EduGo – o nouă conferință în materie de inovații în educație

16 December 2017, 10:30 - 16:00

EduGo – o nouă conferință în materie de inovații în educație va demara în data de 16 decembrie, la Tekwill. Reprezentanța Cehă ,,People in Need” în colaborare cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării invită, cu această ocazie, profesorii și elevii interesați de metode inovative și instrumente media utilizate pentru dezvoltarea spiritului civic.

Organizatorii primei ediții își propun să ofere acces gratuit la conferință unui număr de peste 150 de profesori și elevi care interacționează și participă la promovarea filmului documentar drept metodă de educație. Tema primei ediții este “Educație prin film – între mit și realitate”, iar speakerii invitați vor aborda această tematică din unghiuri complementare. Conferința vine să prezinte nu doar succesele și perspectivele obiectului optional ,,Educație prin film”, dar și își propune să creeze o platformă deschisă de dezbateri pentru a îmbunătăți modul de aplicare a metodelor audio-vizuale în școli. Un alt scop al evenimentului este încurajarea parteneriatelor dintre actorii naționali și internaționali din domeniul vizat.

Obiectul opțional ,,Educație prin film” reprezintă un rezultat al proiectului ,,O Lume de Văzut” - program educațional amplu, implementat din anul 2003 de organizația ,,People in Need” din Cehia în peste 15 țări. În cadrul acestui proiect școlilor li se oferă filme documentare și ghiduri didactice, utilizate în abordarea unor subiecte de actualitate ce țin de lumea de astăzi și istoria modernă. În Moldova proiectul este implementat din 2014, cu suportul Ministerului de Afaceri Externe al Republicii Cehe.

Doritorii de a participa, sunt rugați să se înregistreze până în data de 14 decembrie, completând acest formular. Locurile sunt limitate. Se aplică regula – Primul venit, primul servit!

Login

Register