

BAZAAR E-commerce: 5 aspecte legale de care să ții cont în comerțul electronic

10 June, 21:00

Comerțul electronic a schimbat conceptul economiei de până acum, acesta depășind în momentul actual granițele țării și extinzându-se cu rapiditate în întreaga lume. Acesta reprezintă activitatea de cumpărare sau vânzare prin intermediul transmiterii de date la distanță, iar utilizarea tuturor mijloacelor electronice pentru participarea la o activitate de comerț online este numită tranzacție electronică. Cât de siguri suntem încheind contractele electronice? Cum repectăm protecția datelor cu caracter personal? Ce obligații avem ca și agenți economici care desfășoară e-commerce? La acestea dar și alte întrebări au răspuns experții BAZAAR E-COMMERCE.

Read more »

Peste 18500 de elevi și profesori au posibilitatea să studieze domeniile viitorului în cadrul proiectului „Tekwill în fiecare școală”

17 June

Cel mai complex program de cursuri extra-curriculare - „Tekwill în fiecare școală” (TiFS)- și-a desemnat câștigătorii. Astfel, primii care vor studia cursurile inovative vor fi peste 18500 de elevi și profesori din toată țara. Pentru a fi selectate în cadrul proiectului pilot, și-au depus dosarele 107 instituții. Astfel misiunea Comisiei de Evaluare nu a fost deloc ușoară, într-un final selectând 77 de gimnazii și licee. Lista poate fi vizualizată mai jos.

Read more »

Startup Academy își extinde echipa de TRAINERI

17 June, 17:00

Lansăm apel pentru un program ambițios de educație digitală pentru IMM-ri, scopul căreia este de a forma antreprenorii astfel încât la finalul cursului, aceștia, să înțeleagă mecanismele ce stau la baza creșterii unei afaceri online de succes și totodată vor putea evalua obiectiv activitatea furnizorilor de servicii din mediul digital.

Dacă ești comunicabil, carismatic și ai pasiune pentru a forma, inspira și dezvolta gândire antreprenorială, atunci te invităm să fii parte a celui mai mare program educațional în digitalizare.

Read more »

Fete și femei în IT

12 June, 12:00

Tot mai multe femei reușesc să se afirme în acest domeniu, iar stereotipurile referitoare la femeile în IT dispar.

Digitalizarea cuprinde tot mai multe domenii ale vieții, iar cunoașterea limbajelor de programare începe să devină o necesitate stringentă. În ultimii ani, la nivel mondial se atestă o creștere a numărului fetelor și femeilor care muncesc în domeniul IT, iar acest lucru, implicit are un efect pozitiv și asupra dezvoltării economice a comunității.

Read more »

Cum soluțiile digitale pot ajuta afacerile să se reinventeze pe timp de pe criză

11 June

Cum să-ți comercializezi produsele pe timp de pandemie? Cum să comunici cu potențialii cumpărători de la distanță? Cum gestionezi echipa de angajați aflată în izolare? Sunt doar câteva dintre întrebările la care IMM-urile din Moldova caută răspunsuri. Fie că vorbim de afaceri în domeniul HoReCa, înfrumusețării, comerțului, logisticii sau agriculturii, proprietarii lor sunt nevoiți să intervină decisiv pentru a-și continua activitatea. Transferarea activității de business în mediul online a fost singura măsură pe care au putut-o adopta micile afaceri din Moldova, deoarece utilizarea instrumentelor digitale permite creșterea eficienței resurselor, productivității, dar și a puterii competitive. N-ar fi fost o problemă, dacă fiecare dintre IMM-uri ar fi avut la îndemână soluții digitale potrivite, dar și experiența necesară în utilizarea lor.

Read more »

TEKWILL – expert în proiecte educaționale care ne pregătesc pentru profesiile de mâine

4 June

Investițiile majore pentru formarea și dezvoltarea forței de muncă sunt esențiale pentru creșterea competitivității economice, a productivității și a capacității de a înregistra progrese, în special, în industria IT din Moldova. Principiul este aplicat de proiectul TEKWILL - un pilon important în pregătirea forței de muncă adaptată necesităților actuale ale pieței, pentru industria IT sau pentru alte domenii conexe, în care cunoștințele de specialitate sunt la mare căutare.

Read more »

Proiectul TEKWILL își extinde programele de pregătire a forței de muncă și la nivel regional

3 June

Sectorul IT oferă mii de locuri de muncă. În pofida salariilor mai mari, a unui spațiu de muncă prietenos și a multitudinii de oportunități de dezvoltare, totuși nimeni nu aplică. Penuria acută de forță de muncă cu care se confruntă domeniul IT și cele conexe se aude cu ecou și la nivel național, inclusiv în marile centre ale țării: Bălți, Cahul sau Comrat.

Read more »

Fete și femei în IT. Munca și perseverența îți pot oferi posibilitatea unui loc de muncă prestigios într-o companie internațională

3 June

Domeniul IT are o importanță tot mai mare în viața cotidiană, iar piața muncii abundă de oferte de angajare în acest sector. Și pentru că nu este o profesie doar pentru bărbați, femeile și-au făcut loc în această lume a codurilor și, umăr la umăr, creează soluții tehnice inovatoare. Munca depusă și perseverența de care au dat dovadă le-au adus burse de studii în domeniu și, ulterior, libertatea de a alege locuri de muncă avantajoase peste hotare. Acum, au posibilitatea de a învăța ceva nou în fiecare zi, care le aduce și satisfacția de a avea și un salariu bun.

Read more »

Friday Talks: Data Science

2 June, 17:00

Cea mai importanta si minutioasa parte din lucrul unui Data Scientist este de a scoate informatia ascunsa in volumul imens de date cu care opereaza. Cea mai sigura si corecta metoda este aplicarea metodelor statistice. Cum trebuiesc folosite si care sint cele mai importante elemente le vom discuta la webinar împreună cu Tatiana Gâlcă – Big Data Analyst la Orange {kiTchen}.

Read more »

Friday Talks: CV - Crafting

2 June, 17:00

Redactarea unui CV este probabil una dintre cele mai des abordate tematici în evenimentele de orientare în carieră. Lia Plamadeala, Coordonator Recrutare și Proiecte în cadrul Orange Systems, vine cu sugestii și repere referitor la cea mai dificilă sarcină a oricărei persoane, aflate în căutarea unui nou loc de muncă.

Read more »

BURSE PENTRU PROGRAME DE INSTRUIRE ÎN DOMENIUL IT

28 May

Cu scopul extinderii oportunităților de dezvoltare în regiuni și crearea premiselor pentru conectarea talentului și potențialului capitalului uman cu posibilitățile oferite de companiile IT locale, Proiectul ”Tekwill” în parteneriat cu proiectul „Optim” lansează Programul de Burse în IT.

Inițiativa este realizată în regiunile Bălți și Cahul, cu susținerea Biroului de cooperare al Elveției în cadrul Proiectului ”Optim – Oportunități prin Tehnologii și Inovație in Moldova‘’, implementat de Helvetas Swiss Intercooperation în parteneriat cu Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova, precum și cu sprijinul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare și Suediei în cadrul Proiectului ”Tekwill”.

Read more »

Companiile private beneficiază de suport financiar în cadrul Proiectului TEKWILL

28 May

Sectorul TIC din Moldova se confruntă cu o criză acută de forță de muncă calificată în domeniu. Deși cca 18 mii de profesioniști sunt angajați în IT, companiile de pe piața locală sunt în continuu proces de recrutare. Angajatorii sunt pregătiți să înroleze cel puțin 4000 de specialiști, cerere acoperită de piața forței de muncă în proporție de o treime. Pentru a diminua criza specialiștilor IT pe domenii specifice, Proiectul TEKWILL implementat cu susținerea USAID și a Suediei, investește în inițiative private. Astfel, în cadrul „Inițiativei de încurajare a implicării sectorului privat”, mai multe companii cu profil IT din Moldova au fost acceptate pentru a genera oportunități și soluții de atragere și pregătire a profesioniștilor în domeniu, dar și a antreprenoriatului, în special la nivel regional.

Read more »

„Digital Impact”- soluții pentru digitalizarea sectoarelor economiei naționale

15 May

Soluțiile digitale ar putea pune pe roate sectoarele economiei naționale, aflate în impas din cauza epidemiei de Covid-19. În acest sens, a fost lansat Programul Startup Moldova „Digital Impact” - o platformă care vine să încurajeze colaborarea sectorială dintre reprezentanții industriilor tradiționale și cei din IT. Programul prevede cercetarea și identificarea problemelor din sectoarelor strategice ale economiei naționale, și își propune să ofere soluții IT reale pentru dezvoltarea sectorului în general, care ulterior ar putea avea un impact major asupra businessurilor independente. Vorbim despre soluțiile de automatizare a proceselor, îmbunătățire a instrumentelor de desfășurare a afacerilor, facilitarea utilizării comerțului electronic și a instrumentelor de vânzare etc.

Read more »

Se caută soluții pentru digitalizarea IMM-urilor! Participă și tu la Startup Moldova „Digital upgrade”

14 May

Inovațiile digitale ar putea deveni principala soluție pentru ca întreprinderile mici și mijlocii să-și continue activitatea. Asta după ce pandemia COVID-19 le-a afectat simțitor capacitatea de producere și comercializare. Potrivit unui studiu realizat de „Camera de Comerţ Americană din Moldova" (AmCham) la nivel de piață, aproximativ 88% dintre companii sunt afectate negativ de scăderea cererii la produse și servicii.

Read more »

TEKWILL SUPPORTS ENTREPRENEURSHIP DEVELOPMENT

13 May

Tekwill contributes to the development of the Moldovan business community by supporting ICT startups. In this context, it organizes B2B activities aimed at enhancing IT benefits for users, helping SMEs to understand the role of IT and to identify and adopt new marketing and development tools. It also conducts idea generating events, mentoring programs with national and international trainers and experts, as well as consulting and networking activities to strengthen the community.

Read more »

SQL Marathon

11 May, 14:00

SQL Marathon – curs express perfect pentru incepatori în IT și non-IT, doritori să însușească bazele de lucru cu baze de date relaționale utilizând limbajul SQL.

Read more »

Mentor Cafe: SQL Workshop

8 May, 11:00

Acest workshop vă va ajuta să aflați operațiunile de bază necesare pentru lucrul cu o bază de date relațională utilizând SQL. Acesta este un atelier care conține doar cantitatea necesară de teorie, cu o introducere structurată și simplă a SQL pentru începători.

Read more »

Launching the First National Support Program, Startup Moldova Supports IT Entrepreneurship

5 May, 21:00

Moldovan startups now have more opportunities to develop innovative products and services with the potential benefits for other sectors of the national economy. With the launch of Startup Moldova, as the first National Program to support IT entrepreneurship in the country, startups can benefit from access to educational programs, infrastructure, consulting, mentoring, opportunities to connect to international events and competitions, as well as to attract funding sources. The program is developed within the Tekwill project with the support of USAID and Sweden development partners, together with the National Association of ICT Companies, Moldova IT Park, UNDP and ODIMM.

Read more »

Sign up for the Tekwill Travelers Teleport Program

1 May, 20:00

Tekwill is launching a call for the "Tekwill Travelers Teleport Program", an initiative designed to support startups in accessing online events such as webinars, online conferences, online courses, networking platforms or other digital elements that facilitate the development of startups.

Read more »

„Tekwill în fiecare școală”- program complex de cursuri extra-curriculare! Depune dosarul pentru a fi printre primii care accesează cursurile inovative

5 May

Mobilizarea ta, ne-a încurajat să punem bazele celui mai ambițios proiect non-profit din domeniul educației – „Tekwill în fiecare școală” - un program complex de cursuri extra-curriculare, care își propune să dezvolte abilitățile copiilor, pentru a fi mai pregătiți pentru profesiile de mâine. Inițiativa prevede dezvoltarea mai multor conținuturi gratuite pe domenii prioritare accesibile tuturor instituțiilor de învățământ secundar general din Republica Moldova.

Read more »

Mentor Cafe: Taking first steps in Software Testing

4 May, 14:00

Înainte să ne încadrăm la curs, avem multe întrebări și adesea răspunsul îl obținem doar după ce începe cursul.

La aceasta ediție discutăm despre cum să faci primii pași în domeniul IT si anume, ce trebuie să intreprinzi pentru a deveni un Software Tester sau QA Engeneer împreună cu mentorul cursului de Manual Quality Assurance la Tekwill Academy – Maria Țurcan.

Read more »

STARTUP IN MOLDOVA DEVELOPS A TELEMEDICINE SOLUTION AS THEY PARTICIPATED IN THE LARGEST EUROPEAN INNOVATION HACKATHON

1 May, 18:00

Crisis solutions for crisis situations. A telemedicine project was developed by a Moldovan couple who participated in the largest hackathon, #EUvsVirus, organized by the European Innovation Council. The event brought together over 20,000 participants from European Community countries and aimed to identify future solutions to help Europe recover from the COVID-19 pandemic. The Tele.MedicalTourism.Review project was among the 2,150 initiatives that signed up for the hackathon. The digital solution is a platform that allows patients who do not have access to complex or integrative medical services to find treatments and reach medical institutions. Moreover, the application helps patients to identify the quality of the clinic or hospital available to support them through various registrations, qualifications, accreditations, and reviews from other patients.

Read more »

Studenții de la IT pot acumula cunoștințele și își pot dezvolta competențele solicitate de pe piața muncii, grație unei inițiative-pilot lansate în cadrul Proiectului TEKWILL

1 May

Unele dintre cele mai recunoscute programe internaționale de studii în domeniul IT, elaborate de Oracle University, vor fi disponibile gratuit pentru studenții și profesori din instituțiile de învățământ superior din Republica Moldova. Inițiativa are ca scop formarea forței de muncă necesară domeniului și este implementată prin intermediul universităților din Republica Moldova. Propunerea adresată tinerilor este lansată cu sprijinul financiar al Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională și Guvernului Suediei în cadrul Proiectului „Dezvoltarea Centrului de Excelență în domeniul TIC TEKWILL”.

Read more »

Акселерационный хаб Sector X объявляет набор стартапов из Украины, СНГ и Восточной Европы на 6 новых программ.

30 April, 17:00

Sector X - акселерационный хаб для стартапов на разных уровнях. В январе 2020 Sector X запустил большую программу по работе корпораций со стартапами. На данный момент партнерами хаба являются международные и украинские корпорации, такие как L’Oreal Group, Фокстрот и Фармак. Сейчас кроме основной программы, Sector X запускает еще 6 новых программ

Read more »

ONLINE COUNSELING BUSINESS IDEA WINS "STARTUP WEEKEND MOLDOVA 2020" DURING PANDEMIC

28 April, 14:00

They followed the urge to create a business in 54 hours, and now they are ready to deliver solutions suitable to the new reality generated by the COVID-19 pandemic.

The Respiro project, which aims to provide free online psychological assistance to Moldovans abroad, is the winner of "Startup Weekend Moldova 2020". This event is the most dynamic and exciting entrepreneurial competition, which has ranked the Republic of Moldova as part of the global program along with over 70 states from all over the world. This year's edition had been organised online in the context of the digitalization of entrepreneurship becoming a vital trend for post-pandemic survival.

Read more »

Python Marathon

28 April, 15:00

Экспресс курс по языку программирования Python будет проходить онлайн в формате марафона, что предполагает интенсивное обучение в течение 10 дней подряд.

Read more »

Mentor Cafe: Become a Python developer

29 April, 12:00

La Mentor Cafe aveți posibilitatea să aflați direct de la mentori totul ce vă interesează despre cursul pe care îl va preda – Python Marathon, despre tehnologia pe care o predă și cel mai important oportunitati de cariera in domeniul sau de activitate.

Read more »

4 proiecte inovatoare din Moldova participă la concursul Organizației Mondiale a Turismului pentru reanimarea sectorului

27 April

Republica Moldova se numără printre cele peste 100 de state care au răspuns apelului global de a participa la redresarea sectorului turismului post-pandemie. Astfel, 4 soluții inovatoare propuse de țara noastră vor completa lista celor peste 1000 de proiecte înscrise în campania „Healing Solutions Tourism Challenge” lansată de Organizația Mondială a Turismului (OMT).

Read more »

Startup Weekend Moldova 2020”: tendințe și recomandări pentru industriile în criză

23 April, 14:00

Ediția online a „Startup Weekend Moldova 2020” are un obiectiv comun, aliniat cu cel al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), care se referă la combaterea efectelor pandemiei. Câteva arii sugerate de OMS pentru care inovația tehnologică ar putea schimba radical situația sunt:

  • Sănătate: abordarea și extinderea unei serii de inițiative de sănătate, incluzând comportamente de prevenire/igienă, sprijinirea lucrătorilor din prima linie, aplicarea telemedicinei, strategii de localizare a infectaților, tratamentul și dezvoltarea metodologiei diagnosticului;
  • Populație cu cel mai înalt risc de expunere și cetățeni vulnerabili: ansamblul de probleme cu care se confruntă persoanele în vârstă și imuno-compromise, cum ar fi accesul la alimente și la sprijinirea celor care își pierd locurile de muncă dar și veniturile;
  • Afaceri: ansamblul de probleme cu care se confruntă companiile pentru a supraviețui, pentru a colabora eficient și pentru a transfera părți ale afacerii lor online;
  • Comunitate: promovarea conexiunii cu prietenii, familia și vecinii pentru a combate izolarea socială și digitalizarea serviciilor publice pentru administrațiile locale;
  • Educație: medii și instrumente alternative de învățare pentru elevi, profesori și sisteme școlare integrale;
  • Divertisment: alternative ale formele tradiționale de divertisment care pot păstra publicul în siguranță.

„Startup Weekend Moldova 2020” va avea loc online, în perioada 24-26 aprilie. Evenimentul cu genericul „Techstars Global Online Startup Weekend” clasează țara noastră în lista celor peste 70 de state ale lumii care fac parte din programul Startup Weekend Global.

Read more »

Parte a programului global, „Startup Weekend Moldova 2020” revine cu o nouă ediție dedicată soluțiilor inovatoare

15 April

Cea mai dinamică competiție antreprenorială – Startup Weekend revine cu o nouă ediție. Evenimentul desfășurat cu genericul „Techstars Global Online Startup Weekend” clasează țara noastră în lista celor peste 70 de state ale lumii care fac parte din programul Startup Weekend Global. Ediția din acest an va avea loc în contextul în care tot mai multe companii conștientizează faptul că digitalizarea antreprenoriatului este vitală pentru supraviețuirea în nouă realitate, dar și ca urmare a pandemiei cauzate de COVID-19. Și pentru a da tonul evenimentului, „Startup Weekend Moldova 2020” va avea loc online, în perioada 24-26 aprilie.

Read more »

Comunicarea internă cu angajații devine mai ușoară cu ajutorul unui chatbot realizat de startup-ul XOR

14 April

Pe timp de pandemie, inteligența artificială este de mare ajutor mediului de afaceri din Moldova. După ce mai multe companii și-au transferat munca pe online, un startup din țară a dezvoltat o soluție de comunicare internă destinată angajaților și angajatorilor, pentru ca lucrul în echipă să devină mai ușor. Astfel, compania XOR a conceput un chatboat destinat companiilor cu un număr mare de salariați, care în această perioadă muncesc de la distanță sau se află în șomaj tehnic, însă au nevoie să mențină o comunicare permanentă și eficientă cu fiecare membru al echipei.

Read more »

ICT Career Promotion Campaign “Choose a Career in IT”

9 April

The campaign “Choose a Career in IT” developed and implemented by ATIC in partnership with six leading local companies in the field has currently reached around 1540 students from grades 10-12 from 25 different lyceums of Moldova from the North, South, and Central areas. The campaign will run between January - May 2020 and provides insights and guidance for choosing a job within the IT sector.

Read more »

Join the STARTUP3 Accelerator

8 April

Are you an innovator, a startup or an SME? Are you interested in application of deep-tech innovation – such as IoT, Artificial Intelligence, Blockchain, Virtual Reality, etc – in any sector of European economy and industry? Or your business or a project already includes a deep-tech solution? If one of your answers was YES, then we have an opportunity for you!

Read more »

Moldovan ICT Sector Responds to COVID-19

7 April

The COVID-19 outbreak continues to spread in Moldova, bringing extensive shutdowns in sectors including food services, entertainment, tourism, and more. It has not only affected the local economy and everyday life but has also taken a toll on the local ICT market.

Read more »

The Global Hack, the biggest hackathon ever!

7 April

What? The Global Hack,
an online hackathon to find solutions for the #coronacrisis and build a better future!

A prize pool of 120,000+ EUR for the winning ideas.

For whom? Brilliant people from every corner of the globe.
Calling all field experts, scientists, business leaders, innovators, marketers, project managers, tech enthusiasts & sceptics alike - motivated people who want

Read more »

Friday Talks: Системное мышление

6 April, 15:00

«Cистемное мышление», «неопределённость» и «кризис» - rлючевые термины следующего пятничного вебинара Tekwill Academy. Вебинар предназначен для тех, кто находится в поисках долгосрочных решений.

Read more »

EBEC (European BEST Engineering Competition) 2020. Etapa locală

2 March

În data de 28-29 februarie în Centrul de dezvoltare a industriilor creative - Artcor, s-a desfășurat EBEC Chișinău 2020. Au fost prezenți 48 de participanți entuziasmați și pregătiți de o nouă provocare și experiență. Aceștia au dat dovadă de curaj, și-au dezvoltat abilitățile de comunicare în public și au ieșit în evidență prin participare.

Read more »

Apel pentru a se alătura luptei de contracarare a efectelor pandemiei COVID-19 asupra industriei turismului

31 March, 13:00

Inițiativa Organizației Mondiale a Turismului, UNWTO, este susținută de către Agenția de Investiții din Moldova și Proiectul TEKWILL

 

Sectorul mondial al turismului a fost primul cel mai dur afectat de epidemia cauzată de COVID-19, iar milioane de locuri de muncă riscă să fie desființate după ce companiile din domeniu s-au văzut nevoite să-și sisteze activitatea. Pentru a face față provocării fără precedent, Organizația Mondială a Turismului (OMT), agenție din cadrul Organizației Națiunilor Unite, lansează campania „Healing Solutions Tourism Challenge”, care constă într-un apel adresat startup-urilor, dezvoltatorilor și antreprenorilor IT de a crea soluții inovatoare ce ar putea contribui la redresarea rapidă a industriei.

 

Read more »

Hack the Virus - A Hackathon to Counteract COVID-19

27 March, 12:00

The IT community is joining together to create and improve existing projects aimed at combating the effects caused by the COVID-19 pandemic. Tekwill joined the C19.md initiative group to organize an online hackathon with the theme "Hack the Virus". The event was held the weekend of March 20-22 and was supported by UNICEF Moldova, UNDP Moldova, the Mentor.Me Project, and the Cowsay.Show podcast.

Read more »

#ÎnvățămDeLaDistanță. STUDII.MD îți oferă toate instrumentele necesare pentru a face lecții acasă

19 March

Lecțiile online sunt soluția pentru ca elevii din Moldova să nu rateze materiile de studiu pe durata epidemiei de Covid-19. Iar mai mulți profesioniști din Moldova au făcut front comun pentru a crea platforme, instrumente și conținut util pentru ca lecțiile să poată fi ținute și la distanță. Studii.md este una dintre platformele care conectează la educație copiii, profesorii și părinții și este deja utilizată de către mai multe instituții de învățământ din Moldova.

Read more »

Scholarships for IT Training Programs in the Balti and Cahul regions via the "Optim" Project

11 March, 10:00

Human resources are the most important capital of the Republic of Moldova and the only one that can propel the country among the prosperous states with a high quality of life index. In this sense, the information technology (IT) industry offers all the possibilities and conditions for talent, potential, and knowledge to be maximized by its citizens to their fullest potential, for their own interest and for the benefit of the community by creating high value-added products and services.

Read more »

NEW COURSE: SOFTWARE TEST AUTOMATION

5 March, 13:00

Tekwill Academy a deschis înregistrările pentru prima ediție a cursului de Software Test Automation! La acest program de instruire studenții vor învăța de la specialiști ai companiei Allied Testing - lider internațional în domeniul QA.

Read more »

Moldova: IT Education research

24 February, 12:00

In accordance with Year 5 Tekwill project priorities, financed by USAID and Sweden, Enterprise Incubator Foundation (Armenia) has been selected to assess and deliver a full comprehensive roadmap on ICT Education initiatives, as well as focus on:

Read more »

2nd Round of UTeach Launches for Instructors

24 January

Tekwill project launched the second edition of the "Uteach" program on January 22nd. As part of the "Tekwill Ambassador Program", this initiative provides development opportunities and the resources necessary for all those interested in teaching in the field of Information Technology and Communications (ICT).

Read more »

GenerationS and ChelPipe Group are searching for startups

17 January

One of our international partner, GenerationS corporate acceleration platform by RVC is looking for innovative projects in the area of pipe and tube production for ChelPipe Group. Teams from all over the world with a prototype and higher stage projects can participate.

The main objective of the accelerator is to find the most advanced solutions ready for the following implementation into Chelpipe’s facilities.

Read more »

The results are in for Tekwill Ambassadors 2020: Community

15 January, 12:30

On November 1, 2019, the National Association of ICT Companies has launched the second edition of the "Tekwill Ambassadors" program, an initiative in which the development opportunities come closer to all those interested and provide them with the support and resources necessary for to achieve the performance in the field of Information Technology and Communications (ICT). The program is possible due to the financial support from the United States Agency for International Development (USAID) and the Government of Sweden within the project "Development of the Center of Excellence in the ICT Field".

 

Read more »

Tekwill Academy Open Doors Day

14 January

Deschidem larg ușile pe 18 ianuarie pentru toți curioșii ce vor să afle mai multe despre cele mai actuale cursuri și tendințe din domeniul IT!
 
Explorează oportunitățile de carieră în Software Development, Securitate, Quality Assurance, Project Management și multe altele. Cunoaște mentorii Tekwill Academy și convinge-te că IT-ul nu este atât de complicat precum se crede. 
Read more »

ISTQB Certification for 2020

17 December 2019, 15:20

Programul ”ISTQB Certified Tester” reprezintă o schemă de certificare structurată pe trei niveluri: Foundation Level, Agile Tester Extension și Advanced Level.
Schema dată de certificare este recunoscută şi acceptată în mai bine de 117 țări în care există comitete naționale sau regionale ISTQB.

Read more »

TECH STARTUP ECOSYSTEM AND SEED FUND IN MOLDOVA

17 December 2019

Tekwill invited members from the startup community and IT ecosystem to a joint session with representatives from the donor community and consulting teams to discuss and validate the findings from the “Tech Startup Ecosystem and Seed Fund in Moldova” Inception Report delivered by PricewaterhouseCoopers (PwC).

Read more »

Vrei să fii partener Tekwill? Te așteptăm să extindem împreună activitățile TIC pentru copii

13 December 2019, 01:00

Aveți experiență de instruire a copiilor și sunteți convinși că Tehnologia Informației și Comunicațiile (TIC) reprezintă domeniul viitorului? Vă doriți să aduceți în comunitatea locală oportunități de a studia robotică, programare, matematică distractivă sau alte activități pentru dezvoltarea competențelor digitale? Vă invităm să deveniți parteneri Tekwill!

Read more »

Suport pentru inițiative private de până la 25.000 USD, pentru dezvoltarea capitalului uman regional și a antreprenoriatului

6 December 2019

Cum soluționăm deficitul forței de muncă în IT? Investind în inițiativele sectorului privat pentru dezvoltarea soluțiilor de atragere și educare a viitorilor profesioniști în domeniu, dar și a antreprenoriatului, la nivel regional. O inițiativă în acest sens a fost lansată de Proiectul „Tekwill”, implementat cu susținerea Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) și a Suediei

Read more »

Cyber Security & Networks Course by Tekwill Academy™

4 December 2019

С учётом всё большего влияния информационных технологий на широкий спектр самых разных областей, мы готовы представить курс в сфере системной администрации и кибербезопасности.

Read more »

Tech Women Ambassadors – o nouă inițiativă vine să inspire fetele și femeile să urmeze o carieră în IT

7 November 2019, 01:00

Proiectul ”Tekwill” și Comunitatea Tech Women lansează o nouă inițiativă – „Tech Women Ambassadors”, un program menit să intensifice și să faciliteze transferul de cunoștințe, motivație și experiență între profesionistele din domeniul Tehnologiei Informației, dar și să inspire și să încurajeze aspirațiile fetelor care își doresc să îmbrățișeze o carieră în această industrie.

Read more »

Tekwill Ambassadors Program 2020

1 November 2019

Tekwill lansează ediția a III-a a Programului ”Tekwill Ambassadors”: direcția Community, o inițiativă prin care oportunitățile de dezvoltare vin mai aproape de toți cei interesați și le oferă susținerea și resursele necesare pentru a contribui la avântul tehnologic, inovațional și antreprenorial.

Read more »

Tekwill Travelers Program 2020

30 October 2019

Tekwill lansează a treia ediție ”Tekwill Travelers Program”, o inițiativă menită să ofere susținerea startup-urilor în testarea unor noi piețe internaționale prin participarea la evenimentele și conferințele tech din regiunea de interes.

Programul este realizat cu susținerea financiară din partea Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) și Guvernului Suediei în cadrul proiectului ”Dezvoltarea Centrului de Excelență în Domeniul TIC Tekwill”, iar valoarea contribuțiilor pentru realizarea programului este subiect al disponibilității de fonduri din partea finanțatorilor.

Read more »

Programul de instruire în domeniul IT pentru fete și femei revine cu o nouă ediție. Grăbește-te să te înregistrezi!

18 October 2019, 12:00

Fetele și femeile din Moldova pot beneficia de noi oportunități de carieră prin intermediul celei de-a doua ediții a Programului național de instruire în domeniul IT. Ediția curentă le va permite participantelor să opteze pentru una dintre cele 3 direcții de studii: Front-End Development, Testare Software, Competențe Digitale.

Read more »

Call for Startups! Moldova Goes to How To Web

9 October 2019

OPPORTUNITY FOR STARTUPS

We are continuing our beautiful partnership with one of the most notorious tech and startup events in the region, How to Web, a 2-day event t take place in Bucharest on 30-31st of October.

Tekwill will cover the travel costs to Bucharest and entry tickets to the conference for up to 10 startupers from Moldova.

Read more »

Curs de SQL la Tekwill Academy

20 September 2019

Posedarea SQL înseamnă extinderea gamei de surse de date accesibile, ceea ce duce de obicei la modele statistice mai bune cu o putere mai predictivă. Inginerii de date sunt forța din spatele fiecărei baze de date. Ei arhitectează, construiesc și întrețin componente de colectare / integrare / stocare și prelucrare a datelor, astfel încât toți ceilalți din organizație să poată accesa datele în siguranță și eficient. Cunoașterea sql este o necesitate pentru inginerii de date, deoarece bazele de date relaționale și analitice cu o interfață SQL continuă să fie populare.

 

Read more »

Community Manager Wanted!

14 August 2019

We are looking for a qualified Community Manager to join our team. If you are a tech-savvy professional, experienced in social media, PR and promotional events, we would like to meet you.
Our ideal candidate has exceptional oral and written communication skills and is able to develop engaging content. You should be a ‘people person’ with great customer service skills and the ability to moderate online and offline conversations with our community.
Read more »

Tekwill is looking for a Graphic Designer

13 August 2019

As Graphic Designer you will work alongside our Marketing and PR team to grow and enhance the Tekwill brand and promotional efforts. You will be responsible for creating dynamic, thought-provoking materials. You should possess the ability create compelling and cohesive visuals to be included in presentations, digital and print materials, email, websites, videos and more.

Read more »

”Girls can do IT” - Campanie de orientare în carieră pentru fete

22 March 2019

În cadrul Campaniei de promovare a Carierei IT, invităm elevele claselor a X - XII-a să participe la evenimente de orientare profesională și să cunoască gama de oportunități, beneficii și avantaje pe care le generează activitatea în domeniul Tehnologiei Informației. Sesiunile se adresează prioritar fetelor și sunt realizate în cadrul Proiectului ”Abilitarea femeilor în domeniul tehnologiilor”, finanțat de UN Women și Suedia.

Read more »

The results are in for Tekwill Ambassadors 2019: Community

15 February 2019

În ziua de 25 decembrie 2018, Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC a lansat ediția a II-a a Programului ”Tekwill Ambassadors”, o inițiativă prin care oportunitățile de dezvoltare vin mai aproape de toți cei interesați și le oferă susținerea și resursele necesare pentru a atinge performanța în domeniul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor (TIC). Programul este realizat cu susținerea financiară din partea Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) și Guvernului Suediei în cadrul proiectului ”Dezvoltarea Centrului de Excelență în Domeniul TIC Tekwill”.

Read more »

Tekwill Travelers Program 2019

4 February 2019

Pe parcursul ultimilor 3 ani, Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC a susținut peste 200 antreprenori să acceseze piețe străine, să obțină investiții, să-și dezvolte abilitățile de business și să creeze conexiuni. Toate aceste inițiative au avut drept scop dezvoltarea afacerilor IT inițiate în Republica Moldova și consolidarea ecosistemului local de antreprenoriat.

În 2019, în cadrul proiectului Tekwill, ATIC lansează prima ediție ”Tekwill Travelers”, o inițiativă care face parte din programul Tekwill Ambassadors și este menită să susțină echipele și startupurile din Moldova să valorifice oportunități de business prin participarea la evenimentele, conferințe, expoziții, misiuni B2B tech din întreaga lume.

.

Read more »

Curajul celor 1000: viitorul IT va fi declinat la feminin

16 January 2019

Vin din diverse domenii și au vârste diferite, dar toate au luat aceeași decizie fermă – să își schimbe radical activitatea, învățând de la zero o nouă profesie. Și nu oricare, ci una a viitorului, solicitată pe piața muncii și bine plătită, dar rezervată, până nu demult, bărbaților. O „armată” din 1000 de femei, echipate cu mouse și tastatură, a declarat război stereotipurilor și este pe cale să schimbe pentru totdeauna fața domeniului IT în Moldova

Read more »

Deadline-ul aplicărilor la TEKWILL AMBASSADORS 2019 a fost extins pîna pe 30 Ianuarie

15 January 2019

În cadrul Programului, pe direcția ”Comunitate”, vor fi susținute inițiativele și proiectele dedicate dezvoltării comunităților din domeniul Tehnologiilor Informaționaleprin acțiuni educaționale și de consolidare a antreprenoriatului. Propunerile de proiecte por fi înaintate de persoane fizice, organizații non-guvernamentale, companii și grupuri de inițiativă.

Detalii despre criteriile de eligibilitate, tipuri de activități susținute în cadrul programului, cheltuieli eligibile și procesul de selecție le puteți găsi accesînd acest link.

Read more »

De la crearea modelului de business la antreprenoriat. Află cine sunt câștigătorii Startup Academy powered by Tekwill

4 January 2019

Entuziaști, inovatori, creatori și toți cei pregătiți să construiască afaceri profitabile prin soluții inovative au fost protagoniștii celui mai important program de antreprenoriat din Moldova – Startup Academy powered by Tekwill. Astfel, tinerii din Moldova au avut posibilitatea să participe la o serie de sesiuni de instruire, care i-au ajutat să pună bazele unei afaceri, să o dezvolte, să o lanseze și să creeze istoria de succes a unui startup profitabil.

Read more »

Tekwill Ambassadors Program 2019 / Community

21 December 2018, 12:00

Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC lansează ediția a II-a a Programului ”Tekwill Ambassadors”, o inițiativă prin care oportunitățile de dezvoltare vin mai aproape de toți cei interesați și le oferă susținerea și resursele necesare pentru a atinge performanța în domeniul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor (TIC). Programul este realizat cu susținerea financiară din partea Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) și Guvernului Suediei în cadrul proiectului ”Dezvoltarea Centrului de Excelență în Domeniul TIC Tekwill”.


În cadrul Programului, pe direcția ”Comunitate”, vor fi susținute inițiativele și proiectele dedicate dezvoltării comunităților din domeniul Tehnologiilor Informaționale prin acțiuni educaționale și de consolidare a antreprenoriatului. Propunerile de proiecte por fi înaintate de persoane fizice, organizații non-guvernamentale, companii și grupuri de inițiativă.

Read more »

Modelul de succes „Tekwill” în alinierea programelor educaționale la necesitățile pieței muncii, prezentat la Viena

20 December 2018

Piața muncii devine din ce în ce mai dinamică și competitivă, solicitând abilități și cunoștințe specifice, care să răspundă imediat necesităților actuale din sectoarele economiei. Provocarea afectează angajații și angajatorii la nivel global, iar dezvoltarea economică depinde de identificarea rapidă și aplicarea unor soluții eficiente. În acest sens Moldova servește drept model de urmat, iar bunele sale practici sunt împărtășite și altor state.

Read more »

Startup Fair aduce în lumina reflectoarelor cele mai promițătoare startupuri din Moldova

12 October 2018, 16:00

Pe 12 decembrie Tekwill își deschide ușile pentru a întâmpina toți doritorii de a explora noțiunea de „startup” în cele mai diverse manifestări. Startup Fair reprezintă o expoziție de startupuri pentru participanții care intenționează să cunoască investitori și potențiali parteneri sau să-și actualizeze rețeaua de contacte. Evenimentul va avea loc începând cu orele 16:00 și va aduna în același loc startupuri locale, investitori locali și internaționali, instituții media din țară și peste 200 de vizitatori.

Read more »

Certificări recunoscute internațional ca parte a curriculei universitare - o inițiativă pilot a industriei TIC din Republica Moldova

9 November 2018

Proiectul-pilot este parte a programului Tekwill Ambassador Program – Scholarships, o inițiativă prin care programele și oportunitățile de dezvoltare vin mai aproape de toți cei interesați și le oferă susținerea și resursele necesare pentru a atinge performanța în domeniul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor. Programul este realizat de ATIC cu susținerea Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională și Guvernului Suediei în cadrul proiectului „Dezvoltarea Centrului de Excelență în Domeniul TIC Tekwill”.

Read more »

Startup-urile IT din Moldova aduc viitorul mai aproape: Inteligența Artificială te ajută să-ți găsești jobul perfect

5 November 2018

Startup Academy powered by Tekwill este primul program complet, comprehensiv și practic în domeniul antreprenoriatului tehnologic, dedicat identificării, stimulării și multiplicării potențialului inovator și de business al tinerilor din Republica Moldova. Programul are o durată de 3 luni (septembrie – noiembrie 2018), iar participarea este gratuită și este deschisă tuturor cetățenilor Republicii Moldova, care au atins vârsta de 16 ani.

Read more »

Peste 800 de tineri au participat la ICT Career Orientation 2018

6 November 2018

Peste 800 de tineri au participat la ICT Career Orientation 2018

Cel mai mare eveniment de orientare profesională pentru tinerii care studiază specialități în domeniul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor – ICT Career Orientation 2018 – a adunat peste 800 de studenți. Participanții au avut posibilitatea de a cunoaște, interacționa și stabili conexiuni cu reprezentanții a 16 cele mai mari companii IT&Comunicații din țară.

Read more »

Te visezi antreprenoare? Startup Academy te echipează pentru succes

9 October 2018

Femeile au resurse nebănuite și calități care le pot ajuta să devină antreprenoare și lidere de succes. Startup Academy powered by Tekwill vine să creeze contextul perfect pentru explorarea potențialului valoros al fetelor și femeilor din Moldova și să le ofere avântul, cunoștințele și conexiunile necesare pentru ca acestea să profite de toate oportunitățile pe care le generează antreprenoriatul tehnologic.

Read more »

Studenții și companiile din IT își dau întâlnire la o nouă ediție „ICT Career Orientation”

11 October 2018, 12:00

Noi oportunități pentru tinerii interesați de o carieră în domeniul IT. Pe 25 octombrie va avea loc o nouă ediție „ICT Career Orientation” - cel mai mare eveniment de orientare profesională în domeniul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor dedicat elevilor și studenților din cadrul instituțiilor de învățământ, inclusiv cel superior și profesional tehnic. 

Read more »

Tekwill is looking for a Graphic Designer

30 November -0001

As Graphic Designer you will work alongside our Marketing and PR team to grow and enhance the Tekwill brand and promotional efforts. You will be responsible for creating dynamic, thought-provoking materials. You should possess the ability create compelling and cohesive visuals to be included in presentations, digital and print materials, email, websites, videos and more.

Read more »

League of Legends: Finala primei Competiții Naționale de e-sports are loc pe 22 septembrie la Tekwill. Vino să susții echipa favorită!

18 September 2018

Primul Campionat Național de e-sport din Moldova se desfășoară, în premieră, în țara noastră. Evenimentul este organizat de Tekwill Academy Kids și Enter, în parteneriat cu Tekwill și ASUS/Republic of Gamers și vine cu un fond de premii în valoare de 60 000 lei. Marea finală va avea loc pe data de 22 septembrie la Tekwill. Toate persoanele interesate, care au atins vârsta de 14 ani, sunt invitate să susțină echipa favorită, înregistrându-se pentru participare.

Read more »

Tekwill – ce se întâmplă mai departe cu cel mai ambițios proiect educațional din Moldova?

21 August 2018

Pe parcursul ultimilor doi ani, Tekwill a devenit o prezență constantă și un nume de referință în țara noastră. Hub antreprenorial și educațional, carte de vizită a țării, epicentru al programelor de dezvoltare – circulă o multitudine de sintagme care vin să definească Centrul și Proiectul Tekwill și inițiativele pe care le realizează. Dar beneficiarii și comunitatea vor să știe ce se va întâmpla mai departe.

Read more »

Septembrie aduce la Tekwill evenimente pentru toate vârstele, interesele și preferințele

10 September 2018

Toamna se numără bobocii, spune înțelepciunea populară. Iar la Tekwill numarăm evenimentele menite să transforme antreprenoriatul, educația și comunitatea IT din Moldova. Așa cum inițiativele Tekwill se desfășoară pe mai multe direcții și centrul este gazda mai multor evenimente de amploare organizate de către diferiți parteneri, luna septembrie abundă în acțiuni și evenimente pe gustul tuturor celor pasionați de tehnologii.

Read more »

Campania de fundraising pentru TwentyTu a fost extinsă până pe 22 septembrie

23 August 2018

TwentyTu, un proiect care vine să ofere educație în domeniile viitorului pentru 80.000 elevi din Moldova, anunță extinderea campaniei de colectare de fonduri cu încă o lună, până pe 22 septembrie, pentru a oferi posibilitatea mai multor oameni să contribuie la transformarea educației în Moldova. TwentyTu a fost lansat de ”Tekwill”, un expert recunoscut pentru inițiative educaționale de amploare.

Read more »

Mai multe oportunități de carieră în domeniul IT pentru fetele și femeile din Moldova

5 September 2018

50 de fete și femei din Republica Moldova vor beneficia de burse complet sau parțial finanțate pentru a urma cursuri de instruire și a obține certificări internaționale în domeniul tehnologiilor informaționale. Inițiativa este realizată de Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC și este parte a unui program amplu de abilitare a femeilor în domeniul IT și oferire a oportunităților și condițiilor propice afirmării femeilor în cea mai dinamică și promițătoare industrie a prezentului și viitorului.

 

Read more »

Moldova Goes to TechCrunch Disrupt SF 2018

16 August 2018

The Moldovan Association of ICT Companies (ATIC) and Tekwill, in partnership with Moldovan Investment and Export Promotion Organization (MIEPO), and supported by the United States Agency for International Development (USAID) and by the Government of Sweden gathered a delegation of three Moldovan startups to represent Moldova at the TechCrunch Disrupt Conference in San Francisco, USA, which will take place between the 5th and 7th of September 2018.

Read more »

Community Manager Wanted!

14 August 2019

We are looking for a qualified Community Manager to join our team. If you are a tech-savvy professional, experienced in social media, PR and promotional events, we would like to meet you.
Our ideal candidate has exceptional oral and written communication skills and is able to develop engaging content. You should be a ‘people person’ with great customer service skills and the ability to moderate online and offline conversations with our community.
Read more »

Moldova Goes to Seed Forum

5 June 2018

The Moldovan Association of ICT Companies (ATIC) in partnership with Moldovan Investment and Export Promotion Organization (MIEPO) gathered a delegation formed of Moldovan startup entrepreneurs, accompanied by representatives from ATIC, Tekwill, and iHub Chisinau, to represent Moldova at the Seed Forum in Oslo, Norway, which will take place on the 12th of June, 2018.

Read more »

Ignite Kids Chișinău - sărbătorim Ziua Copiilor ALTFEL!

31 May 2018, 10:00

Pe 1 iunie Tekwill Academy Kids vă invită să participați la un eveniment extraordinar, în premieră în Republica Moldova – Ignite Kids Chișinău. Evenimentul va aduce în lumina reflectoarelor copii și tineri care au obținut rezultate remarcabile și a căror performanțe ne impresionează, dar și ne motivează concomitent. Ne motivează să credem în aspirațiile noastre, să le urmăm, să muncim mult și să le vedem realizate.

Read more »

Tekwill is looking for a Graphic Designer

29 May 2018

As Graphic Designer you will work alongside our Marketing and PR team to grow and enhance the Tekwill brand and promotional efforts. You will be responsible for creating dynamic, thought-provoking materials. You should possess the ability create compelling and cohesive visuals to be included in presentations, digital and print materials, email, websites, videos and more.

Read more »

Moldova Goes to Nordic Game

18 May 2018

The Moldovan Association of ICT Companies (ATIC) in partnership with Moldovan Investment and Export Promotion Organization (MIEPO) gathered a delegation formed of Moldovan game development industry leaders to represent Moldova at the Nordic Game Conference in Malmö, Sweden, which will take place between the 23rd and 25th of May 2018.

Read more »

Tekwill Academy Kids Summer Camps

11 May 2018, 12:00

VREAU SĂ LE ȘTIU PE TOATE, aceasta își doresc copiii inteligenți! Iar părinții buni îi motivează să învețe și … în vacanță!

CUM? Alegând Tabăra de vară Tekwill Academy Kids … și testând profesiile viitorului!

Read more »

Tekwill caută Organizator iscusit (în toate)

24 April 2018

În apartamentul tău, pe rafturi, se găsesc cărți sortate atent, cu multă grijă. Ai o bibliotecă de care ești mândru… ficțiune, dezvoltare personală, business și gastronomie, în română, rusă și engleză. Pe desktop-ul tău imaginea de fundal se vede bine, pentru că toate sunt la ele acasă, aranjate în fișiere separate.

Dacă faci cu multă pasiune orice lucru, te vrem în echipa Tekwill.

Read more »

O delegație din Moldova se află într-o vizită de studiu în Sillicon Valley

5 April 2018, 12:00

O delegație din Republica Moldova desfășoară o vizită de studiu în Silicon Valley, San Francisco. Scopul deplasării îl constituite familiarizarea cu experienţa şi bunele practici de implementare a proiectelor educaţionale din domeniul IT în parteneriat cu sectorul privat, donatori şi instituţiile guvernamentale, precum şi stabilirea parteneriatelor cu universităţi de top din SUA pentru potenţiale programe comune în scopul dezvoltării Republicii Moldova ca un hub tehnologic modern.

Read more »

Pe 15 martie celebrăm un an de Tekwill

6 March 2018

Pe data de 15 martie sunteți invitați la Tekwill pentru a celebra un an de inovație, inspirație, creativitate și aspirații înalte. Alături de parteneri, prieteni și susținători, Tekwill va sărbători o etapă parcursă cu succes și va defini noi culmi pe care să le atingem împreună.

Read more »

Tekwill Ambassador Program - Scolarships

5 February 2018, 15:00

În cadrul ”Tekwill Ambassador Program”, o inițiativă prin care programele și oportunitățile de dezvoltare vin mai aproape de toți cei interesați și le oferă susținerea și resursele necesare pentru a atinge performanța în domeniul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor (TIC), Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC (ATIC) lansează ”Tekwill Ambassador Program – Scolarships”. Programul este realizat cu suportul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională și Guvernului Suediei în cadrul proiectului ”Dezvoltarea Centrului de Excelență în Domeniul TIC Tekwill”.

 

Read more »

Cinci idei despre educație, IT și viitor, de la Davos, pentru toată lumea

25 January 2018, 16:15

Zilele acestea pământul se rotește în jurul orașului elvețian Davos. Aici se desfășoară ”summitul summiturilor”, cum îl descriu organizatorii înșiși, World Economic Forum, întrevederea anuală liderilor mondiali din toate domeniile – politică, economie, tehnologie, cultură, religie și nu doar.

Am făcut o scurtă trecere în revistă a celor mai memorabile idei enunțate aici, în raport cu noile tehnologii informaționale, educație și viitorul nostru comun. Curios și, totodată, fascinant e că aceste subiecte se regăsesc în mai toate discursurile și panelurile de discuții de până acum.  Așadar, iată cum văd lucrurile oamenii care schimbă lumea, la propriu și la figurat.

Read more »

Support from international experts and mentors for startups in Moldova

24 January 2018

TRACTION Camp is an international program aimed at offering startups mentoring, consulting and access to resources, networks and opportunities to facilitate successful business launch and development at a global level. The program launches and conducts mini-acceleration events that bring together Silicon Valley’s prominent experts and the most promising startups in Europe.

Read more »

Credite pentru programe de instruire în IT – a fi sau a nu fi. Și cum anume?

20 January 2018, 18:00

Rezultatele unui sondaj recent, efectuat de Consiliul Național al Organizațiilor Studențești din Moldova, arată că în topul primelor cinci cele mai arzătoare probleme ale tinerilor se regăsesc: lipsa locurilor de muncă (27.3%), calitatea proastă a studiilor (22.7%) și oportunitățile de dezvoltare personală (18.2%). Nu vom sta să căutăm acum cine se face vinovat de aceste probleme. Mult mai constructiv e să venim cu soluții reale la unele dintre ele, creând oportunități de dezvoltare personală, îmbunătățind calitatea studiilor și crescând șansele de angajare în câmpul muncii pentru tineri. Pentru că locuri de muncă există și foarte multe, doar să știi unde să le cauți. În domeniile conexe cu sectorul IT din țara noastră există peste 1000 de locuri vacante.  Sunt cifre actuale, furnizate de companiile de IT din Moldova.

Read more »

Cursuri Tekwill Academy, pentru anul 2018

12 December 2017, 16:00

Specialiștii IT susțin adesea că domeniul în care activează se ține pe reguli maximaliste. Cariera în IT se construiește după principiul ”totul sau  nimic”, căci prea multă lume depinde de tine ca să-ți permiți să nu faci lucrurile ideal și operativ.

Read more »

Moldova a câștigat la nominalizarea Wildcard a competiției internaționale TechCrunch Disrupt

11 December 2017, 14:00

Echipa startupului autohton Zeroqode a câștigat votingul Wildcard, ca cel mai bun startup al zilei, la competiția TechCrunch Disrupt, care a avut loc săptămâna trecută la Berlin. TechCrunch Disrupt este o competiție mondială foarte populară și o platformă mediatică influentă în domeniul antreprenoriatului. Startupurile care câștigă orice nominalizare, expoziție sau competiție sunt intervievate de TechCrunch sau devin subiecte ale articolelor publicate pe această platformă, ceea ce le conferă multă vizibilitate la nivel internațional.

Read more »

Aflați cine va face mentorat la Wine Hacks by Purcari

12 December 2017, 14:00

Acest hackathon nu e doar despre Purcari. ”Vrem să stimulăm inovațiile în industria vinicolă din Moldova, să încurajăm promovarea exportului vinurilor noastre savuroase. Provocarea cu care vie ”Wine Hacks” ar fi crearea unor prototipuri capabile să stimuleze competitivitatea în rândul producătorilor de vinuri, în general, utilizând instrumente digitale pe care le avem toți la îndemână”, spune Sorin Bălănel, Director de marketing la ”Purcari”.

Read more »

Moldova participă cu zece startupuri la TechCrunch Disrupt

1 December 2017, 14:00

Sunt zece la număr și toate visează să revină acasă cu lecții noi, contacte utile sau cu un contract de investiții. În orice caz, startupurile care vor merge anul acesta la Berlin, să participe la cea mai importantă competiție internațională în domeniul antreprenoriatului, merită din plin această oportunitate. Toate au mai puțin de 2 ani de activitate și investiții sub 2, 5 mln USD, conform condițiilor înaintate de organizatori.

Read more »

Tekwill Academy: 3D printing Curs

10 November 2017, 18:00

Tekwill Academy vine cu o ofertă practică în acest sens - cursuri de imprimare 3D pentru adulți , susținute de mentorul Victor Bujoreanu, fondatorul Atelier 99 și unul dintre cei mai creative makeri din Moldova. Și încă o veste bună - cele mai multe ore vor fi dedicate imprimării propriu-zise.

Când începe cursul? - Pe 19 noiembrie. 

Orele de 3D Printing vor avea loc în zilele de sâmbătă, timp de 4 săptămâni, câte 5 ore în zi, la prețul de 100Euro. În acest preț este inclus 1kg de plastic de participant.

Înregistrarea se face online, aici.

Read more »

Tekwill Academy: Call SQL trainer

29 October 2017

Tekwill Academy is making a call for four Education Consultants in order to provide training services for conducting SQL Fundamentals trainings based on authorized curricula from Oracle Workforce Development Program.

Read more »

A patra zi de Chișinău Startup Week 2017 aduce evenimente captivante

18 October 2017

Pe 9 noiembrie, Tekwill își deschide generos ușile pentru a întâmpina toți doritorii de a explora noțiunea de „startup” în cele mai diverse manifestări. Startup Battlefield, denumirea generică pentru cea de-a patra zi, e structurat în 5 evenimente distincte pentru participanții care intenționează să cunoască investitori și antreprenori, startupuri locale și să-și împrospăteze rețeaua de contacte. 

Read more »

5 zile de inovație, antreprenoriat și tehnologie la Chișinău Startup Week, ediția a II-a

6 October 2017, 16:00

În perioada 6-10 noiembrie 2017, Tekwill va găzdui a doua ediție a Chișinău Startup Week - cea mai importantă și așteptată serie de evenimente dedicate antreprenoriatului și inovației din
Moldova. Antreprenori de calibru internațional vor veni în premieră în țara noastră pentru a împărtăşi bune practici unui public format din 2000 de persoane.

Read more »

Proprietatea intelectuală în IT este subestimată pe nedrept în Republica Moldova

28 September 2017

Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC (ATIC) a organizat ieri un seminar pe tema protecției juridice a proprietății intelectuale în sectorul IT. Evenimentul cu genericul Protecting IT and data assets with Intellectual Property a avut ca scop să ajute profesioniștii din domeniul IT să-și protejeze și să valorifice eficient, din punct de vedere juridic și economic, obiectele de proprietate intelectuală.

Read more »

Pierdem o generație întreagă de femei și fete în IT!

22 September 2017

Cel mai experimentat inginer software de la Google, alți patru leaderi ai companiilor de succes din sectorul IT, aproape șase ore de inspirație, învățare și interacțiune cu colegi care sunt pe-aceeași lungime de undă, 400 de oameni din lumea codului digital – cam astea sunt reperele în cifre de la conferința Developing a Digital Future, care a avut loc ieri la Tekwill. Dar nu cifrele au făcut evenimentul electrizant, ci ideile.

Read more »

Networking&Cyber Security Program

15 September 2017

Networking&Cyber Security Program este un program extra-școlar care are drept scop să trasforme elevii, studenții și simplii curioși în adevărați specialiști, ingineri în administrarea sistemelor și a rețelelor. Administrarea de reţea este departamentul care vă va pregăti să lucrați în 8 domenii în cadrul administrării de reţea şi sistem.

Read more »

Java Fundamentals Course

14 September 2017

Tekwill Academy în parteneriat cu Oracle și Endava continuă cursul de instruire în domeniul programării – Java Fundamentals. Cursul le va permite persoanelor care au puțină experiență de programare sau nu o au deloc să acumuleze cunoștințe privind conceptele fundamentale de programare și să deprindă practicile curente utilizate în industria IT. Instruirea va oferi o bază solidă pentru lansarea unei cariere în domeniul dezvoltării software.

Read more »

Vino vineri la Seedstars Chișinău 2017 și cunoaște cele mai promițătoare startupuri din Moldova

7 September 2017, 09:00

Vineri, 8 septembrie, începând cu ora 17.00, entuziaștii și pasionații de tehnologii și antreprenoriat tech sunt așteptați la Seedstars Chișinău 2017, competiția antreprenorială care aduce în scenă 10 cele mai promițătoare startupuri din Moldova. Evenimentul se va desfășura Tekwill (str. Studenților 9/11), participarea este gratuită și este posibilă în baza înregistrării prealabile aici.

Read more »

Seedstars World revine la Chișinău pentru a găsi cel mai promițător startup din Moldova

21 August 2017, 11:00

Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC (ATIC) organizează pe 8 septembrie cea de-a doua ediție a competiției internaționale Seedstars World la Chișinău. Zece cele mai bune startupuri din Moldova vor concura pentru dreptul de a reprezenta țara noastră la Seedstars Summit (Elveția) și șansa de a câștiga premiul mare în valoare de 1 milion de dolari investiții de capital.

Read more »

4 adevăruri despre startupurile de pe piețele emergente, de la Max Gurvits

17 August 2017, 09:00

Ajunsă la cea de-a cincea ediție, platforma de comunicare și instruire Tekwill Visionary Club îl aduce în Moldova, la sfârșitul acestei veri, pe Max Gurvits, investitorul care e în căutarea unor idei de afaceri neobișnuite. ”Mereu sunt atent la combinația perfectă dintre îndrăzneală, idei mari și maturitatea necesară pentru un joc frumos și pentru a ține egoul sub control”, spune omul de afaceri.

Read more »

Networking&Cyber Security Program

30 November -0001

Networking&Cyber Security Program este un program extra-școlar care are drept scop să trasforme elevii, studenții și simplii curioși în adevărați specialiști, ingineri în administrarea sistemelor și a rețelelor. Administrarea de reţea este departamentul care vă va pregăti să lucrați în 8 domenii în cadrul administrării de reţea şi sistem.

Read more »

Tekwill Academy lansează al doilea curs de instruire Java Fundamentals

14 August 2017

Tekwill Academy în parteneriat cu Oracle lansează la data de 22 septembrie cursul de instruire în domeniul programării – Java Fundamentals. Cursul le va permite persoanelor care au puțină experiență de programare sau nu o au deloc să acumuleze cunoștințe privind conceptele fundamentale de programare și să deprindă practicile curente utilizate în industria IT. Instruirea va oferi o bază solidă pentru lansarea unei cariere în domeniul dezvoltării software.

Read more »

Companiile și tinerii antreprenori din domeniul IT sunt interesați să respecte cadrul legal al Republicii Moldova

28 July 2017, 14:00

Peste șaizeci de tineri antreprenori, companii și specialiști din domeniul IT au luat parte ieri la un eveniment consacrat provocărilor din mediul de afaceri al tehnologiilor informaționale, organizat de Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC (ATIC) în parteneriat cu compania de consulting Brodsky Uskov Looper Reed & Partners”.

Read more »

Tekwill + Oracle + Endava = Java Fundamentals

27 July 2017

După ce am lansat, lunea aceasta, cursurile Java Fundamentals, întredeschidem puțin ușa care duce spre sala de studii. Așadar, primul grup de participanți  și-a dat întâlnire pentru ”lecția zero” cu toți mentorii cu care vor colabora până la finele celor 3 luni de studii.

Read more »

Învață de la experți cum să faci față riscurilor juridice din domeniul IT

19 July 2017, 11:00

Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC (ATIC) în parteneriat cu compania de consulting Brodsky Uskov Looper Reed & Partners” invită profesioniștii și companiile din domeniul tehnologiilor informaționale la un eveniment dedicat provocărilor din acest mediu de afaceri specific. Evenimentul cu genericul ”Riscurile juridice din domeniul IT” va avea loc pe 27 iulie, cu începere de la ora 18.00, și va fi găzduit de Centrul de Excelență în Domeniul TIC Tekwill.

Read more »

Află cum să măsori impactul social al afacerii tale și cum să atragi investiții

12 July 2017, 15:00

Pornind de la convingerea că tehnologiile și inovația pot modela viitorul țării noastre și că avem potențialul, ideile și voința de a face o schimbare în acest sens, Centrul de Excelență în domeniul TIC Tekwill a lansat Tekwill Visionary Club, o platformă de comunicare și networking, în cadrul căreia lideri și trendsetteri în domeniul antreprenoriatului tech vor împărtăși cu membrii comunității locale viziuni și experiențe valoroase.

Read more »

Mergi în China cu ATIC și Huawei!   

9 July 2017

Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC și Huawei oferă un stagiu de specializare de două săptămâni, la Beijing, în cadrul programului  ”Seeds for the Future”, pentru doi studenți talentați și motivați să-și îmbogățească cunoștințele și aptitudinile în domeniul tehnologiilor informaționale și comunicațiilor.

Read more »

Tekwill Academy lansează cursul de instruire Java Fundamentals

7 July 2017, 14:00

Tekwill Academy în parteneriat cu Oracle lansează la data de 21 iulie cursul de instruire în domeniul programării – Java Fundamentals. Cursul le va permite persoanelor care au puțină experiență de programare sau nu o au deloc să acumuleze cunoștințe privind conceptele fundamentale de programare și să deprindă practicile curente utilizate în industria IT. Instruirea va oferi o bază solidă pentru lansarea unei cariere în domeniul dezvoltării software.

Read more »

F5 internship program @ Tekwill

30 June 2017, 17:30

În această vară, Tekwill găzduiește primul program de stagiu, F5 @Tekwill!

Durata stagierii: 30 de zile, cu posibilitatea extinderii.
În program vor fi încadraţi 50-70 de tineri.

Nu sta vara aceasta acasă ! Te așteptăm la Tekwill.

Read more »

Tekwill Visionary Club pune în discuție creșterea și măsurarea impactului social al businessului

29 June 2017, 14:00

Tekwill Visionary Club este o platformă de comunicare, instruire și networking pe care am lansat-o de curând cu intenția de a aduce în Moldova oameni și viziuni noi din afara țării. Suntem convinși că start-upurile pot modela frumos viitorul Moldovei. Iar Tekwill Visionary Club reunește la fiecare ediție vizionari și lideri de opinie din întreaga lume, persoane care au de spus un cuvânt valoros despre cele mai noi tendințe de pe piața tehnologiilor informaționale la nivel mondial.

Read more »

La Tekwill Academy Kids începe vacanța în stil Star Wars

8 June 2017, 10:00

Tekwill Academy Kids lansează în data de 15 iunie programul taberelor de vară destinate copiilor cu vârste cuprinse între 8 și 17 ani. Pe durata vacanței de vară copiii vor putea îmbina instruirea în domeniul noilor tehnologii informaționale cu studiul limbii engleze și distracția într-un mediu prietenos și cooperant.

Read more »

MEET OUR 13 EARLY STAGE STARTUPS OF THE ROCKSTART LAUNCHTRACK POWERED BY TEKWILL

26 May 2017, 12:00

In March this year, almost two months ago, our program manager Karin van Soest kicked off the first Rockstart Launchtrack, powered by Tekwill, in Moldova. Together we took on the challenge of educating first time entrepreneurs in this budding startup ecosystem, helping them to learn how to structure and navigate the validation process and develop their early stage startup. Most of the startups which entered the program had only an idea or basic prototype and very little or no knowledge of lean or agile methodologies, therefore it is inspiring to see just how far they have been able to come by following this very structured two-month program.

Read more »

Meet these 5 promising startups at Rockstart Answers Chisinau #4

25 May 2017

Rockstart Answers is an international event series bringing together startups and seasoned entrepreneurs for a session of pitching and problem solving. A Rockstart Answers event typically involves networking, 3-5 startup pitches that include a direct request for advice and lots of Q&A from the audience. The risk-free environment allows for startups to pose their biggest challenges to an experienced audience of entrepreneurs, founders and investors – providing direct feedback, support and hopefully, a handful of great contacts.

Read more »

Startup Camp Rijeka 2017

18 May 2017, 17:00

Startup Camp Rijeka is a five-day long mentoring program designed to help develop start up proposals into viable businesses. Successful entrepreneurs and investors from Croatia and America will mentor and help participants to develop their business ideas into actual businesses.
 
Read more »

Открыт набор в русскую группу на курс Системное администрирование и информационная безопасность

31 January 2019, 17:30

Сейчас мы находимся в начале четвертой индустриальной Революции, которая представляет собой процесс объединяющий в себя цифровые, физические и биологические системы для определения того как люди, компании, правительства взаимодействуют и развиваются. Технологии становятся абсолютно необходимыми в нашей жизни и невероятный прогресс в таких сферах как искусственный интеллект, виртуальная реальность, нано технологии, 3D печать, Интернет Вещей значительно влияют на рынок труда, с существенными изменениями в списке навыков и знаний для того чтобы соответствовать новому экономическому пейзажу.

Read more »

Terms of reference: Provide training services to deliver ‘Java Fundamentals’ training based on authorized curricula from Oracle Workforce Development Program

5 May 2017, 12:00

As part of the implementation of the ‘Development of ICT Excellence Center in Moldova project’ (Tekwill) supported by USAID and Government of Sweden through Sida, National Association of ICT Companies (ATIC) is making a call for four Education Consultants in order to provide training services for conducting Java Fundamentals trainings based on authorized curricula from Oracle Workforce Development Program.

Read more »

Aplică acum la noul program de studii în cadrul Tekwill Academy: Networking & Cyber Security

2 May 2017

Astăzi suntem la începutul celei de-a patra Revoluţii industriale, o transformare care aduce împreună sistemele digitale, fizice și biologice pentru a redefini modul în care oamenii, companiile, guvernele funcționează, interacționează și se dezvoltă. Tehnologia devine o parte indispensabilă a vieții noastre, iar progresele incredibile în domenii precum inteligența artificială, realitatea virtuală, nanotehnologiile, imprimarea 3D, Internet of Things, big data, au un impact esențial asupra pieței muncii, cu schimbări enorme în setul de abilități și cunoștințe necesare pentru a face față noului peisaj economic.              

Read more »

Meet the brand new Rockstart Launchtrack, Powered by Tekwill program to be held in Moldova

7 March 2017

Launchtrack is an international 60-day program supporting entrepreneurs, typically first-time founders, with prototypes and ideas, aspiring to build their product and prepare for an accelerator. The program will be held March 31 - June 3, in the Tekwill excellence center, in Chișinău, Moldova. The participating founders will come from across Eastern Europe, the Balkans, and Central Asia.

Read more »

Tekwill opens the doors to ICT innovation and excellence

7 March 2017

On March 15, 2017 the Tekwill ICT Excellence Center will be officially launched in Chisinau – an educational and learning platform, and an entrepreneurial hub designed to enhance the role and the potential of the Information and Communications Technologies (ICT) industry in Moldova.

Built with the support of the United States Agency for International Development (USAID) and the Government of Sweden through Sida/Swedish International Development Agency, Tekwill aims to improve ICT sector competitiveness through adjusted educational initiatives to the industry requirements, through offering support to IT entrepreneurship, and through the creation of innovative products and services. The area of Tekwill with a surface of 3 400 m2 was provided by the Technical University of Moldova as part of the Government’s commitment to the project.

Read more »

Login

Register